Lapset ja perheet

Helsingin Ladun lasten ja perheiden toimintaa ovat Muumiperheen retkeilykoulu ja hiihtokoulu, päiväretket ja teematapahtumat. Tältä sivulta löydät tietoa ajankohtaisista retkistä ja tapahtumista. Suuri osa toiminnastamme on suunnattu sekä lapsille että vanhemmille, koska haluamme kannustaa perheitä yhteisiin luonto- ja retkeilyelämyksiin.

Tutustu ohjelmaamme tällä sivulla!
 


Ohjaajaksi perhetoimintaan?

Otamme mielellämme uusia ohjaajia lasten ja perheiden toimintaan. Aiempaa kokemusta ei tarvita, voit osallistua vaikkapa apuohjaajana yksittäiselle perheretkelle tai retkeilykoulun tapaamiseen. Jos innostut osallistumaan aktiivisemmin, koulutamme sinut mielellämme toiminnan ohjaajaksi Suomen Ladun kursseilla. Omat lapset ovat tietenkin tervetulleita mukaan. Mikäli vapaaehtoistyö perhetoiminnassa kiinnostaa, ota yhteyttä toimisto (at) helsinginlatu.fi.


 

SYKSYN 2018 MUUMIEN ULKOILUKOULUT

Muumien ulkoilukouluissa lapset ja perheet
liikkuvat monipuolisesti luonnossa kaikkina vuodenaikoina. Toiminta on lapsilähtöistä ja luonnossa seikkaillaan leikkien ja liikunta- sekä retkeilytaitoja oppien. Muumilaakson
asukkaiden innoittamana tutustutaan retkeilyyn ja saadaan elämyksiä upeasta luonnosta.

Helsingin Latu järjestää syksyn aikana 2018 neljä
Muumien ulkoilukoulutapahtumaa Maunulan ulkoilumajalla, Metsäläntie 9, 00620,
klo 18.00-19.00!

Jokainen tapahtuma on erillinen ja niihin ilmoittaudutaan erikseen alla olevalla lomakkeella.
Muistathan peruuttaa osallistumisesi, jollet pääsekään, niin kaikki halukkaat pääsevät mukaan, meilillä toimisto(at)helsinginlatu.fi
Muumien ulkoilukoulut ovat maksuttomia.

Näihin tapahtumiin voivat osallistua perheet yli 5 vuotiaiden lasten kanssa.
(5-12 v, nuorempia sisaruksia voi olla mukana). Tapahtumat ovat maksuttomia, tervetuloa!
 

Päivämäärät ja teemat:
ma 24.9. Hemulin syksyinen metsä
ma 8.10. Nipsun eväät
ma 5.11. Nuuskamuikkusen fikkariretki
ti 4.12. Muumipeikon pelit


Lisätietoja Muumien ulkoilukouluista toimistolta tai jenni.honkanen@hotmail.com


 

 

Ilmoittaudu syksyn 2018 Muumien ulkoilukouluihin

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.


MUUMIEN ULKOILUKOULUT KEVÄTKAUDELLA 2019
 

Muumiperheen ulkoilukoulu on suunnattu yli 5-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ajatus on, että vanhemmat ja lapset voivat opetella helppoja retkeilytaitoja yhdessä ja hyödyntää oppimaansa omilla retkillään. Ulkoilukoulussa tutustutaan luontoon, leikitään ja pidetään hauskaa yhdessä.
Talvi ja kevät:

Kevätkaudella järjestetään Muumien ulkoilukouluja noin kerran kuussa tammikuusta kesäkuuhun ajankohtaan ja säähän sopivalla teemalla. Tavoitteena opettaa luonnossa liikkumisen mahdollisuuksista eri vuodenaikoina.
Tammi-, helmi– ja maaliskuussa hiihdetään, jos on lunta.

Tarkemmat tiedot ulkoilukoulusta tulevat vuodenvaihteessa verkkosivuille helsinginlatu.fi ja seuraavaan lehteen, joka ilmestyy tammikuun puolivälissä.

 

Muumipeikon talviriehassa on mukavaa ohjelmaa tarjolla kaikenikäisille.
Muumipeikko saapuu Maunulan ulkoilumajalle 4.2.2018
Haltin teltalla myynnissä erä Muumi Streetpack 17 l reppuja käteisellä 5,- euroa.

Muumipeikon talvirieha
su 3.2.2019

Talvirieha järjestetään Maunulan majalla su 3.2.2019
klo 10.00 – 14.00.
Maksuttomassa tapahtumassa on mahdollista mm. osallistua ulkojumppaan ja lumikenkien testaamiseen.
Lumitilanteen salliessa lapsille on Muumilatu. Paikalla ovat myös muumipeikko ja paloauto hälytysvarauksella). Mikäli voit, tule julkisilla kulkuneuvoilla, paikoitustilaa on rajoitetusti. Laita päivä jo nyt kalenteriisi, ohjelma on seuraavassa lehdessä!

 

Tapahtuman järjestää Helsingin Latu. Yhteistyössä mukana Halti, Friskis&Svettis,ja Pakinkylän VPK.

TULO-OHJE

Maunulan ulkoilumaja sijaitsee Keskuspuistossa Metsäläntien tuntumassa lähellä Hämeenlinnanväylää (E12), Metsäläntie 9, 00620 Helsinki.

Suosittelemme tulemaan paikalle hiihtäen, kävellen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Majan P-alue on suljettu tapahtuman ajan. Pysäköintitilaa löytyy eläinten hautausmaan vierestä majalta Haagan suuntaan Metsäläntien toiselta puolelta, rajoitetusti.

Metsäläntielle pääsee Hämeenlinnanväylää ajavilla busseilla. Lähelle tulevat myös bussit 43, 50, 56 ja 63.

Katso aikataulut ja reitit reittioppaasta

Katso sijainti karttapalvelusta


 


Peruutusehdot lasten ulkoilukouluissa ja retkillä

  • Helsingin Ladun lasten ulkoilukoulut (hiihto, lumikenkäily, retkeily)  täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin paikkoja, Helsingin Ladun jäsenet ovat etusijalla. Kannattaa liittyä jäseneksi!
  • Ulkoilukoulu tai retki voidaan peruuttaa järjestäjien taholta, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi tai esim. lunta ei ole riittävästi. Pyrimme lähtökohtaisesti järjestämään korvaavaa ohjelmaa, esimerkiksi retkeilykoulua hiihtokoulun sijaan. Jos järjestäjä peruu ulkoilukoulun, maksu palautetaan peruttujen päivien osalta. 
  • Peruutus kuluitta viimeistään 14 vrk ennen ko. ulkoilukoulun alkua.
    Myöhemmin kuin 14 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen ulkoilukoulun alkua tehdyistä peruutuksista peritään 50% hinnasta, ellei saada tilalle uutta osallistujaa.
    Myöhemmin kuin 48 tuntia ennen ulkoilukoulun alkua tehdyistä peruutuksista tai yksittäisistä poissaoloista ei hyvitetä.
    Mikäli sairastapaus estää lapsen osallistumisen kokonaan, maksu voidaan palauttaa. Sairauden varmistava lääkärintodistus on toimitettava Helsingin Ladun toiminnanjohtajalle.
  • Helsingin Latu pidättää oikeudet muutoksiin.

Jos olette ilmoittautuneet johonkin tapahtumaan, mutta ette pääsekään osallistumaan, toivoisimme että peruutatte osallistumisenne laittamalla viestiä joko suoraan ohjaajalle tai toimistoomme toimisto (at) helsinginlatu.fi. Ajantasainen tieto osallistujamäärästä auttaa vapaaehtoisia ohjaajiamme suunnittelemaan kaikille mukavia ja antoisia tapahtumia!