Polkujuoksu

Polkujuoksu on luontoliikuntaa, jossa nimensä mukaisesti juostaan poluilla. Usein juokseminen tapahtuu lähimetsissä tai vaellus- ja retkeilyreiteillä. Polkujuoksussa vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat.

Polkujuoksu on monipuolinen laji, sillä siinä tarvitaan niin kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota kuin tasapainoakin. Vaihteleva maasto vahvistaa myös kehon eri lihaksia monipuolisesti. Poluilla juokseminen vaatii myös seikkailumieltä – vähintään kengät kastuvat jossain vaiheessa.

Tule mukaan juoksemaan aktiiviseen porukkaamme! Kausi alkaa maaliskuussa, tiedotamme lenkeistä nettisivuilla sekä facebookissa Polkujuoksu pääkaupunkiseutu -ryhmässä.

Lisätietoja lenkeistä ja polkujuoksutoiminnasta antaa polkujuoksujaoksen vetäjä Timo Salonen, tsalonen1(at)gmail.com. Kulloisestakin lenkistä lisätietoja antaa sen vastuuvetäjä, joka selviää tapahtumailmoituksesta.

Lenkkikalenteri julkaistaan 3 kk jaksoissa maalis-touko, kesä-elo ja syys-marraskuu. Lenkkien ajankohdat, paikat ja sisältö voivat tarkentua kalenterissa olevista tiedoista. Avaamme ilmoittautumiset lenkeille tälle sivustolle aina erikseen.

Lenkkikalenterin MAALIS-TOUKOKUU löydät alta. Lenkit on suunniteltu alkamaan ke 18.3.

Corona-virusepidemian takia kaikki ohjattu toiminta on kuitenkin keskeytetty toistaiseksi, vähintään 10.4 asti eli vastaavan ajan kun Suomessa linjatut rajoitustoimet on voimassa.

Katso Facebook Polkujuoksu Pääkaupunkiseutu ryhmästä tarkennettuja tietoja jatkopäätöksistä tapahtumien järjestämisestä. 

 

POLKUJUOKSUKALENTERI MAALIS-TOUKOKUU 2020

PDF-tiedostoPK-seutu PJ-kalenteri 2020.pdf (568 kB)
Pääkaupunkiseudun (Helsinki, Vantaa, Espoo) yhteinen lenkkikalenteri. Julkaisu 3 kk kerrallaan.

Lähde polkujuoksuohjaajaksi!

Suomen Latu kouluttaa uusia polkujuoksuohjaajia päivän kestävällä kurssilla.

Ohjaajakurssilla opit:

  • ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa
  • ohjaamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa
  • suunnittelemaan eri tasoisia reittejä
  • tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia
  • pääset mukaan samanhenkiseen ryhmään, josta saat myös ideoita polkujuoksutoiminnan käynnistämiseen omalla paikkakunnallasi. Saat kurssilta polkujuoksuvarusteet!

Ohjaajakoulutus on tarkoitettu polkujuoksua jo pidempään harrastaneille, jotka haluavat ohjata polkujuoksuryhmiä.

Seuraavat ohjaajakurssit järjestetään syyskuussa 2019.

Lisätiedot, aikataulut ja ilmoittautuminen Suomen Ladun nettisivuilla.

Helsingin Latu maksaa koulutuksen polkujuoksulenkkejä vetämään
sitoutuville ja tarjoaa mukavaa ja asiantuntevaa seuraa lenkkien vetämiseen.

Kysy kursseista Helsingin Ladun toimistolta p. 0400-926 964 / Matti Niemelä tai toimisto(at)helsinginlatu.fi tai Helsingin Ladun polkujuoksutoiminnasta Timo Saloselta tsalonen1@gmail.com tai +358400510682.