Polkujuoksu

Polkujuoksu on luontoliikuntaa, jossa nimensä mukaisesti juostaan poluilla. Usein juokseminen tapahtuu lähimetsissä tai vaellus- ja retkeilyreiteillä. Polkujuoksussa vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat.

Polkujuoksu on monipuolinen laji, sillä siinä tarvitaan niin kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota kuin tasapainoakin. Vaihteleva maasto vahvistaa myös kehon eri lihaksia monipuolisesti. Poluilla juokseminen vaatii myös seikkailumieltä – vähintään kengät kastuvat jossain vaiheessa.

Tule mukaan juoksemaan aktiiviseen porukkaamme! Alkukausi on mennyt  omatoimisesti lenkkeillessä. Ohjatut lenkit alkavat kesäkuun alussa, kalenterin löydät alta, lisätietoja nettisivuilla sekä facebookissa Polkujuoksu pääkaupunkiseutu -ryhmässä.

Lisätietoja lenkeistä ja polkujuoksutoiminnasta antaa polkujuoksujaoksen vetäjä Harri Jantunen, harri.jantunen(at)gmail.com. 

Löydät lisäksi altamalta ladattavia gpx-jälkiä omatoimisiin polkujuoksureitteihin Paloheinästä, Pirkkolasta, Maunulasta, Sipoonkorvesta ja Mustavuoresta.

Katso myös Facebook Polkujuoksu Pääkaupunkiseutu ryhmästä tarkennettuja tietoja jatkopäätöksistä tapahtumien järjestämisestä. 

 

POLKUJUOKSUKALENTERI KESÄ-ELOKUU 2020

PDF-tiedostoPK-seutu PJ-kalenteri 2020 kesä-elokuu.pdf (48 kB)
Kesän yhteislenkkikalenteri on julkaisutu! Ennakkoilmoittautuminen lenkeistä tulee tälle sivustolle n. viikko ennen lenkkiä ja joudumme rajaamaan osallistujia, jotta kaikkien osallistujien turvallisuus pystytään takaamaan. Pääkaupunkiseudun (Helsinki, Vantaa, Espoo) yhteinen lenkkikalenteri. Julkaisu 3 kk kerrallaan.

Polkujuoksua keskiviikkona 15.7.2020 klo 18.00 Paloheinässä

Tapaamispaikka: Paloheinän ulkoilumajan kahvilan edessä

Reitti on noin 7-8 kilometriä pitkä, ja sisältä mm:ssa polkuja, pitkospuita ja avokallioita. Etenemme noin 8.30-9 min/kilometrivauhdilla. Eli palaamme majalle n klo 19.15.

Lenkki edellyttää kohtuullista juoksukuntoa. Huomaa, että maastossa juokseminen on usein raskaampaa kuin tiellä! 

Lenkkitossut tai maastojuoksukengät ovat soveltuvat jalkineet. Lisäksi juomapullo on hyvä ottaa mukaan. Kahvilasta on mahdollisuus ostaa juotavaa tai pikkuevästä, täyttää vesipulloja ja käydä vessassa ennen ja jälkeen lenkin.

Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Osallistujamäärä on rajattu.

Tervetuloa mukaan nauttimaan Paloheinän metsien tunnelmasta!

Ohjaajina: Leena ja Mika 

Lisätiedot: lee.alho@gmail.com

 

15.7. klo 18.00 polkujuoksua n 7-8km Paloheinässä

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.


Lähde polkujuoksuohjaajaksi!

Suomen Latu kouluttaa uusia polkujuoksuohjaajia päivän kestävällä kurssilla.

Ohjaajakurssilla opit:

  • ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa
  • ohjaamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa
  • suunnittelemaan eri tasoisia reittejä
  • tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia
  • pääset mukaan samanhenkiseen ryhmään, josta saat myös ideoita polkujuoksutoiminnan käynnistämiseen omalla paikkakunnallasi. Saat kurssilta polkujuoksuvarusteet!

Ohjaajakoulutus on tarkoitettu polkujuoksua jo pidempään harrastaneille, jotka haluavat ohjata polkujuoksuryhmiä.

Tiedot seuraavista ohjaajakursseista ja aikataulut sekä ilmoittautuminen Suomen Ladun nettisivuilla.

Helsingin Latu maksaa koulutuksen polkujuoksulenkkejä vetämään
sitoutuville ja tarjoaa mukavaa ja asiantuntevaa seuraa lenkkien vetämiseen.

Kysy kursseista Helsingin Ladun toimistolta p. 0400-926 964 / Matti Niemelä tai toimisto(at)helsinginlatu.fi tai Helsingin Ladun polkujuoksutoiminnasta Harri Jantuselta harri.jantunen@gmail.com.