Polkujuoksu

Polkujuoksu on luontoliikuntaa, jossa nimensä mukaisesti juostaan poluilla. Usein juokseminen tapahtuu lähimetsissä tai vaellus- ja retkeilyreiteillä. Polkujuoksussa vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat.

Polkujuoksu on monipuolinen laji, sillä siinä tarvitaan niin kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota kuin tasapainoakin. Vaihteleva maasto vahvistaa myös kehon eri lihaksia monipuolisesti. Poluilla juokseminen vaatii myös seikkailumieltä – vähintään kengät kastuvat jossain vaiheessa.

Tule mukaan juoksemaan aktiiviseen porukkaamme! Alkukausi on mennyt  omatoimisesti lenkkeillessä. Ohjatut lenkit alkavat kesäkuun alussa, kalenterin löydät alta, lisätietoja nettisivuilla sekä facebookissa Polkujuoksu pääkaupunkiseutu -ryhmässä.

Lisätietoja lenkeistä ja polkujuoksutoiminnasta antaa polkujuoksujaoksen vetäjä Harri Jantunen, harri.jantunen(at)gmail.com. 

Löydät lisäksi altamalta ladattavia gpx-jälkiä omatoimisiin polkujuoksureitteihin Paloheinästä, Pirkkolasta, Maunulasta, Sipoonkorvesta ja Mustavuoresta.

Katso myös Facebook Polkujuoksu Pääkaupunkiseutu ryhmästä tarkennettuja tietoja jatkopäätöksistä tapahtumien järjestämisestä. 

 

Ohjatut Polkujuoksulenkit 15.10.2020-31.3.2021

 

Kalenteroidut lenkit ovat tauolla 15.10.2020 - 31.3.2021 välisen ajan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei lenkkejä olisi. Ohjaajien rajallisen määrän ja varsin lenkkitäyteisen kevään, kesän ja syksyn takia pidämme taukoa kalenteroiduista lenkeistä. Ohjaajat tulevat ohjaamaan lenkkejä talvikaudella kelien salliessa. Tiedon lenkeistä saat seuraamalla tätä sivua sekä Facebookin Polkujuoksu Pääkaupunkiseutu ja Helsingin Latu ja Polku ry ryhmää.


Lähde polkujuoksuohjaajaksi!

Suomen Latu kouluttaa uusia polkujuoksuohjaajia päivän kestävällä kurssilla.

Ohjaajakurssilla opit:

  • ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa
  • ohjaamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa
  • suunnittelemaan eri tasoisia reittejä
  • tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia
  • pääset mukaan samanhenkiseen ryhmään, josta saat myös ideoita polkujuoksutoiminnan käynnistämiseen omalla paikkakunnallasi. Saat kurssilta polkujuoksuvarusteet!

Ohjaajakoulutus on tarkoitettu polkujuoksua jo pidempään harrastaneille, jotka haluavat ohjata polkujuoksuryhmiä.

Tiedot seuraavista ohjaajakursseista ja aikataulut sekä ilmoittautuminen Suomen Ladun nettisivuilla.

Helsingin Latu maksaa koulutuksen polkujuoksulenkkejä vetämään
sitoutuville ja tarjoaa mukavaa ja asiantuntevaa seuraa lenkkien vetämiseen.

Kysy kursseista Helsingin Ladun toimistolta p. 0400-926 964 / Matti Niemelä tai toimisto(at)helsinginlatu.fi tai Helsingin Ladun polkujuoksutoiminnasta Harri Jantuselta harri.jantunen@gmail.com.