Reppuretket

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja ne ovat avoimia kaikille. Patikkaretket järjestää Friskis&Svettis Helsinki. Ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä.

Lisätietoja retkistä saat retkien ohjaajilta. Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta.
Jos et ehdi ilmoittautua, pääasia että tulet ulkoilemaan!

Perheille suunnattuja retkiä löydät myös osiosta Lapset ja perheet.

 

Petikon hiihtoretki su 10.2.2019
Lähtö Petikon luontovirkistysalueen pysäköintipaikalta Vantaalla
Martinlaakson ja Kehä III:n pohjoispuolella Tiilitietä Tallimäentie 15,
01720 Vantaa klo 10.30. Hiihdetään noin 16 km lenkki Serenaan ja takaisin.
Ilmoittautuminen puhelimitse Osmo Ruokolaiselle p. 044-345 3162.

Patikkaretki Malminkartano-Pitkäkoski-Paloheinä su 10.2.
Klo 12.00 lähtö Malminkartanosta, tarkempi lähtöpaikka ja tiedot retkestä
tulevat tähän pari viikkoa ennen retkeä. Yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retki,
jolle Helsingin Ladun jäsenet ovat tervetulleita. Ei ilmoittautumista.

Kuutamohiihto Hakunilassa ti 19.2.2019
Kokoontuminen tiistaina 19.2. klo 18.00 Hakunilan urheilupuiston
parkkipaikalla, Luotikuja 1, 01200 Vantaa.Jos lumitilanne on hyvä, hiihdämme Bisan majalle. Matkaa tulee tällöin yhteensä 12 kilometriä, muutoin hiihtelemme Hakunilan hyviä latuja.
Tule hiihtämään kuutamotunnelmaan! Hiihto toteutetaan yhteistyössä Vantaan Ladun kanssa.
Voit ilmoittautua alla olevalla lomakkeella.

Lumikenkäretki Mustavuori la 23.2.2019
Tutustumme lumikenkäillen Vuosaaren maisemissa Mustavuoren ulkoilualueeseen. Retken pituus on n. 4-5 km, välillä pidämme evästauon. Lähtö on Niinisaarentien (alikulun) pysäköintialueelta klo 12.00, josta kipuamme Mustavuoren huipulle ihailemaan maisemia yli sataman. Kävelemme Porvarinlahden kautta lähtöpisteeseen. Kesto n. 2-3 tuntia.
Ilmoittautumiset alla olevalla lomakkeella. Kerro myös, jos haluat lainata lumikenkiä. Lisätiedot ja oppaana Kati Hartikainen p. 050-337 5234

Lumikenkäretki Sundetin väylälle 3.3.2019
Tällä retkellä tutustumme Kirkkonummen Jorvaksen alueella historialliseen vesireittiin Sundetin väylään. Reitti mahdollisti aikoinaan Porkkalanniemen myrskyisten vesien kiertämisen hankalampina vuodenaikoina ja huonoilla keleillä. Nykyisin alue on asutuksen ja liikenneväylien ympäröimä luontotasku, lähiluontoa parhaimmillaan. Matkalla havainnoimme eläinten talvisia jälkiä ja Porkkalan luovutusajan jäänteitä. Näemme Tollsträsket-järven jäänteet ja evästaukoa vietämme muinaisten jättiläisten sotatantereella Gillobackan mäen huipulla.

Lähtö- ja paluupaikkana on Ericssonin teollisuuskiinteistön parkkialue Jorvaksessa, Hirsalantie 11, Kirkkonummi. Tarvittaessa voidaan järjestää kyyti Jorvaksen asemalta. Lähtö klo 11, paluu klo 16 mennessä. Matka-arvio noin 7 km. Oppaina Kari Rantanen ja Virva Niissalo. Kari puh. 0400-299399. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella, kerro jos haluat lainata lumikenkiä.

Patikkaretki Tapaninvainio-Tapaninkylä-Töyrynummi su 10.3.
Lähtö klo 12.00 Tapaninvainiosta. Tarkenpi lähtöpaikka ja retken tiedot tulevat näille sivuille
pari viikkoa ennen retkeä. Tämä on yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retki, jolle
Helsingin Ladun jäsenet ovat tervetulleita. Ei ilmoittautumista.

 

Ilmoittaudu retkille

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.