Reppuretket

Kevään ja kesän ilmaisten retkien ilmoittautuminen on avattu, maksullisten retkien ilmoittautuminen avautuu torstaina 5.3. klo 12.  Ilmoittautuminen tapahtuu Eventilla-tapahtumanhallintajärjestelmällä, jota kautta maksetaan myös osallistumismaksut. Mikäli järjestelmän käytössä on ongelmia, otathan yhteyttä toimisto (at) helsinginlatu.fi.

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun toimistolta.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Lisätietoja retkistä saat retkien ohjaajilta. Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta.
Jos et ehdi ilmoittautua, pääasia että tulet ulkoilemaan! Bussiretkille tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Perheille suunnattuja retkiä löydät myös osiosta Lapset ja perheet. 

Katso myös 60+ retket, jotka toteutetaan arkipäivisin päiväaikaan.

Kevään 2020 Friskis&Svettis-patikkaretket teemalla SATAKOLKYT – tai ainakin 50 kilometriä puhdasta liikunnan iloa Helsingin rannoilla! Tarkemmat reittitiedot Friskiksen patikkaretkistä löytyvät täältä pari viikkoa ennen tapahtumaa. Helsingin Ladun jäsenet ovat tervetulleita näille yhteistyökumppanimme retkille!

 


 

Pääsiäismaanantain patikkaretki 13.4. (Friskis & Svettis)

Lähtö klo 12.00 Laajasalon opiston edestä, retki päättyy Hevossalmen sillalle (Tullisaari, Kruunuvuori, Stansvik) 10 km, Marja ohjaa. Friskis&Svettis

Kevään ja alkukesän retket

Katso myös 60+ -retket täältä


29.4. Iltaretki Uutelaan Metsämieli-teemalla

Leppoisa kävelyretki Uutelassa, matkalla ihaillaan merenrantaa ja tutustutaan Metsämieli-hyvinvointiharjoituksiin. Tahti on rauhallinen, pukeudu lämpimästi. Lähtö Kahvila Kampelan luota, Uutelantie 1, klo 17.30. Kesto n. 2 tuntia, ohjaajana Virva Niissalo. Ei ilmoittautumista, tervetuloa retkelle!


2.5. Retkikauden avajaisten retket Vaakkoilla

Retkikauden avajaiset-tapahtuma alkaa klo 10.00, ohjelmaan kannattaa tutustua verkkosivuilla kohdassa Teemaillat ja tapahtumat.
Retkelle lähdetään klo 12.00. Voit valita kahdesta retkestä. Lyhyempi, noin 4 kilometrin retki kulkee Kämmenlammen laavulle ja takaisin ja soveltuu koko perheen retkeksi. Pidempi retki on noin 10-12 kilometriä, reittiä ei ole vielä suunniteltu.

Tapahtumaan on bussikuljetus, 10,- euroa aikuiset, lapset alle 15 vuotta ilmaiseksi.

Retkille ei tarvitse ilmoittautua, mutta voit ilmoittautua bussikuljetukseen täällä.

 


su 3.5.2020 Reppuretki Kuusijärveltä Sipoonkorpeen

Lähtö Kuusijärven kahvilan edestä klo 10.00. Cafe Kuusijärvi, Kuusijärventie 3, 01260 Vantaa. Kuljemme uuden sillan kautta Bisan majalle ja uudelle laavulle Bisajärven tienoilla. Laavulla teemme tulet, joten ota kunnon eväät mukaan. Retken pituus on noin 10 kilometriä ja se kuljetaan polkuja pitkin. Retki toteutetaan yhdessä Vantaan Latu ja Polku ry:n kanssa.
Lisätietoja oppaalta Osmo Ruokolainen p. 044-345 3162

Ilmoittaudu tästä linkistä: https://ssl.eventilla.com/event/xaEb6

____________________________________________________________________________

7.5. Iltaretki Mätäjoki Tali-Pitäjänmäki

Kävelyretki Mätäjoen (nimi ei jokea pahenna) ympäristössä Talissa ja Pitäjänmäessä tutustuen alueen luontokohteisiin ja historiaan kuten Talin kartano - Talin huippu - Strömbergin koski.

Retken kesto 2-3 tuntia, pituus 5-6 kilometriä, pääosin hyväkulkuisia ulkoiluteitä pitkin.
Lähtö Pitäjänmäen S-Marketin edestä klo 18.00, Takomotie 33.
Ei ilmoittautumista, tervetuloa!


9.5. Bussiretki Karkalin luonnonpuistoon ja Tytyrin kaivokselle
Ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12

Karkalin luonnonpuisto sijaitsee syvälle Lohjanjärveen pistävän Karkalinniemen kärjessä ja se  on yksi Etelä-Suomen hienoimmista lehtoalueista. Sen maisemassa on oma leimansa niin keväällä, kesällä kuin syksylläkin. Keväinen vuokkoloisto on vertaansa vailla. Viitoitettu reitti on n. 5 km ja sen kiertäminen rauhallisesti kestää n. 2 tuntia. Karkalin luonnonpuisto on tullut kuuluisaksi laajoista pähkinälehdoistaan ja näyttävistä lehmusmetsiköistään sekä harvinaisista kasveistaan.

Karkalin luonnonpuiston käynnin jälkeen siirrymme Lohjan keskustassa sijaitsevaan kaivosmuseoon. Opastetulla kierroksella tutustumme aitoon kaivosympäristöön 80 metrin syvyydessä.

Päivän aikataulu: lähtö la 9.5. klo 8.30 Huom! muuttunut lähtöaika, Mikonkadun tilausajopysäkiltä, Karkalin retkeilyn jälkeen ruokatauko Lohjan ABC:llä, klo 13.30 saapuminen Tytyrin kaivosmuseolle, paluu Helsinkiin noin klo 17.

Retken hinta on 70 euroa, sisältäen opastukset, kuljetukset ja pääsylipun Tytyriin.

Ilmoittaudu Karkalin retkelle tästä, maksu samalla
 


9.5. Äitienpäiväretki Paloheinästä

Kokoontuminen klo 10.00 Suomen Ladun hiihtopalvelumajan luona. Reitti: Paloheinä-Pitkäkoski-Vantaanjoen varsi-Pitkäkoski-Paloheinä. Noin 10 km, ulkoiluteitä pitkin, kesto n. 2 tuntia. Osallistujien kesken arvotaan kakku. Tiedustelut Osmo Ruokolainen p. 044-345 3162.

Ilmoittaudu äitienpäiväretkelle
 


13.5. Luontojoogaretki Maunulan majalta
Ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12

Tule kokeilemaan joogaa keväisen luonnon keskelle. Lähdemme pienelle luontoretkelle ja etsimme mukavan paikan, jossa teemme lempeän joogaharjoituksen. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita, harjoitus sopii kaikille. Mukaan tarvitset vain säänkestävän vaatetuksen ja hyvää mieltä.

Kokoonnumme Maunulan majalla keskiviikkona 13.5. klo 18.00. Retken osallistumismaksu on 10 euroa joka maksetaan ohjaajalle käteisellä paikan päällä - otathan mukaasi tasarahan! Mukaan mahtuu 15 henkilöä. Luontojoogan  ohjaa Sanna Laukkanen. Sanna on joogaopettaja (RYT200) Lisätietoja: www.joogapolku.fi

Ilmoittaudu luontojoogaretkelle23.5. Reppuretki Velskola-Haltia-Velskola

Patikoimme pieniä polkuja pitkin Nuuksion järviylängön halki Suomen luontokeskus Haltiaan ja takaisin. Matkalla pidetään juoma- ja evästaukoja ja Haltiassa vajaan tunnin tauko, ehtii vaikka ruokailla. Retken voi kulkea myös vain Haltiaan asti, sieltä pääsee bussilla pois.

Lähtöaika ja -paikka Velskolan leirikeskus, Vääräjärventie 2, Espoo (lähin bussipysäkki 345N Mustasillan pysäkki, noin 2 km). Koko reitin pituus noin 15 kilometriä, reitillä on korkeuseroja ja poluilla juuria ja kiviä. Aikaa koko retkellä kulunee noin 7- 8 tuntia. Lisätietoja Matti p. 0400-926 964. 

Ilmoittaudu reppuretkelle Velskolaan


28.5. Vaakkoin lauluretki

Lauluiltojen vetäjämme Matti Reittamo ohjaa lauluretken Kämmenlammen laavulle. Lähtö Vihdintien varrella olevalta Vaakkoin ulkoilualueen pysäköintipaikalta (sorakuoppa) torstaina 28.5. klo 18. Retken kesto 3,5-4 tuntia.

Kämmenlammella mahdollisuus makkaran paistoon ja uintiin! Ota omat eväät ja säähän sopivat varusteet ja kengät. Polulla on korkeuseroja ja paikoin juurakkoista maastoa. Ei ilmoittautumista, tervetuloa retkelle.


7.6. Päiväretki Linlon saarelle Kirkkonummelle
Ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12

Retkemme johtaa Kirkkonummelle, Linlon ulkoilusaareen, jossa vietämme päivän patikoiden ja tutustuen saareen. Kiertelemme saaren ja pysähdymme sopivilla tulipaikoilla evästelemään, matkaa kertyy noin 6 kilometriä. Kierroksen jälkeen jää vapaata aikaa nauttia saariston luonnosta.

Lähtö Mikonkadun tilausajopysäkiltä klo 10.00, bussi lähtee Linlon satamasta takaisin Mikonkadulle klo 17.00. Retkimaksu 20 euroa sisältää opastukset ja kuljetukset.

Ilmoittautuminen Linlon retkelle, retkimaksu samalla