Reppuretket

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun toimistolta.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Lisätietoja retkistä saat retkien ohjaajilta. Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta.
Jos et ehdi ilmoittautua, pääasia että tulet ulkoilemaan! Bussiretkille tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen. Perheille suunnattuja retkiä löydät myös osiosta Lapset ja perheet.

 

Poronpolku Lopella - bussikuljetus su 29.9.2019

Poronpolku on Etelä-Suomen suurin kuntoliikuntatapahtuma! Poronpolun reitistöt kulkevat Lopella Hämeen järviylängöllä. Reittien pituudet ovat 3 km, 11 km, 16 km, 22 km ja 28 km. Helsingin Ladun porukka kulkee oppaiden kanssa 11 ja 16 kilometrin lenkit. Omatoimisesti voi mennä toki eripituisenkin lenkin. 22 km vaihtui 16 kilometriksi aikataulusyistä.

Tapahtumakeskus sijaitsee Räyskälän ilmailukeskuksesta. Reitit on merkitty maastoon eri väreillä. 3 kilometrin reitti on merkitty oranssilla, 11 kilometrin reitti vihreällä, 16 kilometrin reitti valkoisella, 22 kilometrin reitti punaisella ja 28 kilometrin reitti sinisellä. Tapahtumakeskuksesta on linja-autokuljetus non-stoppina reittien alkuun. Neljän pisimmän reitin kulkijat ylittävät Marskin salmen joko kapulalossilla tai soutuveneellä. Upeimmat maastot ovat 22 ja 28 km:n reiteillä. Matkan varrella on huoltopisteitä, joista voi ostaa syötävää ja juotavaa.

Helsingin Ladun oma bussikuljetus lähtee Mikonkadun tilausajopysäkiltä klo 9.00 ja paluu samaan paikkaan viimeistään klo 19. Retkimaksu on 50 euroa ja sisältää bussikuljetuksen, osallistumismaksun Poronpolku-kävelyyn ja 5 euron ruokalipun. Retkelle mahtuu 35 osallistujaa.

Ilmoittudu alla olevalla lomakkeella. Maksa retkimaksu vahvistuksen saatuasi 15.9. mennessä
Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 8989.

Ilmoittaudu bussiretkelle Poronpolulle su 29.9.2019

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

3.10. Hietaniemen kulttuurikävely

Tapaaminen Vanhan kappelin luona klo 17.00. Opastettu kävely hautausmaan keskiosassa, oppaana Kari Selén. Ei ilmoittautumista.

 

27.10. Reppuretki Petikossa

Lähtö 10.30 Petikon ulkoilualueen parkkipaikalta, Tallimäentie, Vantaa. Kävellään Petikosta Serenaan, matkan kokonaispituus n. 17 km. Matkalla pysähdytään laavulle paistamaan makkaraa, ja kääntöpisteessä Serenassa käydään kahvilassa kahvilla. Oppaana Osmo Ruokolainen. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella tai Osmolle p. 044-345 3162

 

Ilmoittaudu Petikon reppuretkelle 27.10.

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

TOUKOKUU

Jollaksen kulttuuri- ja luontoretki su 19.5.
Laajasalon saarella sijaitseva Jollas tarjoaa monipuolisesti luontoa, historiaa ja kulttuuria. Retken aikana tutustumme Jollaksen kartanon ympäristöön, Itäniityn luonnonsuojelualueeseen, Matosaareen ja Jollaksen rämeeseen.

Retki kestää 3-4 tuntia ja sen aikana kävelemme viitisen kilometriä. Matkan varrella pidämme evästauon. Kokoonnumme klo 12 linjan 85 bussipysäkillä, jonka nimi on Hämeenapajatie, pysäkkinumero 4139, osoite Puuskaniementie 3.

Lisätiedot juha.karsikas (at) icloud.com. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella.

Reppuretki Vuosaaren huipulle ke 22.5.
Lähtö klo 18.00 Niinisaarentien alikäytävän pysäköintialueelta. Reitti: Mustavuori-Vuosaaren huippu.Pituus noin 10 kilometriä, kesto noin 3 tuntia, ulkoiluteitä pitkin. Lisätiedot: Osmo Ruokolainen p. 044-345 3162. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella.

Luontojoogaretki Maunulan majalta ke 22.5. - Retki on täynnä
Tule kokeilemaan joogaa keväisen luonnon keskelle. Lähdemme pienelle luontoretkelle ja etsimme mukavan paikan, jossa teemme lempeän joogaharjoituksen. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita, harjoitus sopii kaikille. Mukaan tarvitset vain säänkestävän vaatetuksen ja hyvää mieltä. Kokoonnumme Maunulan majalla keskiviikkona 22.5. klo 18.00. Retken osallistumismaksu on 10 euroa joka maksetaan ohjaajalle käteisellä paikan päällä -otathan mukaasi tasarahan! Mukaan mahtuu 15 henkilöä. Ilmoittautumiset alla olevalla lomakkeella. Luontojoogan ohjaa Sanna Laukkanen. Sanna on joogaopettaja (RYT200) Lisätietoja: www.joogapolku.fiwww.facebook.com/joogapolku

Bussiretki Askolan hiidenkirnut ja Mäntsälän Haukankierros su 26.5.
Askolan hiidenkirnut on ainutlaatuinen, noin 20 hiidenkirnun kokonaisuus, jotka jääkausi on muovannut Kirnukallion kylkeen. Tutustumme niihin paikallisen oppaan johdolla. Matka jatkuu Mäntsälään, jossa kävelemme Haukankierroksen, noin viiden kilometrin pituisen luontopolun.
Lähtö Mikonkadun tilausajopysäkiltä klo 9.00 ja paluu retkeltä samaan paikkaan noin kello 17. Maksa bussimaksu 15 €, joka sisältää myös pääsymaksun kirnuille ja opastuksen, 15.5. mennessä Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 5238. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella. Lisätiedot p. 0400-926 964. RETKI ON TÄYNNÄ!


KESÄKUU

Iltaretki Espoon keskuspuiston Tikankierrokselle ke 5.6.
Kokoontuminen parkkipaikalla osoitteessa Puolarmaari 8, Espoo keskiviikkona 5.6. klo 18. Paikalle pääsee Helsingistä Metrolla Tapiolaan, siellä vaihto bussiin 125, pysäkki E3209 Puolarintie. Siitä on noin 300 metriä lähtöpaikkaan.

Kävelemme noin 8 kilometrin matkan, johon aikaa menee noin 3 tuntia. Tikankierros on noin viiden kilometrin mittainen luontopolku, joka polveilee metsämaastossa, maisemat vaihtelevat karuista kallioista reheväkasvuisiin painateisiin. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella. Lisätiedot Matti Niemelä p. 0400-926 964

Vaakkoin lauluretki to 6.6.2019
Tervetuloa retkeilemään ja laulamaan luonnossa! Lähtö Vaakkoin sorakuopalta klo 18.00.
Retken kesto on noin 3 tuntia.
Lisätiedot Matti Reittamo p. 050-599 1091

Laavulauantai Vaakkoilla 8.6.
Tule tutustumaan Vaakkoin kämppään lauantaina 8.6. Teemme ohjatun retken Kämmenlammen laavulle n. 4-5 km, lähtö klo 11. Ota mukaan juotavaa, eväät ja säänkestävä varustus. Teemme tulet laavulle, voit paistella vaikka makkaraa. Ei ennakkoilmoittautumista.

Iltaretki Vanhankaupungin pitkospuille ke 12.6.
Lähtö Arabiasta raitiovaunujen 6 ja 8 päätepysäkiltä (Arabiankatu 15) klo 18.00. Kävelemme Lammassaareen ja lintutorneille. Retken pituus noin 6 kilometriä, kesto noin 2 tuntia, ulkoiluteitä ja pitkospuita pitkin. Lisätiedot Osmo Ruokolainen p. 044-345 3162. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella tai Osmolle


ELOKUU

Iltaretki Kivinokkaan ke 7.8.
Iltaretken aikana tutustumme luonto- ja vapaa-ajanviettoalueen kulttuurihistoriaan ja luontoon. Hyvällä onnella käymme myös taidenäyttelyssä ja nautimme pullakahvit ulkokahvilassa (ota mukaan pikkurahaa). Kokoonnumme klo 17.30 Kipparlahdensilmukan varrella olevalla siirtolapuutarhan parkkialueella. Herttoniemen metroaseman R-kioskilta lähtee opastus kokoontumispaikalla klo 17.15. Lisätiedot juha.karsikas@icloud.com. Ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella.

Päiväretki Porkkalan rannoille la 10.8. -retki on täynnä
Tämä bussiretki suuntautuu Porkkalanniemen hienoille ulkoilualueille. Paikan päälle matkustetaan tilausbussilla. Bussi lähtee Mikonkadun tilausajopysäkiltä klo 9.00 ja takaisin samaan paikkaan palataan klo 18.

Retkellä kuljetaan läpi melkein kaikkien Porkkalanniemen ulkoilualueiden, koko ajan aivan merenrantojen tuntumassa. Karun kaunis rannikkoluonto tarjoaa upeita näkymiä ja niin monia toinen toistaan ihastuttavampia taukopaikkoja, että pahaa tekee vain kävellä ohi monista! Mutta kaikista nauttiminen kun vaatisi vähintään monen viikon ajan, niin pakko on. Useampia evästaukoja ja muita pienempiä pysähdyksiä kyllä harrastetaan tällä retkellä paljon, joten riittävillä eväillä kannattaa varustautua.

Ihmeteltävää riittää myös noiden rantojen monituhatvuotisen historian jäljissä, joiden aika monien jäljille retken paikallisopas Kari Rantanen on ajan saatossa päässyt.

Retken kävelymatkan kokonaispituudeksi muodostuu vain noin 6-7 kilometriä, mutta maasto on hyvin vaihtelevaa, sisältäen aivan jatkuvaa ylös ja alas menoa. Reitti kulkee pitkin männikkökankaisia polkuja, sekä hyvin paljon kaikenmoisilla kallioilla. Tukevat ja pitäväpohjaiset kengät ovat tuolla paikallaan ja retkeilysauvat voivat tarjota mukavasti tukea monenmoisissa paikoissa. Retki etenee hyvin rauhallista tahtia, sisältäen monia taukoja. Kävelemään lähdetään noin kello 10:30 ja retki päättyy noin kello 15 Pampskatanin tulipaikalle, jossa voidaan viettää yhdessä aikaa tulistellen tai omaan tahtiin rantoja ihaillen.

Ilmoittaudu alla elevalla lomakkeella ja maksa bussimaksu 15 euroa vahvistuksen saatuasi 15.7. mennessä  Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 6075.

Päiväretki Oittaalta Nuuksioon su 11.8.
Lähtö klo 10.30 Oittaan kahvion pysäköintialueelta, Kunnarlantie 33-39, 02740 Espoo. Kiertelemme metsäpolkuja Sorlammelle ja takaisin, matkaa tulee noin 12 kilometriä. Retken kesto on noin 4 tuntia. Ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella tai Osmolle, Osmo Ruokolainen p. 044-345 3162.

Kahden piilon kierros, Kytäjä-Usmi la 17.8.
Kierretään Kytäjä-Usmin retkeilyalueella oleva Kahden piilon kierros. Reitin pituus on 11,5km ja se on vaativuudeltaan helppo. Matkalla pysähdytään tulipaikalle evästauolle. Retken kesto noin 4-5 tuntia. Lähtö klo 11 Jaanankallion pysäköintialueelta (Kytäjäntie 625).
Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella. Lisätiedot Timo Sandberg p. 044-5311735


SYYSKUU

Päiväretki Meikolle Kirkkonummelle la 7.9. PERUTTU

Valitettavasti jouduimme perumaan retken oppaille tulleiden esteiden vuoksi. Pahoittelut!
Meikojärvi on upea erämainen luonnonsuojelualue Kirkkonummella, löysimme sen retkiohjelmaan muutama vuosi sitten. Retkellä kuljetaan n. viiden kilometrin pituinen luontopolku ja piipahdetaan Meikojärven rantamaisemissa.
Retkestä tulee lisätietoja tälle sivulle myöhemmin, tai voit tiedustella toimistolta p. 0400-926 964 toimisto@helsinginlatu.fi.

Poronpolku-tapahtuma Lopella 29.9.

Osallistumme Poronpolku-tapahtumaan, yhdistykselle on varattu 35 osallistujapaikkaa. Helsingin Ladun porukka kulkee oppaiden kanssa 11 ja 22 kilometrin lenkit. Omatoimisesti voi mennä toki eripituisenkin lenkin. Lisätietoa alla.