Reppuretket

Retkitoiminnan suuntaviivat korona-aikana

Koronaviruksen takia on voimassa osallistumisrajoitteita ja suosituksia, jotka vaikuttavat retkien järjestämiseen. 

Joitakin ohjattuja lähiretkiä järjestetään rajatuilla osallistujamäärillä, katso lisätiedot tältä sivulta. Muistathan ilmoittautua retkille etukäteen, jotta saamme tarpeeksi oppaita paikalle.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja informoimme uutta tietoa saadessamme.
Peruutettujen maksullisten retkien ja tapahtumien maksut palautetaan, olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin.

 

Ilmoittautuminen Helsingin Ladun retkille tapahtuu Eventilla-tapahtumanhallintajärjestelmällä, jota kautta maksetaan myös mahdolliset osallistumismaksut. Mikäli järjestelmän käytössä on ongelmia, otathan yhteyttä toimisto (at) helsinginlatu.fi.

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun toimistolta.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Lisätietoja retkistä saat retkien ohjaajilta. Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta.
Jos et ehdi ilmoittautua, pääasia että tulet ulkoilemaan! Bussiretkille tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Perheille suunnattuja retkiä löydät myös osiosta Lapset ja perheet. 

Katso myös 60+ retket, jotka toteutetaan arkipäivisin päiväaikaan.

ALKUVUODEN RETKET

 

Talviretkeily on kivaa! Järjestämme talvisia päiväretkiä ja yön yli reissuja talvella 2021 koronaohjeistukset ja lumitilanteen huomioiden. Ajantasaiset tiedot retkistä löytyvät nettisivuiltamme. Kaikista retkistä voit kysyä lisätietoa toimistolta, toimisto@helsinginlatu.fi tai 0400 926 964.

Alla mainittujen retkien lisäksi saatamme järjestää lumikenkäretkiä lyhyemmällä varoitusajalla, mikäli lunta on. Seuraa sähköisiä kanaviamme!

 

ti 5.1.2021 Uuden vuoden kävely

Uuden vuoden 2021 ensimmäinen retki tehdään Maunulan ulkoilumajalta tiistaina 5.1. klo 18.00. Lähtö majan pihalta, kävelemme noin 5 kilometrin matkan ja pysähdymme matkan varrella ihailemaan tähtien valaisemaa taivasta ja toivottavasti lumista maisemaa Keskuspuiston kallioilta. Ilmoittaudu tästä linkistä:  https://ssl.eventilla.com/uudenvuodenkavely

Lisätiedot Kari Järvinen p. 0400-774 5233.
 

ke 27.1. 60+ retki Olympiastadionille ja Urheilumuseoon PERUUTETTU

Lähde tutustumaan uudistettuun Olympiastadioniin. Opastettuun kierrokseen sisältyy opastus Olympiastadionilla ja Urheilumuseossa ja käynti Olympiastadionin tornissa. Opastettu kierros sisältää portaita. Kierrokseen ei voi yhdistää museokorttia. Edellytämme  kierrokselle osallistujilta kasvomaskin käyttöä.

Kierrokselle lähtö tapahtuu klo 12 Olympiastadionin vierailijakeskuksesta, joka löytyy tornin juuresta. Kesto noin tunti-puolitoista. Stadion Bistrosta löytyy lounasta kierroksen jälkeen. Opas: Paula Hyytiäinen

Retkelle mahtuu 20 henkilöä. Retken hinta 20 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Eventilla-järjestelmän kautta tästä linkistä: https://ssl.eventilla.com/olympiastadion

to 28.1. Kuutamohiihto Paloheinästä

Hiihtoretki Paloheinän lähimaastoissa - toivottavasti kuutamoa ihaillen. Lähtö Paloheinän hiihtokopilta torstaina 28.1. klo 18.00. Tiedustelut Osmo Ruokolainen 0443453162
Ilmoittaudu: https://ssl.eventilla.com/kuutamohiihto

su 21.2. Petikon hiihto 

Lähtö Petikon luontovirkistysalue, pysäköintipaikalta klo 10.00, osoite Tallinmäentie 15, Vantaa.
Hiihdetään n. 16 km:n lenkki Serenaan ja takaisin, Serenassa juodaan kahvit. Tiedustelut Osmo Ruokolainen puh. 0443453162
Ilmoittaudu tästä: https://ssl.eventilla.com/petikonhiihto

pe 26.2. Kuutamohiihto Paloheinästä

Järjestämme yhdessä Vantaan Ladun ja Polun kanssa kuutamohiihdon.
Hiihtoretki Paloheinän lähimaastoissa - toivottavasti kuutamoa ihaillen. Lähtö Paloheinän hiihtokopilta klo 18.00. Tiedustelut Osmo Ruokolainen 0443453162
Ilmoittaudu: https://ssl.eventilla.com/kuutamohiihto2

 

Talviretki Meikon Dorgarnin ylängöllä la 6.3.

Tämä päiväretki suuntautuu Kirkkonummen Meikon ulkoilualueella sijaitsevalle ikiaikaiselle Dorgarnin ylänköalueelle.

Retki tehdään niissä talviolosuhteissa, jotka meillä täällä Suomen etelärannikolla tulevan vuoden maaliskuun alussa vallitsevat. Jos maassa on kohtalaisesti lunta, silloin retkeilemme lumikengillä, jos sitä on niukasti tai ei ollenkaan, sitten kulkuneuvoina ovat hyvät saappaat. Retken oppaana toimii Kirkkonummen ja lähikuntien kunnaat perinjuurin tunteva Kari Rantanen, joka toimittaa ilmoittautuneille enemmin tietoa sopivista varusteista, kokoontumispaikasta ynnä muista lähempänä retken ajankohtaa.

Taitettava taival on välillä 6 – 10 kilometriä, riippuen maaston olosuhteista ja kulkemisen raskaudesta. Reitti kulkee joka tapauksessa paljon myös aivan villissä maastossa, polkujen ulkopuolella, joten se edellyttää kohtuullista kuntoa, sekä pärjäämistä monenlaisissa paikoissa.

Retken aikataulu on sellainen, että Meikon parkkipaikalla kokoonnutaan kello 10 ja takaisin siellä ollaan noin 15.30.
Meikon ulkoilualue pysäköintipaikka Korsolammentie 44, 02400 Kirkkonummi

Aivan keliolosuhteista riippumatta retki tarjoaa niin erämaista eteläsuomalaista luontoa, kuin sitä missään enää olemassa on! Kallioita, notkelmia, metsiköitä, puroja, sekä sellaisen hienojen soiden muodostaman verkoston, jonka sekaan helposti eksyäkin voisi. Lukuisten lyhyiden pysähdysten lisäksi retkellä vietetään kaksi pidempää evästaukoa, joista jälkimmäinen Korsolammen tulipaikalla, missä voi makkaroitakin paistella.

Ilmoittaudu tästä linkistä:  https://ssl.eventilla.com/talviretkimeiko
Lisätiedot opas Kari Rantanen, kari@lähierä.fi tai p. 0400-299399

 

su 7.3. Petikon hiihto

Lähtö Petikon luontovirkistysalue, pysäköintipaikalta klo 10.00, osoite Tallimäentie 15, Vantaa. Hiihdetään noin 16 km:n lenkki Serenaan ja takaisin, Serenassa juodaan kahvit. Tiedustelut Osmo Ruokolainen puh. 0443453162

Ilmoittaudu: https://ssl.eventilla.com/petikonhiihto2