Reppuretket

Retkitoiminnan suuntaviivat korona-aikana

Koronaviruksen takia on voimassa osallistumisrajoitteita ja suosituksia, jotka vaikuttavat retkien järjestämiseen. 

Joitakin ohjattuja lähiretkiä järjestetään rajatuilla osallistujamäärillä, katso lisätiedot tältä sivulta. Muistathan ilmoittautua retkille etukäteen, jotta saamme tarpeeksi oppaita paikalle.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja informoimme uutta tietoa saadessamme.
Peruutettujen maksullisten retkien ja tapahtumien maksut palautetaan, olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin.

 

Ilmoittautuminen Helsingin Ladun ja Polun retkille tapahtuu Eventilla-tapahtumanhallintajärjestelmällä, jota kautta maksetaan myös mahdolliset osallistumismaksut. Mikäli järjestelmän käytössä on ongelmia, otathan yhteyttä toimisto (at) helsinginlatu.fi.

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun toimistolta.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja Polku ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Lisätietoja retkistä saat retkien ohjaajilta. Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta.
Jos et ehdi ilmoittautua, pääasia että tulet ulkoilemaan! Bussiretkille tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Perheille suunnattuja retkiä löydät myös osiosta Lapset ja perheet. 

Katso myös 60+ retket, jotka toteutetaan arkipäivisin päiväaikaan.

KEVÄÄN RETKET

 

Kevään retkien ilmoittautuminen avautuu 15.4. klo 9.00
 

Pyrimme tekemään suurimman osan retkistä suunnitelmien mukaan, mikäli koronatilanne sallii.
Mahdollisesti joudumme liikkumaan retkellä pienemmissä ryhmissä peräkkäin, katsotaan tilanteen mukaan. Otamme kuitenkin ilmoittautumisia vastaan ja ilmoitamme retkikohtaisesti ohjelmasta ja toteutuksesta.

 

Olarin terveysluontopolku ke 28.4., siirtyy toteutettavaksi  ke 2.6.!

Olarin terveysluontopolku on Espoon keskuspuistossa sijaitseva luontopolku, jonka varrella kulkiessa on mahdollista kokea keskimääräistä enemmän luonnon terveyteen positiivisesti vaikuttavia elementtejä.
Noin 2,4 kilometriä pitkän polun varrelle sijoittuu kahdeksan rastipistettä, joissa kussakin on kolme erillistä rastitehtävää. Tehtävät on suunnattu niille,jotka etsivät metsän tarjoamia terveysvaikutuksia. Harjoitteet johdattavat kulkijan havainnoimaan, oppimaan ja kokemaan luonnon monenlaisia terveysvaikutuksia aina mielen hyvinvoinnista fyysisen olotilan kohentamiseen.
Retkelle lähtö on Olarinniityn liikuntahallin parkkipaikalta, Olarinniityntie 8, 02210 Espoo,
keskiviikkona 2.6. klo 18.00
Kuljemme rauhallista tahtia luontopolun ympäri. Niille, jotka kaipaavat enemmän liikuntaa, lähdemme luontopolun kierroksen jälkeen vähän rivakammin kiertämään keskuspuistoa Mossenkärrin ympäri 6,5 km. Oppaana Matti Niemelä

Retki on siirretty, järjestetään keskiviikkona 2.6.! 

Ilmoittautuminen https://ssl.eventilla.com/retkiolari

Retkikauden avajaisten retket Vaakkoilla su 2.5.

Retkikauden avajaiset peruutetaan, tilalla järjestetään virtuaalinen "Retkilive" klo 14.00-15.00, tiedot tapahtumasta tulevat tälle sivulle pikapuoliin.

 

Päiväretki Karkalin luonnonpuistoon la 8.5.

Karkalin luonnonpuisto sijaitsee syvälle Lohjanjärveen pistävän Karkalinniemen kärjessä ja se  on yksi etelä-Suomen hienoimmista lehtoalueista. Puiston maisemassa on oma leimansa niin keväällä, kesällä kuin syksylläkin. Keväinen vuokkoloisto on vertaansa vailla. Luonnonpuiston alue on rauhoitettu ensisijaisesti luonnon täydellistä suojelemista ja tieteellistä tutkimusta varten. Toisin kuin monet luonnonpuistot yleensä, Karkali on avoinna myös puistossa kävijöille. Puistoon ja sen nähtävyyksiin saa tutustua viitoitetulta reitiltä. Viitoitettu reitti on n. 5 km ja sen kiertäminen rauhallisesti kestää n. 2 tuntia. Karkalin luonnonpuisto on tullut kuuluisaksi laajoista pähkinälehdoistaan ja näyttävistä lehmusmetsiköistään sekä harvinaisista kasveistaan. Alue on mukava pistäytymiskohde varsinkin keväisin, jolloin vuokot ja muut kevätkukat puhkeavat täyteen loistoonsa.
Kokoontuminen Karkalin luonnonpuiston pysäköintialueella, Karkalintie 1035, Lohja, lauantaina 8.5. klo 10.00
Retkellä on mukana kasviasiantuntija Leena Eerola, oppaana Kalle Eerola.
Samalla Lohjan reissulla kannattaa vierailla myös Tytyrin kaivosmuseossa.
Ilmoittaudu tästä linkistä: https://ssl.eventilla.com/retkikarkaliin2021

Äitienpäiväkävely Paloheinästä la 8.5.

Kokoontuminen klo 10.00 Suomen Latu hiihtopalvelun edessä. Reitti: Paloheinä-Pitkäkoski-Vantaanjoen varsi-Pitkäkoski-Paloheinä. Kuljemme noin 10 kilometriä ulkoiluteitä pitkin, kesto n. 2 tuntia. Osallistujien kesken arvotaan äitienpäiväkakku. Tiedustelut Osmo Ruokolainen p. 044-345 3162. 
Ilmoittaudu tästä linkistä: https://ssl.eventilla.com/aitienpaivakavely

Reppuretki Nuuksioon Kattilasta la 22.5.

Nuuksion Kattila on suosittu retkien aloituspaikka keskellä kansallispuistoa. Maasto Kattilan ympäristössä on Nuuksiolle tyypillistä jäkälän ja harvan männikön peittämää kallioylänköä, siellä täällä on järviä, soita ja puronotkoja. Kokoontuminen on Kattilan parkkipaikalla, Kattilantie 424, Vihti, lauantaina 22.5. klo 11.00. Kattilaan pitäisi päästä toukokuun lopulla Espoon keskuksesta bussilla 245, tarkista reittioppaasta.
Kuljemme noin 10 km matkan pieniä ja isompia polkuja ja pidämme taukoa Iso-Holman tulipaikalla matkan varrella. Aikaa retkellä menee noin 4-5 tuntia.
Ota mukaan evästä, riittävästi juotavaa ja säänmukainen vaatetus. Oppaana Olli-Pekka Inkovaara. Ilmoittaudu retkelle: https://ssl.eventilla.com/kattilanretki

Reppuretki Kuusijärveltä Bisan nuotiopaikalle su 23.5.

Tämän reppuretken kokoontuminen on Kuusijärven parkkipaikalla, Kuusijärventie 3, 01260 Vantaa, sunnuntaina 23.5. klo 11.00. Kuusijärvelle pääset kätevästi polkupyörällä, autolla tai bussilla. Alueella on iso pysäköintialue, mutta kesäisin se on usein täynnä. Siksi suosittelemmekin muita kulkuneuvoja. Bussipysäkit ovat aivan alueen pääportin läheisyydessä. Bussit Helsingistä Kuusijärvelle 731N, 738K ja 739, katso aikataulut Reittioppaasta.

Retki suuntautuu Sipoonkorven kansallispuistoon johtavan uuden sillan kautta Bisajärven nuotiopaikalle ja takaisin. Matkaa retkellä kertyy noin 6-7 kilometriä pääosin hyväkulkuisia polkuja pitkin. Aikaa kuluu noin 3 tuntia. Ota mukaan nuotioeväitä ja riittävästi juotavaa. Retken oppaana on Osmo Ruokolainen p. 044-345 3162. 
Ilmoittautuminen https://ssl.eventilla.com/kuusijarvenretki

Hietaniemen kulttuurikävely to 27.5. huom. päivä vaihtui!

Kokoontuminen Hietaniemen hautausmaan Uudella kappelilla, Hietaniemenkatu 20.
Tutustumme kulttuurihistoriallisiin hautoihin Kari Selénin opastuksella.
Tapahtumaan otetaan 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittaudu linkistä https://ssl.eventilla.com/hietaniemi

Lauluretki Vaakkoilla to 27.5.

Lähtö Vihditien varrella olevalta Vaakkoin ulkoilualueen pysäköintipaikalta (sorakuoppa) klo 18. Retken kesto 3,5-4 tuntia. Kämmenlammella mahdollisuus makkaran paistoon ja uintiin! Omat eväät ja retkelle ja säähän sopivat varusteet ja kengät. Polulla on korkeuseroja.
Ei ilmoittautumista, tervetuloa retkelle!
Oppaana ja laulattajana Reittamon Matti p. 050-599 1091