Reppuretket

Kesän retkitoiminnan suuntaviivat 

Koronaviruksen takia on voimassa osallistumisrajoitteita ja suosituksia, jotka vaikuttavat kesäajan retkien järjestämiseen. Epävarman tilanteen vuoksi joudumme valitettavasti peruuttamaan kesän bussiretket ja vaellukset. Kannustamme jäseniämme ensisijaisesti lähiretkeilyyn, ja jaamme vinkkejä omatoimisiin retkiin pääkaupunkiseudulla. 

Joitakin ohjattuja lähiretkiä järjestetään rajatuilla osallistujamäärillä, katso lisätiedot tältä sivulta. Muistathan ilmoittautua retkille etukäteen.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja informoimme uutta tietoa saadessamme.
Peruutettujen maksullisten retkien ja tapahtumien maksut palautetaan.
Maksuista voi olla yhteydessä toimistolle p. 0400-926 964

Lähetämme vielä erillisen meilin ilmoittautuneille.

 

Ilmoittautuminen Helsingin Ladun retkille tapahtuu Eventilla-tapahtumanhallintajärjestelmällä, jota kautta maksetaan myös osallistumismaksut. Mikäli järjestelmän käytössä on ongelmia, otathan yhteyttä toimisto (at) helsinginlatu.fi.

KESÄN RETKET
 


7.6. Päiväretki Linlon saarelle Kirkkonummelle
Retki on peruutettu ja retkimaksut palautetaan. Voit laittaa tilinumerosi toimisto@helsinginlatu.fi, peruutuksesta tulee jo ilmoittautuneille vielä viesti Ensi keväänä uusi yritys!
 

11.6. Pyöräretki Vantaanjoen vartta
Leppoisa retki Vantaanjoen vartta pitkin Pitkäkoskelle ja keskuspuiston kautta takaisin keskustaan. Lähtö klo 18.00 Vanhankaupunginkoskelta Matinkaaren sillan länsipuolelta, Verkatehtaan puistosta, Metropolia AMK:n edestä, katso lähtöpaikka kartasta ilmoittautumisen yhteydessä. Retkiaika noin 3 tuntia taukoineen. Pituus noin 25 km, sopii kaikille. Retki päättyy Talvipuutarhan eteen, Töölönlahden pohjoispuolelle. Kypärä pakollinen, sisäkumi ja pumppu on hyvä olla mukana. Maksimi osallistujamäärä 15 henkeä, ilmoittaudu nettisivuilla. Oppaana Hugh.
ilmoittaudu linkistä: https://ssl.eventilla.com/pyoraretki_vantaanjoki linkki avautuu 1.6.


17.6. Reppuretki Tali-Mätäjoki
Kokoontuminen Pitäjänmäen S-marketin edessä keskiviikkona 17.6. klo 18.00, Takomotie 33, Pitäjänmäki.Reitin pituus on reilut 5 kilometriä ja aikaa menee taukoineen noin 3 tuntia. Kuljemme Talin kartanolle, Mätäjoen varteen, Talin huipulle, Ptterinmäelle ja Strömberginkosken kautta takaisin lähtöpaikkaan.
Ilmoittaudu linkistä: https://ssl.eventilla.com/reppuretkitali linkki avautuu 1.6.

23.6. Voimaannuttava luontohyvinvointiretki Seurasaareen
Vahvista mielen hyvinvointia lähiluonnossa! Tällä retkellä kuljetaan leppoisasti Seurasaaren kauniita rantapolkuja pitkin ja tehdään luovia harjoituksia luonnossa.
Retki alkaa Seurasaaren sillan pohjoispäästä tiistaina 23.6. klo 17.30 ja kestää n. 2 tuntia. Kävelyvauhti on rauhallinen, pukeudu lämpimästi ja ota mukaan vesipullo. Ohjaajana Teija Fontell, p. 040 8322551. Retken osallistujamaksimi on 12 henkeä.
Ilmoittaudu ennakkoon linkistä https://ssl.eventilla.com/luontohyvinvointiretki_seurasaari linkki avautuu 1.6.

12.8. Lyhyt retki Kallahdessa
Lähtö Keskiviikkona 12.8. noin klo 18. Kävelemme rauhallista vauhtia Kallahdenniemen luontopolun niemen kärkeen ja takaisin. Kallahdenniemi on Helsingin komein harjumaisema. Matkaa retkelle tulee noin 5 kilometriä ja taukoineen siinä menee noin 3 tuntia.
Ilmoittaudu linkistä https://ssl.eventilla.com/kallahdenretki linkki avautuuu 1.6.
Tähän retkeen tulee vielä tarkemmat ohjeet kokoontumisajasta ja paikasta julkisilla ja omilla autoillaan tuleville!

22.8. Reppuretki Velskola-Haltia-Velskola (huom. lehdessä oli väärä pvm.)
Lähtö lauantaina 22.8. klo 10.30 Velskolan leirikeskukselta, Vääräjärventie 2, Espoo (lähin bussipysäkki 345N Mustasillan pysäkki, noin 2 km). Koko reitin pituus noin 15 kilometriä, reitillä on korkeuseroja ja poluilla juuria ja kiviä. Kuljemme pieniä polkuja pitkin, osittain umpimetsässäkin. Aikaa koko retkellä kulunee noin 7- 8 tuntia. Lisätietoja tulee vielä tälle nettisivulle tai voit kysyä niitä Matilta p. 0400-926 964. Retken voi toki tehdä vain Haltiaan asti, n. 8 km. Ilmoittautuminen linkistä https://ssl.eventilla.com/reppuretkivelskola_haltia linkki avautuu 1.6. 

 

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun toimistolta.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Lisätietoja retkistä saat retkien ohjaajilta. Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta.
Jos et ehdi ilmoittautua, pääasia että tulet ulkoilemaan! Bussiretkille tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Perheille suunnattuja retkiä löydät myös osiosta Lapset ja perheet. 

Katso myös 60+ retket, jotka toteutetaan arkipäivisin päiväaikaan.