Reppuretket

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun toimistolta.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Lisätietoja retkistä saat retkien ohjaajilta. Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta.
Jos et ehdi ilmoittautua, pääasia että tulet ulkoilemaan! Bussiretkille tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen. Perheille suunnattuja retkiä löydät myös osiosta Lapset ja perheet.

TALVEN RETKIÄ 2020

su 8.12. Patikkaretki Sibeliusmonumentilta Maunulan majalle

Lähtö klo 12 Sibelius-monumentin luota Sibeliuksen puistosta.

Reitti: Meilahden puisto ja puistoarboretum – Ruskeasuon liikuntapuisto – Keskuspuistoa pohjoiseen – Maunulan ulkoilumaja, jossa mahdollisuus jäädä kahvilaan. Matkaa Maunulaan on noin 8 km + kävelymatka bussipysäkeille Haagaan noin 1 km.Mukaan säänmukaiset varusteet ja haluttaessa omat eväät.

Tämä on yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retki, jolle Helsingin Ladun jäsenet ovat tervetulleita! Ei ilmoittautumista, ohjaajana Marja Rikaniemi

Täysikuukävely Maunulan majalta pe 10.1.
Uuden vuoden ensimmäiselle retkelle lähdetään toivottavasti ihailemaan täysikuun valaisemaa taivasta ja lumista maisemaa täysikuukävelyllä Maunulan ulkoilumajalta, Metsäläntie 9. Lähtö on klo 18.00 ulkoilumajan pihalta. Kävellään noin viiden kilometrin lenkki ulkoiluteitä pitkin ja piipahdetaan kalliolle tiirailemaan taivasta. Ilmoittaudu retkelle alla olevalla lomakkeella. Oppaana ja lisätiedot: Kari p. 040-774 5233.

Lumikenkäretki Usmi Hyvinkää la 8.2.
Kytäjä-Usmi on Uudenmaan erämaisin retkeilyalue - harjuineen, kallioineen, soineen ja lampineen maasto on hyvin monimuotoista. Alueella on vaativia retkeilyreittejä, lukuisia nuotiopaikkoja ja laavuja. Kokoontuminen on Usminjärven uimarannan pysäköintipaikalla, Usminjärventie 206, 58200 Hyvinkää, lauantaina 8.2. klo 10.30. Lumikenkäilemme kohti pohjoista Hyvinkään Ladun majalle ja takaisin.Matkaa tulee 6-7 kilometriä, retken kesto on noin neljä tuntia. Kuljemme puolet matkasta polkuja pitkin, puolet soita ja kallioita pitkin, mistä nyt sitten on hyvä mennä. Eli retki on hieman vaativa, mutta mennään rauhallista tahtia, kuten Helsingin Ladun retkillä yleensäkin. Paluumatkalla pysähdymme Kaksoislampien tai Iso-Karhun nuotiopaikalle tulistelemaan. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella ja kerro, jos tarvitset lumikengät lainaksi. Oppaana Matti p. 0400-926 964

Kuutamohiihto Paloheinässä su 9.2.
Yhdessä Vantaan Ladun kanssa toteutettava Kuutamohiihto lähtee Paloheinästä Suomen Ladun hiihtopalvelukopilta sunnuntaina 9.2. klo 18.00. Hiihdämme peltolatuja pitkin Niskalaan ja takaisin, noin 10 km.
Ilmoittaudu helsinginlatu.fi/Reppuretket, lisätiedot Osmo p. 044-345 0162

Lumikenkäretki Mustavuori la 22.2.
Tutustumme lumikenkäillen Vuosaaren maisemissa Mustavuoren ulkoilualueeseen. Retken pituus on n. 4-5 km, välillä pidämme evästauon. Lähtö on Niinisaarentien (alikulun) pysäköintialueelta klo 12.00, josta kipuamme Mustavuoren huipulle ihailemaan maisemia yli sataman. Kävelemme Porvarinlahden kautta lähtöpisteeseen. Retken kesto on noin 3 tuntia. Ilmoittautumiset http://www.helsinginlatu.fi/lajit-ja-toimintamuodot/reppuretket/. Kerro ilmoittautuessasi, jos tarvitset lumikengät lainaksi. Lisätiedot ja oppaana Kati p. 050-337 5234

Petikon hiihtoretki su 23.2.
Lähtö Petikon ulkoilualueen pysäköintipaikalta Vantaalla Martinlaakson ja Kehä III:n pohjoispuolella, Tallimäentie 15 klo 10.30. Hiihdetään noin 16 km lenkki latuja pitkin Serenaan ja takaisin. Retken kesto on noin 3 tuntia.
Ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella tai puhelimitse Osmolle p. 044-345 3162.

Lumikenkäretki Kirkkonummella la 1.3.
Tämä retki vie osallistujansa näkemään ja kokemaan eteläisen Suomen villin luonnon monenlaisen kauniita ja vaihtelevia maastoja lumikengillä. Retken pituus n. 6 km, aikaa käytetään yhteensä 5 tuntia. Vauhti on rauhallinen, sopii myös aloittelijoille! Oppaana Kari Rantanen, kari@lahiera.fi tai 0400 299 399.

 

Ilmoittaudu talven retkille

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Ilmoittaudu retkille helmi-maaliskuussa 2020

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.