Teemaillat ja tapahtumat

TEEMAILLAT

Teemailtojemme aiheina ovat muun muassa retkeily ja vaeltaminen, terveysliikunta, ulkoilualueet ja -reitit, valokuvaus ja kasvit.

Teemaillat ovat muutaman tunnin mittaisia tietoiskuja, luentoja tai muilla tavoilla aihetta esille tuovia tilaisuuksia. Teemailtoja toteutetaan osittain myös OK-Siviksen tuella.
 


KUTSUVIERASTILAISUUS HALTIN HERTTONIEMEN MYYMÄLÄSSÄ

21.3. torstaina klo 17-19

yhteistyössä Helsingin Latu, Matkamieli & Uskalla innostua


ILLAN OHJELMA

  • HUIPPU OSTOETUNA kaikki tapahtumakellarin tuotteet ota 2 maksa 1!
  • Maksuton retkeilyjalkineiden huolto ja vinkit omatoimiseen jalkinehuoltoon (Rasvaus ja suojaus. Puhdista ensin itse suurimmat liat, jalkineiden tulee olla kuivat)
  • Joppe Ranta, retkeilyalan moniottelija kertoo ympäristöystävällisistä Grangers tekstiili- ja jalkinehoitotuotteista
  • Uskalla Innostua / Ilkka Koppelomäki haastattelussa sanoin ja kuvin tammikuisesta Kilimanjaron reissusta
  • Vastuullisuus valinnoissa varuste-ja vaatehankintoja tehdessä. Haltin tuotantojohtaja Kristina Öhrnberg kertoo, kuinka voit valinnoillasi vaikuttaa ja kuinka Haltilla on ratkaistu erilaisia vastuullisuuteen liittyviä kysymyksiä. Myös yleisöllä ja lehdistöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.
  • Retkilehden huipputarjous osallistujille Retki-lehden ständillä
  • Matkamieli / Esko Honkanen esittelee sanoin ja kuvin tulevaa kesän tarjontaa ja saattaa kertoa ensikokemuksia ihan uusistakin kohteista!
  • Mahdollinen yllätysvieras Suomen hiihtomaajoukkueesta…kisakalenterista riippuen!
  • Pientä tarjoilua
  • 50 euron lahjakortin arvonta Haltin verkkokauppaan

Jos et pääse osallistumaan, voit tulostaa arvontalipukkeen alta ja palauttaa sen täytettynä Haltin Herttoniemen myymälään torstaihin 21.3. mennessä.

Sydämellisesti tervetuloa!


Halti myymälä Herttoniemi
Hitsaajankatu 14, 00810 Helsinki

Haltin kutsuvierastilaisuuden ohjelma / arvontalipuke

PDF-tiedostoKutsu Herttoniemi asiakasilta.pdf (1.8 MB)
Kutsu ja arvontalipuke Haltin jäseniltaan / kutsuvierastilaisuuteen 21.3.

Pääkaupunkiseudun retkikohteet

Tervetuloa kuuntelemaan Raija Hentmanin esitystä pääkaupunkiseudun retkikohteista Maunulan majalle keskiviikkona 3.4. klo 18.00-19.30.

Raija on kirjoittanut uuden Pääkaupunkiseudun retkeilyoppaan, joka päättää kolmiosaisen retkeilyoppaiden sarjan (Etelä-Suomen retkeilyoppaat 1 ja 2). Kirja tuli painosta keväällä, ja siitä on otettu jo kolmas painos, samoin Etelä-Suomen retkeilyoppaan 1. osasta.

Noin 150 reittiin, polkuun ja alueeseen mahtuu niin tuttuja kuin tuntemattomia kohteita, joissa riittää kulkemista useammallekin vuodelle. Kirjoja on myynnissä 25 euron hintaan, ja maksu mieluiten mukaan annettavalle tilinumerolle.

Tule hakemaan hyviä vinkkejä ensi kesän retkikohteiksi!

Vapaa pääsy


Etelä-Skandinavian vaellusreitit

Harri Ahonen tulee Maunulan majalle torstaina 25.4. klo 18 kertomaan Etelä-Skandinavian vaellusreiteistä ja juuri silloin ilmestyneestä aiheesta kertovasta kirjastaan, jonka voi myös ostaa tilaisuudessa.


 


Menneet teemaillat

kurjenkanerva

Teemailta: kasveja pohjoisesta etelään ke 6.2.2019


Jorma Karjalainen pitää kasvikuvien katseluillan Maunulan ulkoilumajalla 6.2. klo 18.00-20.00.
Kuvia esitetään Haltiatunturin takaa ja Kilpisjärven alueelta, myös etelästä mm. Ladun retkiltä Öröseen ja Ulko-Tammioon. Lopuksi voimme ihmetellä myös osallistujien kasvikuvia, voit ottaa niitä mukaan muistitikulla tai paperikuvina. Ei ilmoittautumista, tervetuloa!

 

 

Teemailta: Kungsleden retkeilyreittinä välillä Abisko-Kvikkjokk to 21.2.2019

 

Tilaisuus Maunulan ulkoilumajalla klo 18.00!

Kungsleden on pohjoismaiden suosituin retkeilyreitti, jonka pohjoinen päätepiste on Ruotsin pohjoisosassa Tornionjärven rannalla Abiskossa. Eteläinen päätepiste on noin 400 km päässä Hemavanissa. Reitin pohjoinen osa lienee reitin suosituinta aluetta, onhan siellä Ruotsin korkein tunturi Kebnekaise, korkeus 2110 m. Pohjoisessa on muutoinkin hienot ja upeat tunturimaisemat. Retkeilyä helpottaa se, että päivämatkojen päässä (10-20 km) on hyvin varustettuja tunturitupia.

Allekirjoittanut on käynyt alueella Abisko – Kvikkjokk (n. 180 km) yhteensä runsaat puoli tusinaa kertaa niin kesällä kuin talvella. Illan aikana kerron kuvin ja sanoin retkeilyreitistä lisää.

Ei ilmoittautumista, tervetuloa! 

Kalle Eerola

 

 

 

Skierfe, taustalla Rapadalen