Teemaillat ja tapahtumat

Teemailtojemme aiheina ovat muun muassa pyöräily ja maastopyöräily, retkeily ja vaeltaminen, terveysliikunta, ulkoilualuuet ja -reitit, valokuvaus ja kasvit.

Teemaillat ovat muutaman tunnin mittaisia tietoiskuja, luentoja tai muilla tavoilla aihetta esille tuovia tilaisuuksia. Teemailtoja toteutetaan osittain myös OK-Siviksen tuella.

 

 

Talvivaellus Pältsa-Kilpisjärvi
Kesävaellus kohti Gappohyttania ja Barrasta

Teemailta: Kilpisjärvi retkeilyalueena 14.3.2018
 

Kilpisjärven seutu, Suomen käsivarsi, tunturialueena Suomessa on ainutlaatuinen. Siellä ovat Suomen ainoat yli 1000 m:n korkuiset tunturit. Arktinen luonto antaa alueelle oman leimansa. Kilpisjärveltä voi suunnata retkensä myös Ruotsin ja Norjan tuntureille, joiden huiput lähentelevät 1500 metriä. Norjan vuonomaisemat ovat tunnin ajomatkan päässä. Olisiko Kilpisjärvi seuraava matkakohteeni? Kokenut Kilpisjärven kävijä ja opas Kalle Eerola kertoo Kilpisjärven kokemuksistaan kuvin ja sanoin. Tervetuloa Maunulan
majalle keskiviikkona 14.3. klo 18.00. Ei ilmoittautumista, tervetuloa!

 

Teemailta: luonnonlukutaito 28.3.


Aiheesta kertomassa Ilpo Kuokka Maunulan majalla 28.3. klo 18.
Yleisteemana on arjen havainnoiti luonnossa liikkuessa. Maiseman rakenne ja historia, asuinpaikat. Luontotyypit ja avainlajit. Säätilan tunnistus ja hyödyntäminen. Vuodenkierto, ilmaston lämpenemisen vaikutukset ja elinkeinotoiminnan muutokset. Esitys on suunnattu ulkoilijoille ja ulkotöistä pitäville. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella. Mukaan mahtuu 35 ensimmäistä.

Ilmoittaudu Teemailtaan Luonnonlukutaito 28.3.