Teemaillat ja tapahtumat

Teemailtojemme aiheina ovat muun muassa pyöräily ja maastopyöräily, retkeily ja vaeltaminen, terveysliikunta, ulkoilualuuet ja -reitit, valokuvaus ja kasvit.

Teemaillat ovat muutaman tunnin mittaisia tietoiskuja, luentoja tai muilla tavoilla aihetta esille tuovia tilaisuuksia. Teemailtoja toteutetaan osittain myös OK-Siviksen tuella.
 

Tapahtumia ovat muun muassa Retkikauden avajaiset 5.5.2018 Vaakkoilla
ja Nuku Yö Ulkona-tapahtuma Kämmenlammen laavulla 8.-9.9.2018 (Vaakkoin ulkoilualue)

 

 

Harri Ahosen luento Pohjois-Norjan päiväretkikohteista
Pasilan kirjastossa to 29.11.2018


Pasilan kirjasto järjestää torstaina 29.11.2018 kello 18.00 luentotilaisuuden Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä. Luento tulee kertomaan Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, josta hyvänä esimerkkinä käy Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko. Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenin kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri. Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Kerronkin luennolla asiatiedon ohessa tarinoita kohtaamisista matkoillani sekä lyhennelmän eräästä saagasta.

Harrin kirjaa Pohjois-Norjan päiväretkikohteista on myynnissä tilaisuudessa. Tämä ei ole Helsingin Ladun järjestämä, tilaisuuteen on vapaa pääsy. Harri tulee huhtikuussa Maunulan majalle kertomaan seuraavasta, juuri silloin ilmestyneestä kirjastaan "Etelä-Skandinavian retkeilyreitit".
 

 

 

 

Möysalen