Teemaillat ja tapahtumat


Teemailtojen aiheina ovat muun muassa retkeily ja vaeltaminen, terveysliikunta, ulkoilualueet ja -reitit, valokuvaus ja kasvit.

Teemaillat ovat muutaman tunnin mittaisia tietoiskuja, luentoja tai muilla tavoilla aihetta esille tuovia tilaisuuksia. Teemailtoja toteutetaan osittain myös OK-Siviksen tuella.

Tulevia teemailtoja 2020:
Neulo oma pipo Käsityömarttojen kanssa
UK-kansallispuisto retkeilyalueena
Etelä-Suomen kasvi-ilta
Vapepa - vapaaehtoinen pelastuspalvelu
Retkeilyn turvallisuus

Yhteistyökumppanimme Halti järjestää:
Halti - lähemmäksi luontoa  -teemailta
HIKER - Haltin jäsenilta Herttoniemen myymälässä
 

Tapahtumiamme ovat mm. Muumipeikon talvirieha Maunulan majalla, Retkeilykauden avajaiset Vaakkoilla ja Nuku yö ulkona. Myös Uudenmaan latualueen yhteisistä tapahtumista on tietoa tällä sivulla.
 

harjukeltalieko


TEEMAILTA: Kasvikuvia Etelä-Suomesta 4.3.
 

Tervetuloa Maunulan ulkoilumajalle keskiviikkona 4.3. klo 18.00! Jorma Karjalainen esittelee kasvikuvia reissuiltaan Etelä-Suomessa. Katselemme muutamia kuvia myös Ranskasta ja Espanjasta.

Ei ilmoittautumista, tervetuloa

PERUTTU 18.3. Teemailta: Vapepa - vapaaehtoinen pelastuspalvelu Helsingin Ladussa 

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on 53 järjestön muodostama vapaaehtoisten auttajien verkosto. Helsingin Ladussa toimii vuonna 2011 perustettu Vapepa-ryhmä. Illan tarkoituksena on kertoa asiasta kiinnostuneille Helsingin Ladun jäsenille, miten Vapepa-ryhmämme toimii osana auttajien verkkoa, esimerkiksi kadonneen henkilön etsinnässä ja muissa viranomaisen osoittamissa tehtävissä.

Vapepa-ryhmän vetäjä Riikka kertoo toiminnasta Maunulan ulkoilumajalla tiistaina 18.3. klo 18.00. Ei ilmoittautumista, tervetuloa!

 

1.4. Teemailta: Turvallisuus retkellä 

Miten retkeillään turvallisesti ja vaaratilanteita välttäen? Tässä teemaillassa opit, mistä elementeistä retkeilyn turvallisuus koostuu. Pääset myös pohtimaan, miten voisit tehdä omista retkistäsi turvallisempia.

Teemailta järjestetään Maunulan majalla keskiviikkona 1.4. klo 18-20. Illan vetää retki- ja vaellusopas Virva Niissalo. Tervetuloa!

 

15.4. Teemailta: Halti - Lähemmäksi luontoa

Haltin tuotekouluttaja Juho Helmensola kertoo tarinoita Haltin historiasta, luo katsauksen vastuullisuuden kasvavasta merkityksestä vaatetuotannossa suhteessa yritys/ihminen/ympäristö ja kertoo Haltin käyttämistä eri materiaaleista ja niiden ominaisuuksista retkeilijän kannalta. Juho vastailee mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja samalla käydään läpi Haltin uutuustuotteita, joita hän tuo mukanaan näytille teitä varten.

Iltaan osallistujat saavat mukaansa arvontalipukkeen, jonka tuomalla jäseniltaan 23.4. osallistuu Hiker retkeilyhousujen arvontaan (Arvo 149€).

Tilaisuus on Maunulan majalla keskiviikkona 15.4. klo 18.00-19.30. Iltaan osallistujien suut laitetaan makeaksi pullan ja kahvin kera!

 

23.4. HIKER - Haltin jäsenilta 

Helsingin Ladun yhteistyö Haltin kanssa jatkuu jälleen vuonna 2020.
Tervetuloa Halti Herttoniemen Outlet-myymälään torstaina 23.4. klo 17-19. Retkeilykevät avataan hyvillä erikoistarjouksilla Haltin tuotteista, mm. uudesta Hiker retkeilyvaatesarjasta.
Retkeilykesä lähestyy - tule tutustumaan uusiin jalkineisiin, vaatteisiin ja varusteisiin!


 

RETKIKAUDEN AVAJAISET VAAKKOILLA 2.5.2020

Perinteinen retkeilykauden avaus Vaakkoilla on hyvän mielen tapahtuma, jossa retkeillään, opitaan retkitaitoja ja vietetään mukavaa aikaa yhdessä luonnon keskellä. Tapahtuma järjestetään Vaakkoin eräkämpällä lauantaina 2.5. klo 10 alkaen, ohjelmaa on koko perheelle.

Jos et vielä ole tutustunut Vaakkoin eräkämppään ja ulkoilualueeseen, nyt on erinomainen tilaisuus. Juhlimme samalla Vaakkoin kämppää, joka on tänä vuonna ollut Helsingin latulaisten käytössä jo 40 vuotta.

Ohjelma tarkentuu huhtikuun aikana

Järjestämme yhteiskuljetuksen keskustasta, joten autottomanakin on helppo saapua paikalle. Kuljetuksen hinta on 10 euroa (lapset alle 10 v. ei maksua, varaus kuitenkin). Yhteiskuljetuksen ilmoittautuminen avautuu huhtikuussa.

Jos tulet omalla autolla, jätä auto Saarijärveä vastapäätä olevalle hiekkakuopalle. Parkkipaikalta on sinisin nauhoin merkitty viitoitus Vaakkoin kämpälle, n. 1 km. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tervetuloa nauttimaan kevätpäivästä ja latulaisten mukavasta seurasta!