Yön yli retket / vaellukset

Suomen luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ympärivuotiseen retkeilyyn. Eri vuodenajat tuovat retkille omat kiehtovat erityispiirteensä. Kesän ja syksyn vaellukset vaihtuvat talven tullen hiihtoretkiin, kevättä kohti mennessä puolestaan hohtavat hanget vetävät puoleensa kuin magneetti.

Teemme retkiä Etelä-Suomen kansallispuistoihin, Lappiin suuntautuvia vaelluksia ja päiväretkiviikkoja.

Tutustuthan myös retkien peruutusehtoihin.

Helsingin Ladun retkillä on voimassa Suomen Ladun OP tapaturmavakuutus, mutta suosittelemme osallistujille omaa matka/tapaturmavakuutusta. Lue lisää Suomen Ladun vakuutuksesta.

Retki Ahmanhiihtoon Kolille to 5.3. – su 8.3.2020


Ahmanhiihto hiihdetään Kolin upeissa maisemissa. Tapahtuma on talven kohokohta kuntohiihtäjille ja kiireettömän laturetken ystäville. Hyvin hoidetuista laduista, tunnelmallisista nuotiopaikoista ja taukopaikoista tunnetussa tapahtumassa perjantain ja lauantain hiihtomatkan voi valita itse. Koko reitin pituus on 53 km, Kopravaarasta Ahmovaaraan ja takaisin tulee n. 25 km, lyhyempiäkin latuja voi toki hiihdellä.

Retkimaksuun sisältyvät bussikuljetuksen lisäksi mm. seuraavat palvelut: suksien voitelut, juomaa ja evästä reitin varrella, Latu -retkivakuutus, kunniakirja, majoitus 3 vrk omilla liinavaatteilla, 3 x aamupalat, pe ja la päivällinen ja iltakahvit sekä pe ja la saunominen ja mahdollisuus avantouintiin. Retkelle lähdetään Kiasman tilausajopysäkiltä torstaina 5.3. klo. 16.00 ja paluu samaan paikkaan sunnuntaina 8.3. n. klo 16.

Ilmoittautuminen puhelimitse Osmo Ruokolaiselle p. 044-345 3162 alkaen 2.12. Osmolta saa myös lisätietoja retkestä ja hiihtoreiteistä. Retkimaksu 240 € maksetaan 15.2. mennessä Helsingin Ladun tilille Nordea FI96 1262 3000 1057 05. Käytä viitettä 7100, kiitos.


 


Hiihtovaellus Abisko – Nikkaluokta la 21.3.– pe 27.3.2020

 

Ilmoittautuminen talvivaellukselle avautuu 17.12. klo 12.00

Lähde tunturitupavaellukselle Ruotsin suurtuntureille reitille: Abisko – Abiskojaure (15 km) –Alesjaure (20 km) – Tjäktja (13 km) – Signi (24 km) – Kebnekaise Fjällstation (14 km) – Nikkaluokta (19 km).

Kokoonnumme Tornion itäisellä rautatieasemalla ja Tornion keskustahotellilla la 21.3. aamulla noin klo 8 junan tultua, josta jatkamme tilausbussilla Abiskoon. Yövymme Abisko Fjällstationilla kahdessa 6 hengen tuvassa ja lähdemme maastoon sunnuntaiaamuna. Matkan varrella yövymme viidessä tunturituvassa ja palaamme vaellukselta Nikkaluoktaan pe 27.3. n. klo 15.00, josta on tilausbussikyyti Tornioon. Torniossa saunomme ja yövymme hotellissa. Hyvät varusteet vaellukselle ovat teräskanttiset tunturisukset ja ahkio. Kuljemme leppoisaa vauhtia luonnosta nauttien.

Retki edellyttää hyvää peruskuntoa ja kokemusta talvivaelluksista.

Retken hinta on 680 € sis. yöpymiset tunturituvilla (6), opastuksen, kuljetukset Tornio – Abisko, Nikkaluokta – Tornio ja hotelliyöpymisen sekä illallisenTorniossa retken jälkeen.

Mukaan otetaan 10 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Maksa 100 €:n varausmaksu vahvistuksen saatuasi 31.12. mennessä, tai paikka vapautuu seuraavalle. Maksu Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 7443. Loppuerä 580 € maksetaan 15.2. mennessä. Varausmaksu palautetaan vain sairaustodistusta vastaan.


 

Ilmoittaudu hiihtovaellukselle Abisko-Nikkaluokta 21.-27.3.2020

Lapissa jo hiihdetään, mutta kyllä se talvi saavuttaa pian eteläisemmän Suomenkin. Siispä on aika hiihtoviikkotiedotuksen.

Ystävämme Tiirismaan Ladussa järjestävät jälleen hiihtoviikon Kilpisjärvellä.
Retken aika on 3.4. - 11.4.2020

Tiirismaan Latu järjestää jälleen hiihtomatkan Kilpisjärvelle. Mukaan ovat tervetulleita myös muiden latuyhdistysten jäsenet. Bussi lähtee Helsingistä ja mukaan pääsee reitin varrelta muualtakin.

Ilmoitus löytyy myös Tiirismaan Ladun nettisivuilta oheisesta osoitteesta.

https://tiirismaanlatu.sporttisaitti.com/vaellusmatkat-ja-lomaviikot/hiihtoviikko-kilpisjarvella/

Ilmoittautuminen ohjeiden mukaan. 


 

Peruutusehdot

  • Helsingin Ladun maksullisiin retkiin ja tapahtumiin:
  • peruutus kuluitta viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa
  • myöhemmin kuin 28 vrk, mutta viimeistään 21 vrk ennen lähtöä, veloitetaan toimistokulut 20 €
    myöhemmin kuin 21 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua, peritään 50% hinnasta ellei saada tilalle uutta henkilöä
    myöhemmin kuin 48 tuntia ennen lähtöä tai jos osallistuja ei saavu ajoissa lähtöpaikalle myöhästyen matkasta tai peruuttamattomasta poissaolosta on järjestäjällä oikeus pidättää koko matkan hinta.
    Sairastapauksissa maksut palautetaan vähennettynä toimistokuluilla 20 €, sairauden varmistava lääkärintodistus on toimitettava Helsingin Ladun toiminnanjohtajalle
DNT Betalningsfulmakt.jpg (575 kB)
Harri Ahosen luennolla 25.2 jaettu Norjan tunturitupien luottokorttimaksun täyttöohje

Helsingin Latu suosittelee kimppakyytejä käytettäessä kilometrikorvaukseksi 0,25 euroa / kilometri / auto.

Alla olevalla laskurilla, voit laskea korvauksen määrän.