Yön yli retket / vaellukset

Kevään ja kesän maksullisten retkien ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12. Ilmoittautuminen tapahtuu Eventilla-tapahtumanhallintajärjestelmällä, jota kautta maksetaan myös osallistumismaksu ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli järjestelmän käytössä on ongelmia, otathan yhteyttä toimisto (at) helsinginlatu.fi.

Suomen luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ympärivuotiseen retkeilyyn. Eri vuodenajat tuovat retkille omat kiehtovat erityispiirteensä. Kesän ja syksyn vaellukset vaihtuvat talven tullen hiihtoretkiin, kevättä kohti mennessä puolestaan hohtavat hanget vetävät puoleensa kuin magneetti.

Teemme retkiä Etelä-Suomen kansallispuistoihin, Lappiin suuntautuvia vaelluksia ja päiväretkiviikkoja.

Helsingin Ladun retkillä on voimassa Suomen Ladun OP tapaturmavakuutus, mutta suosittelemme osallistujille omaa matka/tapaturmavakuutusta. Lue lisää Suomen Ladun vakuutuksesta.

Retki Ahmanhiihtoon Kolille to 5.3. – su 8.3.2020


Ahmanhiihto hiihdetään Kolin upeissa maisemissa. Tapahtuma on talven kohokohta kuntohiihtäjille ja kiireettömän laturetken ystäville. Hyvin hoidetuista laduista, tunnelmallisista nuotiopaikoista ja taukopaikoista tunnetussa tapahtumassa perjantain ja lauantain hiihtomatkan voi valita itse. Koko reitin pituus on 53 km, Kopravaarasta Ahmovaaraan ja takaisin tulee n. 25 km, lyhyempiäkin latuja voi toki hiihdellä.

Retkimaksuun sisältyvät bussikuljetuksen lisäksi mm. seuraavat palvelut: suksien voitelut, juomaa ja evästä reitin varrella, Latu -retkivakuutus, kunniakirja, majoitus 3 vrk omilla liinavaatteilla, 3 x aamupalat, pe ja la päivällinen ja iltakahvit sekä pe ja la saunominen ja mahdollisuus avantouintiin. Retkelle lähdetään Kiasman tilausajopysäkiltä torstaina 5.3. klo. 16.00 ja paluu samaan paikkaan sunnuntaina 8.3. n. klo 16.

Ilmoittautuminen puhelimitse Osmo Ruokolaiselle p. 044-345 3162 alkaen 2.12. Osmolta saa myös lisätietoja retkestä ja hiihtoreiteistä. Retkimaksu 240 € maksetaan 15.2. mennessä Helsingin Ladun tilille Nordea FI96 1262 3000 1057 05. Käytä viitettä 7100, kiitos.


 


Hiihtovaellus Abisko – Nikkaluokta la 21.3.– pe 27.3.2020

 

Talvivaellukselle on kenties vielä yksi paikka vapaana peruutuksesta johtuen!
Tiedustele toimistolta p. 0400-926 964 tai toimisto@helsinginlatu.fi

Lähde tunturitupavaellukselle Ruotsin suurtuntureille reitille: Abisko – Abiskojaure (15 km) –Alesjaure (20 km) – Tjäktja (13 km) – Signi (24 km) – Kebnekaise Fjällstation (14 km) – Nikkaluokta (19 km).

Kokoonnumme Tornion itäisellä rautatieasemalla ja Tornion keskustahotellilla la 21.3. aamulla noin klo 8 junan tultua, josta jatkamme tilausbussilla Abiskoon. Yövymme Abisko Fjällstationilla kahdessa 6 hengen tuvassa ja lähdemme maastoon sunnuntaiaamuna. Matkan varrella yövymme viidessä tunturituvassa ja palaamme vaellukselta Nikkaluoktaan pe 27.3. n. klo 15.00, josta on tilausbussikyyti Tornioon. Torniossa saunomme ja yövymme hotellissa. Hyvät varusteet vaellukselle ovat teräskanttiset tunturisukset ja ahkio. Kuljemme leppoisaa vauhtia luonnosta nauttien.

Retki edellyttää hyvää peruskuntoa ja kokemusta talvivaelluksista.

Retken hinta on 680 € sis. yöpymiset tunturituvilla (6), opastuksen, kuljetukset Tornio – Abisko, Nikkaluokta – Tornio ja hotelliyöpymisen sekä illallisenTorniossa retken jälkeen.

Mukaan otetaan 10 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Maksu Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 7443. 


 

Viikonloppuretki Rankin saarelle ja Langinkoskelle 16.-17.5.2020

Ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12.00

Viikonloppuretki Kotkan edustalla olevalle Rankin saarelle tarjoaa mahdollisuuden tutustua saariston luontoon ja lintujen kevätmuuttoon. Rankin saarta alettiin linnoittamaan vuonna 1914 ja Kotkan Rannikkopatteristo toimi saarella pitkään. Nykyään Rankissa on vierasvenesatama ja yrittäjä tarjoaa majoitusta ja ravitsemuspalveluja.

Lähtö retkelle on Mikonkadun tilausajopysäkiltä lauantaina klo 7.45, Kotkassa siirrymme laivaan ja saavumme saarelle n. klo 11. Iltapäivällä tutustumme saareen yhteisellä retkellä.

Lähdemme saarelta sunnuntaina klo 11.00 laivalla ja klo 13 tutustumme Langinkoskella keisari Aleksanteri III:nnen Keisarilliseen kalastusmajaan, jossa keisari vieraili vuosittain. Opastettu kierros kestää noin tunnin. Helsinkiin palaamme sunnuntaina noin klo 16.

Retken hinta on 160 euroa, joka sisältää bussi- ja venekyydit, aamiaisen sunnuntaina, kasarmimajoituksen 10 hengen huoneissa ja opastetun museokierroksen Langinkoskella. Retki soveltuu yhteismajoitukseen tottuneille. Retkelle otetaan 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätiedot Matti Niemelä p. 0400-926 964.

Ilmoittaudu tästä, retkimaksu maksetaan ilmoittautuessa

 


 

6.-7.6. Viikonloppuvaellus Nuuksion kansallispuistossa

Ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12

Yön yli vaelluksella kuljemme lauantaina noin 10 km matkan ja sunnuntaina noin 8 km. Lähtö Vaakkoin eräkämpän pihasta, Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti lauantaina klo 11.00. Nouto Mustasillan pysäkiltä (bussi 345) järjestetään klo 10.55. Kuljemme pieniä polkuja pitkin ja osittain metsämaastossa Suolikkaan kiertäen Poksynhaaran telttapaikan kautta Urjan tulipaikalle yöksi. Matkan varrelle osuu Nuuksion kenties kaunein järvi, Orajärvi.

Sunnuntaina paluu kämpälle Vääräjärven telttapaikan kautta, kämpillä ollaan kolmen maissa ja pääsee saunomaan. Yhdistyksellä on 2 telttaa ja 2 Trangiaa, joita nopeimmat voivat lainata, muutoin omin teltoin, eväin ja keittimin. Osallistumismaksu 20 euroa. Vaellukselle otetaan 12 osallistujaa.

Lisätiedot Matti Niemelä p. 0400-926 964. Retken oppaana toimii Vesa Mustalampi.

Ilmoittautuminen ja maksu tästä linkistä

 


 

Viikonloppuretki Elisaareen 12.-14.6.2020

Ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12

Elisaari sijaitsee Bärösundissa, Inkoon saaristossa. Alue on ollut näyttämönä vuosisatojen kuluessa niin meritaisteluille, kaupanteolle kuin keisariperheen lomailullekin – tsaari Aleksanteri III:n vaimo Maria Fjodorova oli niin ihastunut Bärösundiin, että keisarin laivasto nähtiin alueella useita kertoja. 

Retkemme lähtee perjantaina 12.6. klo 17.00 Helsingistä bussilla kohti Inkoon satamaa, josta matkamme jatkuu taksiveneellä Elisaareen. Perillä majoitumme entisen Mellangårdin tilan asuinrakennuksiin, Maurin majaan ja Sisarusten taloon. Mellangårdin päärakennus toimii nykyjään kartanoravintolana, jossa nautimmekin tulopäivänä iltapalan. 

Toisena päivänä tutustumme saaren luontopolkuun ja alueen historiaan oppaamme Kristin Lauharon johdolla. Luontoretken päätteeksi maukas keittolounas kartanoravintolassa. Ilta kuluu saunan ja omaehtoisen olemisen merkeissä.
Sunnuntaina risteilemme Elisaaren ympäri ja kuulemme tarinoita veneen kipparilta. Siirrymme Fagervikin ruukkiin, jossa tutustumme 1700-luvun ruukkimiljööseen.
Takaisin Helsingissä olemme sunnuntaina noin klo 19.

Retken hinta on 180 euroa sisältäen bussi- ja venekuljetukset, retkitasoisen majoituksen, iltapalan perjantaina, aamupalan la, su, keittolounaan ja saunan lauantaina sekä paikallisen oppaan kierrokset saarella, Fagervikissä ja saaren ympäri. Retken oppaana Päivi Riihelä.

Ilmoittaudu retkelle, retkimaksu ilmoittautuessa


 

Höyrylaivaretki Saimaalla 26.-28.6.2020

Ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12

Laivaretki toteutetaan höyrylaiva Anterolla, jonka kotisatama on Puumalan kunnassa Tammovedellä, n. 35 km Ristiinasta. S/s Antero on noin 100 vuotta vanha höyryhinaaja, joka on pieteetillä kunnostettu viime vuosikymmenien aikana. Laivan käyttövoimana on höyry, jota saadaan 6000 litran höyrykattilasta, kunhan tulipesään heitetään sopivaan tahtiin metrisiä halkoja. Laivan kylkeen kiinnitettynä mukana kulkee lotja ns. eväskontti, jossa on majoitustilaa, sauna ja septivessa. 

Retkelle lähdetään Helsingistä perjantaina iltapäivällä kimppakyydein ja laivalla ollaan illansuussa. Perjantai-ilta vietetään laiturissa saunoen ja seurustellen ja höyryä nostellen. Lauantaina aamiaisen jälkeen seilaamme ihailemaan Astuvansalmen kalliomaalauksia ja nautimme Saimaan kauniista maisemista höyrylaivan kyydissä. Retkeen osallistujilla on mahdollisuus ohjata laivaa ja tutustua konehuoneessa höyrykoneen käyttöön ja toimintaan. Majoitus on 4-6 hengen majoitustiloissa, majoitustilat varaustupatasoa. Matkan aikana osallistumme yhteisiin askareisiin - ruuan valmistus ja kattaus, tiskaus, saunan lämmitys, tarvittaessa polttoainetäydennys (halostus).

Retkiohjelma: 

pe 26.6 lähtö Helsingistä työajan jälkeen, perillä majoittuminen, iltapala, saunomista ja seurustelua.  

la 27.6 aamiaisen jälkeen lähdemme seilaamaan kohti Astuvansalmea. Päivän aikana poikkeamme Himalansaaren vanhassa puukirkossa. Yöpyminen luonnonsatamassa, saunomista ja seurustelua. 

su 28.6 aamiainen laivalla, minkä jälkeen seilaamme laivan kotisatamaan. Ennen kotiin lähtöä välipala. Helsingissä ollaan alkuillasta.

Ruokailut:  pe 26.6 iltapala, la 27.6 aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, illallinen, su 28.6 aamiainen, lähtökahvit (voileivät). Ateriat ovat tavallisia arkiruokia, ei erikoisruokavaliota.

Retken hinta 220 € sisältää majoitukset ja ruokailut. Saunajuomat ja muut henkilökohtaiset eväät jokainen hankkii itse. Matkalle otetaan 16 yhdistyksen jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat retkiohjeet.

Retken oppaana on Kalle Eerola, tiedustelut puh 040 824 2857

Ilmoittaudu höyrylaivaretkelle, maksu samassa yhteydessä.


 

Päiväretkiviikko Saariselällä 4.- 11.7.2020

Viikon aikana tutustumme Saariselän ympäristöön: Kaunispää, Lutto, Iisakkipää, Laanila, Rumakuru ... Koska aurinko ei laske vuorokauden aikana, teemme retkiä myös yöllä.

Patikkaretkien lisäksi tutustumme myös Kiilopään savusaunaan ja Inarissa käymme saamelaismuseo Siidassa sekä Inarinjärven risteilyllä.

Patikkaretkien pituudet vaihtelevat 5-12 kilometriä. Retken hinta on 260 € sisältäen majoituksen melko tasokkaissa 8 hengen mökeissä, retkiopastukset ja paikalliskuljetukset. Oppaana Juha Karsikas p. 040-548 1250. 

Tarkempi retkiohjelma tulee tälle sivulle 15.3. ja samalla ilmoittautuminen avautuu!


 

Retkeilykurssi Kilpisjärvellä 25.7.-1.8.2020

Ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12

Opi retkeilemään oikeassa Lapin tunnelmassa Kilpisjärvellä! Kurssin aikana näet ja koet Lapin tunnelman aidoimmillaan. Kurssilla opitaan erilaisia retkeilytaitoja, valmistetaan retkiruokia, suunnistetaan, kerrataan jokamiehen oikeudet, retkiturvallisuus ja retkiensiapu,…. Kurssi soveltuu niin aloittelijoille kuin jo retkeilykokemusta omaaville. Kurssiin osallistuvilta edellytetään hyvää kuntoa. Päiväretket ovat 5-15 km, max. 6-8 tuntia, korkeusero 300-400 m, kuljemme paljon poluttomassa maastossa.  Kurssille osallistuville lähetetään tarkemmat ohjeet ennen kurssia. Ma 18.5.2020 osallistujille on illan kestävä (klo 17-21) tapaaminen, jossa käydään läpi kurssilla tarvittavia varusteita.

Kurssin ohjelma, tarkentuu ennen kurssia:

La 25. 7 – saapuminen, majoittuminen Kilpisjärven retkeilykeskukseen, illalla ”Tervetuloa retkeilykurssille”
Su 26.7. –  vaelluksen varusteet, retken suunnittelu,  iltapäivällä ”Malla”-laivalla Kilpisjärven yli ja kävely Kuohkimajärven varaustuvalle (3 km), telttaretkeilyn perusteet, yöpyminen teltassa ja tuvassa
Ma 27.7. – kolmen valtakunnan rajapyykki, tutustuminen Norjan tunturitupaan ja tupakäytäntöön, suunnistus tunturissa, retkiturvallisuus, jokamiehen oikeudet,  käynti lähihuipulla, kirveen ja puukon käyttö, tulenteko, yöpyminen teltassa ja tuvassa.
Ti 28.7. – kävely Kitsiputouksen kautta Kilpisjärvelle (12 km), retkiensiapu ja evakuointi vaelluksella
Ke 29.7. – retki Tromsaan pikkubussilla, vapaaehtoinen (hinta 70 e, ei sisälly kurssimaksuun)
To 30.7.  - retki Saanan huipulle ja Saanajärvelle, tunturikasvit, suunnistus ja kartanluku tunturissa
Pe 31.7. – retki Jehkastunturille, kertausta viikolla opitusta, päätösillallinen
La 1.8. – kotiinlähtö

Kurssimaksu on 320 €. Maksuun sisältyy viisi yötä Kilpisjärven retkeilykeskuksessa neljän hengen mökissä, kaksi yötä Kuohkimajärven varaustuvassa, laivamatka Kilpisjärven yli, kaksi aamiaista, päätösillallinen viimeisenä iltana, karttakopiot, tapaturmavakuutus kurssin aikana.

Ilmoittaudu linkin kautta, maksu samassa yhteydessä.
Kouluttaja Kalle Eerola, puh. 040 824 2857, kalle.eerola14 (at) gmail.com.

Ilmoittaudu ja maksa retkimaksu tästä


 

Kuuden päivän vaellus Kilpisjärveltä la 1.8. - la 8.8.

Ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12.00

Vaellus suuntautuu Kilpisjärvellä Ruotsin ja Norjan alueelle kolmen valtakunnan rajapyykin tuntumassa. Kokoontuminen Kilpisjärvellä la 1.8.2020 Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa. Yöpyminen neljän hengen tuvassa Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa. Lähtö vaellukselle su 2.8. aamiaisen jälkeen klo 10 Malla-laivalla Kilpisjärven yli Koltalahteen. Vaellukselta paluu Retkeilykeskukseen laivalla pe 7.8. iltapäivällä, jonka jälkeen on vielä yöpyminen Kilpisjärvellä.

Reitti: Koltalahti-Goldahytta, käynti kolmen valtakunnan rajapyykillä (6 km, 3 h), Goldahytta-Gappohytta (12 km, 6-7 h), Gappohytta-Råstahytta (19 km, 9-10 h), Råstahytta-Pältsatuga (18 km, 8-9 h), Pältsa-Koltalahti (14 km, 6-7 h).

Gappolla tai Pältsalla yövymme 2 yötä ja huiputamme sään salliessa lähitunturin, Pältsa tai Juoksvatjunni, kumpikin yli 1400 m. Osallistujamäärä 8 henkilöä, osallistuminen edellyttää hyvää peruskuntoa ja kykyä kulkea epätasaisessa maastossa, korkeuserot päivän aikana 300 – 400 m. Joskus saatamme joutua kulkemaan vaativissa olosuhteissa (sade, tuuli) avotunturissa. Edellytetään aikaisempaa vaelluskokemusta. 

Osallistumismaksu on 470 euroa. Varausmaksu 100 euroa maksetaan ilmoittautuessa linkin ohjeitten mukaan, loppuerä tulee maksettavaksi 15.6. mennessä. Osallistumismaksuun sisältyy 2 yöpymistä Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa 4 hengen mökissä (toinen ennen vaelluksen alkua ja toinen vaelluksen päätyttyä, majoituksiin sisältyy aamiainen), sauna ja illallinen vaelluksen paluupäivänä, laivakuljetukset Malla-laivalla, majoitukset Norjan ja Ruotsin tuvilla vaelluksen aikana ja opastus.

Osallistujille lähetetään tarkemmat ohjeet ennen vaellusta kesäkuussa. Vaelluksen oppaana on Kalle Eerola, tiedustelut puh. 040-824 2857.

Ilmoittaudu ja maksa varausmaksu


 

Päiväretkiviikko Kiilopäällä la 15.8. – la 22.8.2020

Ilmoittautuminen avautuu 5.3. klo 12

Vuoden 2020 päiväretkiviikko pidetään Kiilopään upeissa retkeilymaisemissa. Majoitumme Kiilopäällä Niilanpää-hotellirakennuksessa. Retkeilemme Kiilopään alueen tuntevien oppaiden johdolla merkittyjen reittien ulkopuolella mielenkiintoisissa ja kauniissa paikoissa.

Päivittäin muodostamme kaksi ryhmää, joista toinen tekee pidemmän retken 10-15 km (5-7 tuntia) ja toinen lyhyemmän 8-12 km (4-6 tuntia). Osallistuminen retkille edellyttää hyvää kuntoa ja kykyä kulkea poluttomassa maastossa.  Viikon aikana voi myös retkeillä omatoimisesti oman aikataulun mukaan.

Retkiviikon hinta on 420 euroa. Varausmaksu 100 euroa maksetaan ilmoittauduttaessa linkin ohjeitten mukaan. Loppuerä 15.6. mennessä.

Hintaan sisältyy:

  • majoitus hotelli Niilanpäässä 2 hengen huoneessa
  • liinavaatteet, pyyhkeet, loppusiivous
  • aamiainen ja päivällinen
  • päivittäin sauna päärakennuksessa
  • yksi saunominen savusaunassa
  • iltaohjelmaa kahtena iltana, kuvaesitys 

Lähtijöille lähetetään lisäinfoa ennen retkiviikkoa. Tiedustelut Kalle Eerola, puh. 040 824 2857.

Ilmoittaudu ja maksa varausmaksu
 


 

Peruutusehdot

Helsingin Ladun maksullisiin retkiin ja tapahtumiin:

Peruutus kuluitta viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa.

Myöhemmin kuin 28 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen tapahtuman alkua, peritään
50% tapahtuman hinnasta. Jos tilalle saadaan uusi osallistuja, maksu palautetaan vähennettynä toimistokululla 20 €.

Myöhemmin kuin 48 tuntia ennen lähtöä tai jos osallistuja ei saavu ajoissa lähtöpaikalle myöhästyen tapahtumasta tai peruuttamattomasta poissaolosta on järjestäjällä oikeus pidättää koko tapahtuman hinta.

Sairastapauksissa maksut palautetaan vähennettynä toimistokuluilla 20 €, sairauden varmistava lääkärintodistus on toimitettava Helsingin Ladun toiminnanjohtajalle

Niille retkille, joissa on erillinen varausmaksu, varausmaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Loppuerän suhteen noudatetaan ylläolevia peruutusehtoja.

Helsingin Latu pidättää oikeudet muutoksiin.

(päivitetty 2.3.2020)

DNT Betalningsfulmakt.jpg (575 kB)
Harri Ahosen luennolla 25.2 jaettu Norjan tunturitupien luottokorttimaksun täyttöohje

Helsingin Latu suosittelee kimppakyytejä käytettäessä kilometrikorvaukseksi 0,25 euroa / kilometri / auto.

Alla olevalla laskurilla, voit laskea korvauksen määrän.