Yön yli retket / vaellukset

Suomen luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ympärivuotiseen retkeilyyn. Eri vuodenajat tuovat retkille omat kiehtovat erityispiirteensä. Kesän ja syksyn vaellukset vaihtuvat talven tullen hiihtoretkiin, kevättä kohti mennessä puolestaan hohtavat hanget vetävät puoleensa kuin magneetti.

Teemme retkiä kansallispuistoihin ja majakoille, Lapin vaelluksia on talvella, kesällä ja ruska-aikaan. Oheiset kuvat ovat kesän 2014 kesävaellukselta UK-kansallispuistossa ja hiihtovaellukselta Kilpisjärveltä kolmeen valtakuntaan keväällä 2015.

Tänä vuonna ohjelmassa on vaelluksia

Useamman päivän reissut, joissa majoitus mökeissä

Lisäksi teemme yön yli retkiä mm. Rankin saarelle, melontaretken Vuosaareen ja telttaretken Sipoonkorpeen

Osallistumme myös Nuku yö ulkona -tapahtumaan kesäkuussa!

Tutustuthan myös retkien peruutusehtoihin.

 

Kansallispuistoretki Patvinsuo-Petkeljärvi 31.8. – 3.9.2017


Lähde tutustumaan Patvinsuon ja Petkeljärven kansallispuistoihin.

Retki tehdään yhteismatkana bussilla. Majoituspaikkana toimii entinen metsätyökämppä (400 m2).  Kämppä on hyväkuntoinen ja siisti, vastaa hyvää varaustupatasoa. Majalla on puulämmitys, kaasuliedet ja iso maakellari, ei sähköä. Majalla on sauna, jonka lauteille kerralla mahtuu 10-15 henkilöä. Kattilat ja astiasto on isommallekin joukolle.

Majalla on yhteismajoitus kahdessa isossa makuusalissa, jokaisella oma erillinen vuode, makuupussi ja tyynyliina mukaan. Aamiaisella ja iltapalalla tarjolla perusantimet – kahvi, tee, puuro, leipä, levite, leikkele, juusto, kananmuna. Majalla nautitaan yksi yhteinen päivällinen Kämpällä lauantaina. Retki sopii yhteismajoitukseen tottuneille.

To 31.8. klo 9.00 lähtö bussilla Mikonkadun tilausajopysäkiltä, omakustanteinen lounas matkalla, saapuminen Ilajaan n. klo 18., iltapala ja majoittuminen.

Pe 1.9. Lähtö Petkeljärven kansallispuistoon, jossa retki 7 km, 3 tuntia ja tutustuminen Möhkön ruukkimuseoon, lounas Parpeinvaaralla (omakustanteinen).

La 2.9. retki Patvinsuon kansallispuistoon, kaksi retkeä: 1) suoalueelle n. 7 km reitti enimmäkseen pitkospuita pitkin, käynti lintutornissa, tauko laavulla, kesto 3 tuntia. 2) Kuusikkopolku n. 3 km:n polku aarnialueella, kesto runsas tunti.

Su 3.9. klo 9 lähtö kotimatkalle, klo 12 lounas matkalla (omakustanteinen), saapuminen Helsinkiin n. klo 17.

Ilmoittaudu mukaan ao. lomakkeella. Maksa retkimaksu 190 euroa vahvistuksen saatuasi 1.8. mennessä Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 7184. Retkimaksu pitää sisällään bussikuljetukset, majoituksen, yhteiset aamupalat, iltapalat, yhden päivällisen sekä opastukset. Oppaana on Kalle Eerola p. 040-824 2857.

 

Ilmoittaudu kansallispuistoretkelle Patvinsuo-Petkeljärvi 31.8.-3.9.2017

Halti Outdoor Weekend Vuokatissa 1.-3.9.2017

Yhteistyökumppanimme Halti on mukana järjestämässä Suomen vanhinta ja monipuolisinta outdoor-tapahtumaa, joka koostuu neljästä eri tapahtumaosiosta. Vuokatin vaelluksen 12 ja 24 km matkat vaelletaan kaunista UKK-reittiä pitkin. Vuokatti Trail Challengen 100, 42 ja 21 kilometrin polkujuoksulenkit huipentuvat Vuokatin 13 vaaran ylitykseen. Vuokatin yövaelluksen yöpyminen tapahtuu teltoissa upean Porttivaaran huipulla, matka 20 km. Vuokatti Fatbike on kiireetön vaihtoehto maasto– ja fatbike-pyöräilyn ystäville. Katso lisätietoa tapahtumasta ja suunnittele omatoiminen retkiviikonloppu; www.outdoorweekend.fi

Ruskaviikko Hossan kansallispuistossa 16.-22.9.2017

Viikon aikana tutustumme uusimpaan kansallispuistoomme Hossaan, jonka kirkkaat vedet ja harjut muodostavat upean kokonaisuuden Kainuun maisemassa. Vierailemme mm. Julma-Ölkyn kanjonijärvellä ja Värikallioilla (kivikautinen kalliomaalausryhmä). Tällä retkellä emme kanna rinkkaa vaan kuljemme päivärepulla ja majoitumme Hossan leirintäalueella sijaitsevissa kuuden hengen kämpissä. Kämpissä on makuualkovi, jossa kerrossängyt neljälle hengelle, tuvassa levitettävä vuodesohva, sähkölämmitys ja (takka) kamiina, katso lisätiedot varustuksesta Hossa-Kylmäluoman nettisivuilta.

Juna lähtee Helsingistä lauantaina 16.9. klo 8.17. ja takaisin Helsingissä olemme perjantaina 22.9. klo 21.42. Retken hinta on 370 €, joka sisältää juna- ja bussikuljetukset, majoittumisen kämpässä, paikalliskuljetukset ja opastuksen.

Ilmoittautumiset 1.7. mennessä ao. lomakkeella. Maksa retkimaksu vahvistuksen saatuasi 1.8. mennessä Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 7469.

Hossan retki on valitettavasti täynnä

 

 

REIPASHENKINEN VAELLUSVIIKONLOPPU HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTOSSA 29.9.-1.10.2017

Tutustuminen Helvetinjärven kansallispuistoon ja sen hienoihin syksyisiin maisemiin. Vietämme kaksi yötä ja kolme päivää vaeltaen kansallispuiston alueella. Kuljemme merkityillä poluilla, mutta poikkeamme poluilta myös maastoon. Yöt nukumme omissa teltoissamme.

Tapaamme perjantaina alkuillasta Haukanhiedan parkkipaikalla, josta on tarkoitus siirtyä muutama kilometri ensimmäisen yön leiripaikalle. Lauantaina kuljemme reippaan pituisena matkana karkeasti n. 20 km seuraavan yön leiripaikalle. Päivän matkaan sisältyy polkuja sekä poluttomia osuuksia. Sunnuntaina matkaa takaisin Haukanhiedan parkkipaikalle poluilla ja polkujen ulkopuolella kertyy n. 10 km.

Pitkien kävelymatkojen vuoksi retki edellyttää hyvää kuntoa ja halua kulkea paitsi poluilla, myös polkujen ulkopuolella maastossa. Leiripaikoilta ei saa juomakelpoista vettä, vaan täydennämme vettä lauantaina vasta myöhään ennen saapumista toisen yön leiripaikalle. Vedet kannamme siis mukanamme. 
Retken syksyisen ajankohdan vuoksi on hyvä varautua kylmiin öihin. Syksyinen metsä on erittäin kaunis ja nyt on hyvä tilaisuus lähteä kokemaan syksyn tunnelmaa viikonlopun ajan mukavassa porukassa. :) Opas vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiin ennen retkeä ja yksityiskohdista sovimme tarkemmin porukan kesken ennen lähtöä.

Osallistujilla edellytetään olevan vuodenaikaan soveltuvat retkeilyvarusteet. Porukan kesken voimme sopia telttakunnista, jotka jakavat halutessaan keskenään teltan ja ruoanlaiton. Pyrimme järjestämään osallistujien kesken kimppakyydit, joten ilmoita ilmoittautuessasi tarvitsetko/voitko tarjota kimppakyytiä.
Varaudu maksamaan kimppakyydistä bensarahaa kuskille. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella. Maksa retkimaksu 30 euroa Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 6761. Lisätietoja oppaalta Kea Creutz p. 050-4947171

 

Ilmoittaudu vaellusviikonloppuun Helvetinjärvellä 29.9.-1.10.

Retki on valitettavasti täynnä.Voit ilmoittautua varasijalle toimisto@helsinginlatu.fi

Peruutusehdot

  • Helsingin Ladun maksullisiin retkiin ja tapahtumiin:
  • peruutus kuluitta viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa
  • myöhemmin kuin 28 vrk, mutta viimeistään 21 vrk ennen lähtöä, veloitetaan toimistokulut 20 €
    myöhemmin kuin 21 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua, peritään 50% hinnasta ellei saada tilalle uutta henkilöä
    myöhemmin kuin 48 tuntia ennen lähtöä tai jos osallistuja ei saavu ajoissa lähtöpaikalle myöhästyen matkasta tai peruuttamattomasta poissaolosta on järjestäjällä oikeus pidättää koko matkan hinta.
    Sairastapauksissa maksut palautetaan vähennettynä toimistokuluilla 20 €, sairauden varmistava lääkärintodistus on toimitettava Helsingin Ladun toiminnanjohtajalle
DNT Betalningsfulmakt.jpg (575 kB)
Harri Ahosen luennolla 25.2 jaettu Norjan tunturitupien luottokorttimaksun täyttöohje

Helsingin Latu suosittelee kimppakyytejä käytettäessä kilometrikorvaukseksi 0,25 euroa / kilometri / auto.

Alla olevalla laskurilla, voit laskea korvauksen määrän.