Yön yli retket / vaellukset

Suomen luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ympärivuotiseen retkeilyyn. Eri vuodenajat tuovat retkille omat kiehtovat erityispiirteensä. Kesän ja syksyn vaellukset vaihtuvat talven tullen hiihtoretkiin, kevättä kohti mennessä puolestaan hohtavat hanget vetävät puoleensa kuin magneetti.

Teemme retkiä kansallispuistoihin ja majakoille, Lapin vaelluksia on talvella, kesällä ja ruska-aikaan. Oheiset kuvat ovat kesän 2014 kesävaellukselta UK-kansallispuistossa ja hiihtovaellukselta Kilpisjärveltä kolmeen valtakuntaan keväällä 2015.

Tänä vuonna ohjelmassa on vaelluksia

Useamman päivän reissut, joissa majoitus mökeissä

Lisäksi teemme yön yli retkiä mm. Rankin saarelle, melontaretken Vuosaareen ja telttaretken Sipoonkorpeen

Osallistumme myös Nuku yö ulkona -tapahtumaan kesäkuussa!

Tutustuthan myös retkien peruutusehtoihin.

 

MELONTARETKI VUOSAARESTA ITÄÄN 8.7.-9.7.2017

Suomenlahden saaristo Helsingistä itään tarjoaa loistavat puitteet melontaretkelle. Itä-Helsingin ja Sipoon saariston saaret ovat kallioisia ja vedet kirkkaita.

Retki alkaa Vuosaaren melontakeskukselta (Harbonkatu 13, 00980 Hki) klo 10 lauantaiaamuna. Pakkaamme varusteemme kajakkeihin ja suuntamme vesille. Melomme rannikkoa pitkin itään päin. Olosuhteista riippuen voimme valita suojaisemman reitin sisäsaaristossa tai meloa ulompana lähempänä avomerta. Yövymme jollain monista ulkoilusaarista. Sunnuntaina jatkamme matkaa Sipoon saaristossa ja lopetamme retken johonkin monista sopivista paikoista rannikolla, josta kuljetamme kaluston ja osallistujat takaisin Helsinkiin.

Melomme kumpanakin päivänä noin 5-6 tuntia ja pidämme matkan aikana useita taukoja vesillä ja saarissa. Melontamatka on 15 - 25 kilometriä päivässä kelistä ja ryhmästä riippuen. Retken hinta sisältää kajakit ja muut melontavarusteet. Yöpyminen tapahtuu omissa teltoissa ja ruokailut omalla muonituksella.

Retkelle osallistuminen edellytyksenä on melonnan alkeiskurssi tai vastaavat taidot sekä aikaisempaa retkeilykokemusta.  Mukaan mahtuu 16 osallistujaa. Tarkemmat ohjeet toimitetaan osallistujille ilmoittautumisen jälkeen.

Retki alkaa Vuosaaren melontakeskukselta klo 10 lauantaiaamuna ja palaamme takaisin Vuosaareen sunnuntaina klo 19 mennessä. Ilmoittaudu ao. lomakkeella.

Maksa retkimaksu 170 euroa vahvistuksen saatuasi Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 8293. Lisätiedot Matti Niemelä p. 0400-926 964. Retki toteutetaan yhteistyössä Natura Vivan kanssa.

Ilmoittaudu melontaretkelle Vuosaaresta itään 8.-9.7.2017


Päiväretkiviikko Italian Cortinassa 16.7.—23.7.2017

Yhteistyökumppanimme You Travel tarjoaa Helsingin latulaisille mahdollisuuden vaellusviikkoon Italian Cortina d´Ampezzossa. Keskellä Dolomiittien korkeimpia huippuja sijaitseva Cortina on Italian tunnetuin vuoristokylä. Vaelluksen harrastajille löytyy maisemia joka lähtöön –vehreitä niittyjä ja karunkauniita vuoristosolia. Retken hintaan sisältyy vaelluspaketti, johon sisältyy ohjattu vaellus viitenä päivänä.

Vaellus edellyttää kohtalaista kuntoa ja varmaa askellusta osin kivikkoisilla poluilla. Vaellusten pituus on 10—18 kilometriä, kävelyosuuden kesto keskimäärin n. 4-7 tuntia (ei sis. taukoja). Korkeusero vaelluksilla, nousua ja laskua n. 600—1000 m. Kohteessa on kaksi suomenkielistä opasta, joten tarvittaessa voidaan muodostaa kaksi eritasoista ryhmää.

Opastuksen lisäksi vaelluspakettiin sisältyvät niillä tarvittavat hissinousut ja paikalliskuljetukset. Lounaat eivät sisälly hintaan. Helsingin Ladun jäsenten erikoishinta Hotelli Olimpiassa/henkilö: kahden hengen huone 990 €, yhden hengen huone 1080 €, kolmen hengen huone 890 €.

Matkan hintaan sisältyy: lennot, kuljetus kohteeseen ja takaisin lentokentälle, majoitus aamiaisella hotelli Olimpiassa, vaelluspaketti ja suomalaisen vaellusoppaan palvelut. Katso lisätiedot: https://www.youtravel.fi/product/cortina-dampezzo-italia-31/

Varaukset sähköpostilla: info(at)youtravel.fi tai puhelimella 0201 551100.

Muista mainita varausta tehdessäsi, että olet Helsingin Ladun jäsen!

 


Viiden päivän vaellus Kilpisjärveltä su 30.7.- to 3.8.2017

Viikko 31. Saapuminen Kilpisjärvelle la 29.7., illalla vaellusta koskeva palaveri Kilpisjärven retkeilykeskuksessa. Lähtö vaellukselle su 30.7. aamiaisen jälkeen klo 10 Malla-laivalla Koltalahteen. Vaellukselta paluu samalla laivalla to 3.8. iltapäivällä. Paluun jälkeen Retkeilykeskuksessa sauna ja illallinen.

1. päivä Retkeilykeskus– laivalla yli Kilpisjärven– kolmen valtakunnan rajapyykki-Goldahytta, kävelymatka 6 km (3 h.) Iltaretki Goldapahdalle sään salliessa.

2. päivä Goldahytta—Gappohytta, matka 12 km (6-7 h.)

3. päivä  Gappohytta—Pältsastuga, matka 12 km (5-6 h.)

4. päivä Pältsastuga-Koltalahti, matka 14 km (6-7 h.) Koltalahdesta venekuljetus Retkeilykeskukseen.

5. päivä - Gappohyttalla tai Pältsalla yövymme 2 yötä ja tuvalta käsin sään salliessa valloitamme lähihuipun (Pältsa, Juoksvatjunni, 1400 m)

Osallistujamäärä 10 henkeä. Osallistuminen edellyttää hyvää peruskuntoa, sopii aloittelijalle. Ensimmäiselle vaellukselleen lähtevät haastatellaan ilmoittautumisen jälkeen.

Osallistumismaksu 390 euroa. Ilmoittaudu 15.5. mennessä ao. lomakkeella.

Maksa vaellusmaksu vahvistuksen saatuasi 1.6. mennessä Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05. Käytä viitettä 7207. Retken hintaan sisältyy majoitus tuloiltana ja vaellukselta paluuiltana 4 hengen mökeissä, aamiaiset molempina aamuina, paluuillaltana sauna ja illallinen, majoitukset Ruotsin ja Norjan tunturituvissa, kuljetukset Malla-laivalla ja opastus.
Lisätiedot oppaalta Kalle Eerola p. 040-8242857.

 Retki on valitettavasti täynnä, voit ilmoittautua varapaikalle,
 toimisto(at)helsinginlatu.fi

 


HETTA-PALLAS VAELLUS 31.7.-5.8.2017

Lähde ensimmäiselle tunturivaelluksellesi! Hetta-Pallas on Suomen vanhin merkitty vaellusreitti ja upea vaelluskohde. Reitti kulkee pääosin avarassa tunturimaastossa, taukopaikat ovat tunturilaaksoissa. Tutustu Hetta-Pallas-reittiin tarkemmin Luontoon.fi-sivustolla. Reitin kokonaispituus on noin 56 kilometriä, joka jakaantuu retkellämme seuraavasti:

Maanantai: Hetta-Pyhäkero 7 km 

Tiistai: Pyhäkero-Tappuri 13 km

Keskiviikko: Tappuri-Hannukuru 9 km

Torstai: Hannukuru-Nammalakuru 14 km

Perjantai: Nammalakuru-Pallas 13 km

Reitillä on isot korkeuserot, mikä edellyttää hyvää peruskuntoa. Polku on kuitenkin leveä ja pääosin helppokulkuinen. Yövymme teltoissa autiotupien läheisyydessä, keskiviikon ja torstain välisen yön nukumme Hannukurun varaustuvassa. Hannukurussa päästään myös saunomaan. Perjantai-lauantaiyöksi olemme varanneet kahden hengen huoneet Hotelli Pallaksesta, missä syömme myös yhdessä päivällistä. Lauantaina lähdemme kimppataksilla Pallakselta ja hyppäämme Rovaniemelle menevään bussiin. Rovaniemelle menevä bussi kiertää myös Kittilän lentokentän kautta.

Vaikka kyseessä on aloittelijoille suunnattu vaellus, edellytämme, että olet nukkunut yötä teltassa ja testannut varusteesi ennen retkeä. Suosittelemme tekemään muutamia pidempiä päiväretkiä rinkan kanssa ennen vaellusta. Kokoonnumme osallistujien kesken ennen vaellusta, jolloin voidaan katsoa läpi sopivat varusteet ym. Selvitämme myös ylimääräisten varusteiden siirtomahdollisuutta autolla Hetasta Pallakselle, mikäli tälle on kiinnostusta.

Retken kokonaishinta on 290 euroa, joka sisältää opastuksen, venekuljetuksen Hetassa, Hannukurun varaustupamaksun, saunamaksun, majoituksen kahden hengen huoneessa Hotelli Pallaksella, päivällisen ja aamiaisen hotellissa sekä kimppataksin Pallakselta lähimmälle bussipysäkille. Meno- ja paluumatkan kustannukset (bussi/juna/lento) jokainen osallistuja hoitaa itse. Vaelluksen lähtöaika Hetasta määräytyy bussiaikataulujen mukaan, bussi on Hetassa klo 16 jälkeen maanantaina. 

Vaellukselle otetaan 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Vaelluksen oppaina toimivat Suomen Ladun kouluttamat vaellusoppaat Virva Niissalo ja Marjo Ojala.

Ilmoittaudu ao. lomakkeella. Lisätiedot Virva Niissalo p. 050 379 2879. Lähetämme ilmoittautuneille maksutiedot erikseen. 

Ilmoittaudu Hetta-Pallas vaellukselle

Vaellus on täynnä. Voit ilmoittautua varasijalle sähköpostilla virva (at) kuntovirkku.fi

Kuuden päivän vaellus Kilpisjärveltä kolmeen valtakuntaan su 6.8.—pe 11.8.2017

Viikko 32. Saapuminen Kilpisjärvelle la 5.8., illalla vaellusta koskeva palaveri Kilpisjärven retkeilykeskuksessa. Lähtö vaellukselle su 6.8. aamiaisen jälkeen klo 10 Malla-laivalla Koltalahteen. Vaellukselta paluu samalla laivalla pe 11.8. iltapäivällä. Paluun jälkeen Retkeilykeskuksessa sauna ja illallinen.

1. päivä Retkeilykeskus– laivalla yli Kilpisjärven– kolmen valtakunnan rajapyykki-Goldahytta, kävelymatka 6 km (3 h.) Iltaretki Goldapahdalle sään salliessa.

2. päivä Goldahytta—Gappohytta, matka 12 km (6-7 h.)

3. päivä  Gappohytta—Rostahytta, matka 19 km (9-10 h.)

4. päivä Rostahytta-Pältsastuga, matka 18 km (8-9 h.)

5. päivä - Pältsastuga-Koltalahti, matka 14 km (6-7 h.) Venekuljetus Retkeilykeskukseen.

6. päiväGappohyttalla tai Pältsalla yövymme 2 yötä ja tuvalta käsin sään salliessa valloitamme lähihuipun (Pältsa, Juoksvatjunni, 1400 m)

Osallistujamäärä 10 henkeä. Osallistuminen edellyttää hyvää peruskuntoa, edellytetään aiempaa vaelluskokemusta. Osallistumismaksu 450 euroa.

Ilmoittaudu 15.5. mennessä ao. lomakkeella. Maksa vaellusmaksu vahvistuksen saatuasi 1.6. mennessä Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05. Käytä viitettä 8426, kiitos.

Retken hintaan sisältyy majoitus tuloiltana ja vaellukselta paluuiltana 4 hengen mökeissä, aamiaiset molempina aamuina, paluuillaltana sauna ja illallinen, majoitukset Ruotsin ja Norjan tunturituvissa, kuljetukset Malla-laivalla ja opastus.
Lisätietoja saat oppaalta Kalle Eerola p. 040-8242857.

 

Ilmoittaudu Kuuden päivän vaellukselle 6.8.-11.8.2017

Päiväretkiviikko Jeriksen ja Pallastuntureiden alueella, tukikohtana on Tunturikeimiö la 12.8. – la 19.8.2017 , kaksi peruutuspaikkaa on

Jerisjärvi / Pallastunturi alueella on lähes 30 kohdetta päiväretkeilyyn. Ympäristö on Lapin vanhimpia matkailukohteita. Alue on päiväretkeilijän toivemaastoa. Upeat maisemat ja monipuoliset retkeilymahdollisuudet kutsuvat tunturipoluille huiputtamaan tuntureita.

Viikon aikana tehdään opastettuja päiväretkiä ( 10-15 km) Jeriksen ja Pallastuntureiden alueella valinnan mukaan mm. Keimiötunturi, Särkitunturi, Pyhäjoen luontopolku, Pallasjärven ”Punainenhiekka”, Montellin maja, Pallastunturin luontokeskus, Taivaskero, Pyhäkero, jne.

Hyväntuulinen lomanviettopaikka Tunturikeimiö sijaitsee Muoniossa, Jerisjärvellä, Keimiötunturin juurella. Majoitus on varattu päärakennuksesta, Maja.

Majasta on varattu 5 kolmenhengen huonetta (1x vuode ja 1x kerrossänky). Asiakaskeittiössä on liesi, mikro, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi-pakastin, astiat ja ruokapöytä.

Yhteiset saniteettitilat käsittävät 4 wc:tä, 3 suihkua ja 2 pesutilaa. Lisäksi asiakkaiden käytössä on pesukone ja kuivauskaappeja. Rantasaunat sijaitsevat Naistenlammen rannalla.

Viikon hinta on 190€/henkilö sis. majoituksen ja opastukset. Ilmoittaudu päiväretkiviikolle 15.5.2017 mennessä. Vahvistuksen saatuasi maksa retkimaksu 1.6.mennessä Helsingin Ladun tilille

Nordea FI96 1262 3000 1057 05, viite 7362. Lisätiedot Jaakko Erkkola puh. 0400 473 120, jaakko.erkkola@ gmail.com. Ennakkoinfo lähetetään osallistujille mm. Kokoontuminen lauantai-iltana 12.8. klo 18.00 Tunturikeimiössä.

Kulkuyhteydet mm:

Tunturikeimiö sijaitsee Muonion Jerisjärvellä, Keimiötunturin juurella. Lähin lentokenttä on Kittilässä, josta edullinen lentokenttätaksi suoraan Tunturikeimiölle. Lähimpiä rautatieasemia on Rovaniemi. Rovaniemen rautatieasemalta bussiyhteys n. 300m päähän Tunturikeimiöstä! Yöjunalla Rovaniemelle ja aamubussilla Jerikselle tai omalla autolla.

Retkellä on vielä paikkoja vapaana, ilmoittaudu alla olevasta linkistä.

 

Ilmoittaudu päiväretkiviikolle Jeriksen ja Pallaksen alueella12.8.-19.8.2017

Kansallispuistoretki Patvinsuo-Petkeljärvi 31.8. – 3.9.2017


Lähde tutustumaan Patvinsuon ja Petkeljärven kansallispuistoihin.

Retki tehdään yhteismatkana bussilla. Majoituspaikkana toimii entinen metsätyökämppä (400 m2).  Kämppä on hyväkuntoinen ja siisti, vastaa hyvää varaustupatasoa. Majalla on puulämmitys, kaasuliedet ja iso maakellari, ei sähköä. Majalla on sauna, jonka lauteille kerralla mahtuu 10-15 henkilöä. Kattilat ja astiasto on isommallekin joukolle.

Majalla on yhteismajoitus kahdessa isossa makuusalissa, jokaisella oma erillinen vuode, makuupussi ja tyynyliina mukaan. Aamiaisella ja iltapalalla tarjolla perusantimet – kahvi, tee, puuro, leipä, levite, leikkele, juusto, kananmuna. Majalla nautitaan yksi yhteinen päivällinen Kämpällä lauantaina. Retki sopii yhteismajoitukseen tottuneille.

To 31.8. klo 9.00 lähtö bussilla Mikonkadun tilausajopysäkiltä, omakustanteinen lounas matkalla, saapuminen Ilajaan n. klo 18., iltapala ja majoittuminen.

Pe 1.9. Lähtö Petkeljärven kansallispuistoon, jossa retki 7 km, 3 tuntia ja tutustuminen Möhkön ruukkimuseoon, lounas Parpeinvaaralla (omakustanteinen).

La 2.9. retki Patvinsuon kansallispuistoon, kaksi retkeä: 1) suoalueelle n. 7 km reitti enimmäkseen pitkospuita pitkin, käynti lintutornissa, tauko laavulla, kesto 3 tuntia. 2) Kuusikkopolku n. 3 km:n polku aarnialueella, kesto runsas tunti.

Su 3.9. klo 9 lähtö kotimatkalle, klo 12 lounas matkalla (omakustanteinen), saapuminen Helsinkiin n. klo 17.

Ilmoittaudu mukaan ao. lomakkeella. Maksa retkimaksu 190 euroa vahvistuksen saatuasi 1.7. mennessä Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 7184. Retkimaksu pitää sisällään bussikuljetukset, majoituksen, yhteiset aamupalat, iltapalat, yhden päivällisen sekä opastukset. Oppaana on Kalle Eerola p. 040-824 2857.

 

Ilmoittaudu kansallispuistoretkelle Patvinsuo-Petkeljärvi 31.8.-3.9.2017

Halti Outdoor Weekend Vuokatissa 1.-3.9.2017

Yhteistyökumppanimme Halti on mukana järjestämässä Suomen vanhinta ja monipuolisinta outdoor-tapahtumaa, joka koostuu neljästä eri tapahtumaosiosta. Vuokatin vaelluksen 12 ja 24 km matkat vaelletaan kaunista UKK-reittiä pitkin. Vuokatti Trail Challengen 100, 42 ja 21 kilometrin polkujuoksulenkit huipentuvat Vuokatin 13 vaaran ylitykseen. Vuokatin yövaelluksen yöpyminen tapahtuu teltoissa upean Porttivaaran huipulla, matka 20 km. Vuokatti Fatbike on kiireetön vaihtoehto maasto– ja fatbike-pyöräilyn ystäville. Katso lisätietoa tapahtumasta ja suunnittele omatoiminen retkiviikonloppu; www.outdoorweekend.fi

Ruskaviikko Hossan kansallispuistossa 16.-22.9.2017

Viikon aikana tutustumme uusimpaan kansallispuistoomme Hossaan, jonka kirkkaat vedet ja harjut muodostavat upean kokonaisuuden Kainuun maisemassa. Vierailemme mm. Julma-Ölkyn kanjonijärvellä ja Värikallioilla (kivikautinen kalliomaalausryhmä). Tällä retkellä emme kanna rinkkaa vaan kuljemme päivärepulla ja majoitumme Hossan leirintäalueella sijaitsevissa kuuden hengen kämpissä. Kämpissä on makuualkovi, jossa kerrossängyt neljälle hengelle, tuvassa levitettävä vuodesohva, sähkölämmitys ja (takka) kamiina, katso lisätiedot varustuksesta Hossa-Kylmäluoman nettisivuilta.

Juna lähtee Helsingistä lauantaina 16.9. klo 8.17. ja takaisin Helsingissä olemme perjantaina 22.9. klo 21.42. Retken hinta on 370 €, joka sisältää juna- ja bussikuljetukset, majoittumisen kämpässä, paikalliskuljetukset ja opastuksen.

Ilmoittautumiset 1.7. mennessä ao. lomakkeella. Maksa retkimaksu vahvistuksen saatuasi 1.8. mennessä Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 7469. 

 

 

Ilmoittaudu Ruskaviikolle Hossan kansallispuistossa 16.-22.9.2017

Retki on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle toimisto(at)helsinginlatu.fi

Peruutusehdot

  • Helsingin Ladun maksullisiin retkiin ja tapahtumiin:
  • peruutus kuluitta viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa
  • myöhemmin kuin 28 vrk, mutta viimeistään 21 vrk ennen lähtöä, veloitetaan toimistokulut 20 €
    myöhemmin kuin 21 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua, peritään 50% hinnasta ellei saada tilalle uutta henkilöä
    myöhemmin kuin 48 tuntia ennen lähtöä tai jos osallistuja ei saavu ajoissa lähtöpaikalle myöhästyen matkasta tai peruuttamattomasta poissaolosta on järjestäjällä oikeus pidättää koko matkan hinta.
    Sairastapauksissa maksut palautetaan vähennettynä toimistokuluilla 20 €, sairauden varmistava lääkärintodistus on toimitettava Helsingin Ladun toiminnanjohtajalle
DNT Betalningsfulmakt.jpg (575 kB)
Harri Ahosen luennolla 25.2 jaettu Norjan tunturitupien luottokorttimaksun täyttöohje

Helsingin Latu suosittelee kimppakyytejä käytettäessä kilometrikorvaukseksi 0,25 euroa / kilometri / auto.

Alla olevalla laskurilla, voit laskea korvauksen määrän.