Tehtäviä vapaaehtoisille

Haluaisitko kehittää omaa liikuntaseuraasi? Helsingin Ladun voima on vapaaehtoistyössä. Seuramme vapaaehtoiset ovat mukana liikunnan ilosta ja halusta toimia hyvän asian puolesta. Haluatko olla mukana kehittämässä toimintaamme ja levittämässä liikunnan ja ulkoilun iloa? 

Vapaaehtoistoiminnan muotoja Helsingin Ladussa:

Retket, kuntoliikunta, lastentoiminta ja 60+

 

Apuohjaajia ja vastuuohjaajia reppuretkille ja yön yli retkille

Helsingin Ladun tavoitteena on retkeilyharrastuksen ylläpitäminen ja uusien harrastajien ohjaaminen lajin pariin. Ohjattuja retkiä järjestetään kaikkina vuodenaikoina. Helsingin Latu ohjaa pääkaupunkiseutulaisia lähiretkeilyyn ja hyödyntämään oman asuinkuntansa ja lähialueiden retkeilykohteita. Retkiä tehdään kävellen, pyöräillen, hiihtäen ja lumikenkäillen. Vaakkoin eräkämppä Nuuksiossa ja Maunulan ulkoilumaja Helsingin keskuspuistossa toimivat retkien tukikohtina ympäri vuoden. Retkien ohjaajaksi pääsee, jos on itse harrastanut retkeilyä ja osaa suunnistaa. Koulutamme ohjaajia myös omilla ja Suomen Ladun kursseilla.

Ryhmän ohjaajia

Helsingin Latu järjestää erilaisia liikunnanohjauksia mm. seuraavissa lajeissa: keppijumppa, lentopallo, sauvakävely, kyykkä ja muut pihapelit, talviuinti, lumikenkäily, maastorullaluistelu, hiihto, frisbeegolf, suunnistus ja geokätköily. Jos sinulla on kokemusta ryhmänohjaustehtävistä ja jostakin em. lajista, niin tehtävä voi sopia sinulle. Koulutamme myös eri lajien ohjaajia.

Apuohjaajia ja vastuuohjaajia Muumien hiihtokouluun

Helsingin Latu järjestää talvisin Maunulan ulkoilumajan lähimaastossa Muumien hiihtokouluja n. 3-8-vuotiaille. Apuohjaajat toimivat koulutettujen vastuuohjaajien apulaisina. Vastuuohjaajat ovat Muumien hiihtokoulun ohjaajakoulutuksen käyneitä ohjaajia. Koulutamme uusia henkilöitä vastuuohjaajiksi. Apuohjaajalta ei vaadita ohjaajakoulutusta. Ohjaajakoulutukseen osallistuvalla pitää olla kohtalainen hiihtotaito. Ohjaajilla pitää olla omat hiihtovälineet.

Apuohjaajia ja vastuuohjaajia Muumien retkeilykouluun

Helsingin Latu järjestää keväisin ja syksyisin lapsiperheille suunnattuja Muumien retkeilykouluja. Retkeilykoulussa opetellaan monenlaisia retkeilytaitoja muumihahmojen innostamana. Apuohjaajat toimivat koulutettujen vastuuohjaajien apulaisina. Vastuuohjaajat ovat ohjaajakoulutuksen käyneitä ohjaajia. Koulutamme uusia henkilöitä vastuuohjaajiksi.

Ohjaajia muille perheretkille

Järjestämme lapsille ja lapsiperheille yksittäisiä tapahtumia ja retkiä, joissa tarvitaan ohjaajia ja järjestelijöitä.

Apuohjaajia ja vastuuohjaajia 60+ toimintaan

60+ -toiminnassa yhdistyvät liikunta, ulkoilu ja kulttuuri. 60+ -tapahtumat ovat kaikille avoimia, mutta ohjelma on suunniteltu 60+ ikäisten toiveiden mukaan. Apuohjaaja toimii vastuuohjaajan apulaisena. Vastuuohjaajaksi voi päästä henkilö, jolla on jonkin verran aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisten tehtävien järjestämisestä tai apuohjaaja kokemusta.

 

Vaakkoin eräkämppä

 

Talkoolaisia kämpälle

Vaakkoin eräkämpällä on erilaisia talkootehtäviä vuodenajasta riippuen. Tarjolla on pieniä remonttihommia lisäämään sisätilojen viihtyisyyttä, saunapuiden pilkkomista sekä erilaisia siivoushommia ja muita tehtäviä haravoimisesta lumenluomiseen.

Kesäpäivystäjä Vaakkoin eräkämpällä

Vaakkoin eräkämpälle järjestetään kesäksi päivystys vapaaehtoisten talkoolaisten voimin. Päivystäjät helpottavat jäsenten käyntiä kämpällä. Päivystykset alkavat kesäkuun alussa ja ne jatkuvat elokuun lopulle asti. Keskiviikkoisin päivystys on klo 18.00 - 21.00. Viikonloppuisin päivystys on lauantai aamusta klo 10.00 alkaen sunnuntai iltaan klo 18.00 asti. Päivystäjä avaa ovet, lämmittää saunan keskiviikko- ja lauantai-iltoina sekä huolehtii saunan siivouksesta ja kämpän siisteydestä. Päivystäjänä pääsee viettämään ikimuistoisia hetkiä Vaakkoin maisemissa. Päivystäjäksi voi ilmoittautua yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Päivystäjille järjestetään koulutuspäivä, jossa esitellään tilat ja käydään läpi päivystäjien tehtävät.

 

Tapahtumat ja tempaukset

 

Tapahtuman järjestäjä

Kiinnostaako projektityyppinen työskentely Helsingin Ladun tiimissä tapahtumien suunnittelussa, järjestelyissä, tapahtumapaikalla erilaisissa tehtävissä tai vaikkapa tiedottamisessa? Jos vastasit kyllä, niin tapahtuman järjestäjän tehtävät soveltuvat sinulle.

Liikenteenohjaajia

Helsingin Ladun Muumipeikon talviriehaan helmikuussa osallistuu satoja henkilöitä. Siihen ja muihin satunnaisiin tapahtumiin tarvitaan liikenteenohjaajia pysäköinnin sujuvoittamiseksi.  

Jäsenhankkijoita Helsingin Ladun ständille

Helsingin Ladulla on useissa tapahtumissa oma ständi, jossa esitellää Helsingin Ladun toimintaa ja tehdään jäsenhankintaa. Ständillä jaetaan tietoa yhdistyksen luonteelle ominaisella tavalla; ei tyrkyttämällä, vaan olemalla esillä, osallistaen ja ennen kaikkea keskustelemalla. Oletko iloinen ja puhelias persoona ja olet ollut jo jonkin aikaa Helsingin Ladun toiminnassa mukana? Silloin tämä tehtävä sopisi sinulle.

 

 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.