Vapaaehtoisjaos


Vapaaehtoisjaoksemme kehittää vapaaehtoistoimintaa, ohjaajien koulutuksia ja järjestää yhteisiä tapahtumia ja virkistystä vapaaehtoisille. Kehitämme myös viestintää ja ohjeistusta. 

Olemme koostaneet Vapaaehtoisen käsikirjan, joka toimii ohjeistuksena Helsingin Ladun uusille ja vanhoillekin vapaaehtoisille. Järjestämme vapaaehtoisten tapaamisia Maunulassa ja yhteisen virkistysillan Vaakkoilla loppusyksystä. Vuonna 2019 jatkamme vapaaehtoisten virkistys- ja koulutustoiminnan kehittämistä.

Katso ajankohtaiset tapahtumat tämän osion etusivulta

Hyödyllistä tietoa vapaaehtoisille

PDF-tiedostovapaaehtoisen käsikirja .pdf (721 kB)
MS Word -tiedostoTurvallisuussuunnitelma POHJA 2017.docx (27 kB)
PDF-tiedostoRetkeilyjaos, retkioppaana toimiminen 2017.pdf (1.1 MB)
PDF-tiedostotietosuojarekisteri-tietojen-kasittely.pdf (60 kB)
Ohje osallistujien tietojen käsittelyyn Helsingin Ladun tapahtumissa

Tietosuojaohjeistus Helsingin Ladun vapaaehtoisille oppaille ja ohjaajille.

  • Osallistujat ilmoittautuvat retkille tai tapahtumiin Helsingin Ladun nettisivuilla tai suullisesti. Keräämme yleensä osallistujilta nimen, puhelinnumeron ja sähköpostin, joissakin tapahtumissa myös muita tietoja.
  • Tiedot menevät sähköpostilla tai suullisesti toimistoon ja tapahtuman ohjaajille. Riippuen miten sovitaan, joko toiminnanjohtaja tai tapahtuman vetäjä ylläpitää listaa tapahtuman osallistujista.
  • Jos retken järjestelyt vaativat, voit ohjaajana lähettää osallistujien tietoja ennen tapahtumaa ulkopuolisille palveluntuottajille esim. retken majoituspaikkaan.
  • Ennen retkeä voit tarvittaessa jakaa henkilöiden yhteystietoja muille osallistujille esimerkiksi kimppakyytiä tai telttaparien muodostamista varten. Huomaathan, että tietojen jakamisesta muille tulee mainita kyseisen retken tapahtumatiedoissa.
  • Pidä osallistujalista mukana retkellä / tapahtumassa läsnäolijoiden tarkistusta varten.
  • Retken tai tapahtuman jälkeen sinun tulee ohjaajana hävittää kaikki tapahtumakohtaiset henkilötiedot (paperitulosteet, excel-tiedostot, nettisivujen lomakkeiden tyhjentäminen). Toiminnanjohtaja säilyttää kirjanpitoa ja arkistointia varten tarvittavat tiedot.

Jos ohjeesta on jotain kysyttävää, ota yhteyttä Virva Niissaloon virva.niissalo (at) iki.fi. Kiitos!

- Vapaaehtoisjaos / johtokunta

Vapaaehtoisten virkistysillassa Vaakkoilla kokeiltiin mm. erimallisten nuotioiden tekemistä.

Vapaaehtoisjaoksen menneitä tapahtumia

 

Vapaaehtoisten koulutus- ja virkistysilta

Tiedätkö, mitä kuuluu retkioppaan tehtäviin, ja miten suunnittelet ja järjestät onnistuneen ja turvallisen retken? Entä mitä kuuluu vastuuoppaan ja apuoppaan rooliin?

Järjestämme kaikille vapaaehtoisille yhteisen koulutus- ja virkistysillan Maunulan majalla. Illan aluksi kerrataan retkijaoston retkioppaana toimimisen ohjeistusta kesän retkiä varten. Toivomme mukaan sekä uusia että kokeneita oppaitamme ja vapaaehtoisiamme. Olet tervetullut mukaan, vaikka et ohjaisi retkiä Helsingin Ladulla.

Koulutusosuuden jälkeen lähdetään pienryhmissä suunnistamaan kuntorastiradalle (Pirkkolan iltarastit). Teemme ryhmiä sekä aloitteleville suunnistajille, taitojen kertaajille että reippaammille menijöille. Oma kompassi mukaan!

17.30 Kokoontuminen Maunulan majalla

17.45 Onnistuneen retken suunnittelu ja turvallinen opastaminen 

18.30 Suunnistusta kuntorastiradalla pienryhmissä

20.00 Ilta päättyy

 

Vapaaehtoisten treffit 

Tule tapaamaan muita yhdistyksemme vapaaehtoisia Maunulan ulkoilumajalle. Vapaaehtoisjaoksen vetäjät ovat paikalla, jutellaan ja vaihdetaan kuulumisia. Kuulet samalla yhdistyksen toiminnasta ja mahdollisuuksista osallistua toimintaan. Tervetuloa!

 

Vapaaehtoisten saunailta Vaakkoilla 

Helsingin Ladun vapaaehtoinen, kiitos panoksestasi toiminnan järjestämisessä! Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden virkistyä ja tavata muita vapaaehtoisia rennon saunaillan merkeissä Vaakkoilla. Järjestämme tarvittaessa kimppakyytejä niin että autottomatkin pääsevät mukaan.

Ohjelma:

17.30-19 toimintapisteet kierrettävissä omaan tahtiin
19-20 ruokaa ja keskustelua vapaaehtoistoiminnasta
20-22 saunomista ja seurustelua

Toimintapisteillä pääset oppimaan ja kertaamaan retkeilyyn liittyviä taitoja, voit kiertää pisteitä omaan tahtiin klo 17.30 alkaen.

  • Sytykkeiden tekeminen ja nuotion sytyttäminen (ota puukko mukaan!)
  • Teltan pystytys pimeässä
  • Karttamerkkien kertausta ja erilaisten karttojen eroja
  • Solmujen harjoittelua

Ota mukaasi otsalamppu ja saunomisvarusteet. Tarjoamme ruokaa ja alkoholittomat saunajuomat. Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia esimerkiksi säästä riippuen.

Tervetuloa mukaan!

Toivoo Helsingin Ladun vapaaehtoisjaos ja johtokunta