Vaakkoin eräkämppä

Kuvat Jari Lehtonen

Vietä mukava päivä tai viikonloppu Vaakkoilla!


Kesäpäivystys on kesäkuun alusta elokuun loppuun keskiviikkoisin klo 18-21 ja viikonloppuisin lauantaista klo 10 sunnuntaihin klo 18.
Päivystäjäksi voi ilmoittautua näiltä sivuilta osiosta Tule päivystäjäksi.

Saunominen Vaakkoilla päättyy iltaisin viimeistään klo 22.00, jolloin saunan on oltava
tyhjä saunojista.

Vaakkoin tilinumero: Danske Bank FI58 8000 1600 3785 67
Sauna- ja yöpymismaksut kerätään edelleen käteisellä lippaaseen!

Helsingin Ladun jäsenten paikka

Kaikki Helsingin Ladun jäsenet ovat tervetulleita grillaamaan, saunomaan tai majoittumaan kämpälle. Kämpän lähimaastossa on myös hyvät marjamaat ja kesäisin Helsingin Ladun kesäsuunnistusrata.

Helsingin Ladun jäsenien on mahdollista saada jäsenkorttia näyttämällä kämpän avain panttia vastaan Maunulan ulkoilumajalta majan aukioloaikoina tai toimistolta Helsinginkatu 8 A 7 tai soittamalla kämpän isännälle hyvissä ajoin ennen avaimen varauspäivää. Avain tulee palauttaa lainapaikkaan välittömästi käytön jälkeen.
Maunulan maja on auki normaalisti syyskuun alusta lähtien ja toiminnanjohtaja on toimistolla
normaalisti, joten avaimia voi taas hakea helposti.

KATSO TÄSTÄ VAAKKOIN POIKKEUSAJAT:

Vaakkoilla on yksityistilaisuus pe 10.5. klo 10.00-18.00,
jolloin kämppä ei ole jäsenistön käytössä

Vaakkoilla on yksityistilaisuus la 11.5. klo 12 - su 12.5. klo 12,
jolloin kämppä ei ole jäsenistön käytössä.

Vaakkoilla on yksityistilaisuus la 18.5. klo 12 - su 19.5. klo 12,
jolloin kämppä ei ole jäsenistön käytössä

Vuokraamalla kerätään varoja kämpän ylläpitoon.
Kesä-, heinä- ja elokussa kämppää ei vuokrata.


Vaakkoin kaivovesi on tutkittu 2017:

 

Vaakkoin kaivovesi on tutkittu MetropoliLabin toimesta elokuussa 2017. Lausunnon 17281-1 mukaan näytevesi on tutkituilta ominaisuuksiltaan hyvää juoma- ja talousvettä.

(Kaivoveden tutkimukset ja laadun arviointi perustuvat Sosiaali- ja terveysministeriön asetukseen 401/2001). Vaakkoille voi toki tuoda oman juomaveden mukanaan.

Kämpän sijainti

Vaakkoin eräkämppä on Vihdintien 120 tuntumassa Espoon ja Vihdin rajalla (Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti). Katso ajo-ohje täältä. Vihdintien varrella oleva pysäköintialue sorakuoppa on latulaisten käytössä. Pysäköintialueen infotaulun vierestä lähtee sinisin nauhoin merkattu polku eräkämpälle.


Vaakkoin toiminta ja tulevaisuus -keskustelutilaisuus 2.4.

Vaakkoin eräkämpän kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosina. Jotta eräkämppä palvelisi jäsenten virkistystarpeita ja omatoimista ulkoilua parhaalla mahdollisella tavalla myös tulevaisuudessa, haluamme kuulla, miten juuri sinä kehittäisit toimintaa Vaakkoilla.

Kutsumme kaikki asiasta kiinnostuneet keskustelemaan aiheesta tiistaina 2.4.2019 klo 18-20 Vaakkoille. Osallistujille tarjotaan kevyttä iltapalaa ja keskustelun jälkeen voit jäädä saunomaan jos haluat.

Tilaisuus vedetään osallistavan Erätauko-keskustelumallin mukaisesti. Keskustelun tavoitteena on jakaa kokemuksia ja lisätä ymmärrystä erilaisten Vaakkoin kävijöiden tarpeista ja toiveista.

Tarjoiluiden ja kimppakyytien järjestämiseksi toivomme ennakkoilmoittautumisia perjantaihin 29.3. mennessä.

Tervetuloa!

Lisätietoja: puheenjohtaja Virva Niissalo p. 050 379 2879

Ilmoittaudu keskustelutilaisuuteen Vaakkoille

VAAKKOIN KEVÄTTALKOOT LA 27.4.2019


Pistetään porukalla Vaakkoi kesäkuntoon!
Talkoot alkavat klo 10, mutta tervetuloa myöhemminkin.
Kaikenlaista hommaa on tarjolla haravoinnista mattojen puisteluun, saunan pesusta puusouviin. Osallistujille tarjotaan keittolounas ja kahvit.
Jos tarvitset kyytiä Mustasillan pysäkiltä, sieltä noudetaan bussilta, joka tulee n. 9.50 pysäkille.
Lisätietoja Vaakkoin toiminnasta saa isänniltä:
Reijo Liimatainen p.  040-836 6452
Marja-Liisa Niiranen p. 050-583 3846

Grillipaikalla voi laittaa omia eväitä

Ohjeita kämpän käyttöön


1. Muista pitää jäsenkortti mukanasi, päivystäjät saattavat kysyä sitä sinulta.
2. Vaakkoin avaimen saa 20 € käteispanttia vastaan ja jäsenkorttia näyttämällä Maunulan
ulkoilumajalta kahvion aukioloaikoina tai toimistolta Helsinginkatu 8 A 7 sovittuna aikana. Toimisto p. 0400-926 964. Avain tulee palauttaa noutopaikkaan,
välittömästi käytön jälkeen. Avainkoodi tulee käyttöön jälleen kesäkaudella.
3. Kävijät lämmittävät itse saunan ja kantavat puut ja vedet saunaan ottaen
huomioon seuraavat saunojat.
4. Kävijät huolehtivat myös kämpän, saunan ja ympäristön siisteydestä ja vievät pois omat roskansa, Vaakkoilla ei ole jätehuoltoa! Isännät ja päivystäjät neuvovat ja
opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla.
Yhdessä huolehtien yhteisestä paikasta saamme nauttia eniten Vaakkoin ihanuudesta. Kämpällä alkaa hiljaisuus klo 23.00, saunomisaika päättyy klo 22.00.
5. Ennen lähtöä muista kirjata käyntisi vieraskirjaan, suorittaa sauna- ja yöpymismaksut sekä kirjata ne jäsennumeroineen maksuvihkoon.
6. Helsingin Ladun jäsen voi tuoda kämpälle maksimissaan kaksi vierasta yhdellä kertaa. Vieraat maksavat käyttömaksut ei jäsen -hintojen mukaan.
7. Ruuhka-aikoina saunavuorot sovitaan vuorotunnein, miehet ja naiset.
8. Ethän jätä kämpälle omia tavaroitasi! Keittiöön, kaappeihin ja tupaan tuntuu kertyvän ylimääräistä tavaraa ja kaikkien viihtyvyys kärsii. Jos on puutteita, ilmoita niistä isännille tai toimistolle. Löytötavaroita säilytetään vain jonkin aikaa, voit kysyä niitä isänniltä.
Kesäkauden ulkopuolella vuokraamme kämppää rahoittaaksemme remontteja, joten muista tarkistaa nettisivuilta, ettei kämpällä ole yksityistilaisuutta.

 

Lisätietoja Vaakkoin kämpän isännät ja toimisto/Matti Niemelä
Marja-Liisa Niiranen p. 050 583 3846
Reijo Liimatainen p. 040 8366452
Matti Niemelä puh.  0400 926 964

Haluaisitko vapaaehtoiseksi kesäpäivystäjäksi Vaakkoille? Lue lisää täältä.

 

Vaakkoin ulkoilualueella pääsee nauttimaan luonnonrauhasta.

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota useat lammet ja kalliot rikkovat. Sieltä löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan.Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000. Telttailu ja tulenteko alueella eivät ole sallittuja.

Kämmenlammen laavu
Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä

Ulkoilureitit
Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle.

Luontouinti
Luontouinti on osa jokaisen mökkeilijän päivittäistä liikuntaa. Pulahdus viileään veteen rentouttaa ja poistaa stressiä. Mieli lepää hetken rauhallisen rannan äärellä. Uinti lisää hapenottokykyä ja kestävyyttä ja se on nivelille turvallinen liikuntamuoto. Vaakkoin kämpällä on mahdollisuus mennä uimaan laiturilta, ja Vaakkoin ulkoilualueella on monta lampea, joihin on mukava pulahtaa.

 

Virkistyskalastus
Virkistyskalastus on sallittua kaikilla alueen järvillä ja lammilla (2015).

Viehekalastusta varten 18 - 64 vuotiaiden tulee suorittaa valtion kalastuksenhoitomaksu (2015: 24€) ja läänikohtainen viehekalastusmaksu (2015: 31€). Luvat tulee olla kalareissuilla mukana. Kalastuksen valvonta on alueella aktiivista.

Kaitalammella tarvitset valtion kalastuksenhoitomaksun lisäksi kalastuskunnan luvan kaikkeen kalastamiseen (uistin, mato-onki, pilkki). Luvan voit ostaa Lahnuksen Shelliltä (2015: 1pv/15€, 1vko/25€, loppuvuosi/40€).