Vaakkoin eräkämppä

Marjastuskausi on alkanut. Käytäthän ystävällisesti sorakuopan parkkipaikkaa niin autot eivät tuki Vaakkoin pihaa. Kiitos ja mukavia marjaretkiä! 

Saunapäivä & puutalkoot lauantaina 27.7.

 

Vietä mukava ulkoilupäivä Vaakkoilla!

Kaikki Helsingin Ladun jäsenet ovat tervetulleita grillaamaan, saunomaan tai majoittumaan kämpälle. Kämpän lähimaastossa on myös hyvät marjamaat ja kesäisin Helsingin Ladun kesäsuunnistusrata.

Helsingin Ladun jäsenien on mahdollista saada jäsenkorttia näyttämällä kämpän avain panttia vastaan Maunulan ulkoilumajalta majan aukioloaikoina tai toimistolta Helsinginkatu 8 A 7 tai soittamalla kämpän isännälle hyvissä ajoin ennen avaimen varauspäivää. Avain tulee palauttaa lainapaikkaan välittömästi käytön jälkeen.

Tutustuthan päivitettyihin kävijäohjeisiin täällä.

Kesäpäivystys on kesäkuun alusta elokuun loppuun keskiviikkoisin klo 18-21 ja viikonloppuisin lauantaista klo 10 sunnuntaihin klo 18.
Huomioithan, että kaikille päivystysajoille ei ole vielä päivystäjää.

Päivystäjäksi voi ilmoittautua näiltä sivuilta osiosta Tule päivystäjäksi.

Saunominen Vaakkoilla päättyy iltaisin viimeistään klo 22.00, jolloin saunan on oltava
tyhjä saunojista.

Vaakkoin tilinumero: Danske Bank FI58 8000 1600 3785 67
Sauna- ja yöpymismaksut kerätään käteisellä lippaaseen!


Kysyttävää? Isännät ja päivystäjät neuvovat ja opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla.

Vaakkoin isännät:
Marja-Liisa Niiranen p. 050 583 3846
Reijo Liimatainen p. 040 8366 452

Toimisto / Matti Niemelä p. 0400 926 964


KATSO TÄSTÄ VAAKKOIN POIKKEUSAJAT:

Vaakkoilla on yksityistilaisuuksia seuraavasti (kämppä ei tällöin jäsenten käytössä):
Kesällä ei ole tulossa yksityistilaisuuksia.

Vuokraamalla kerätään varoja kämpän ylläpitoon. Kesä-, heinä- ja elokussa kämppää ei vuokrata.


Vaakkoin kaivovesi on tutkittu toukokuussa 2019:

Vaakkoin kaivovesi on tutkittu MetropoliLabin toimesta 28.5.2019. Lausunnon 11989-1 mukaan näytevesi on tutkituilta ominaisuuksiltaan hyvää juoma- ja talousvettä.

(Kaivoveden tutkimukset ja laadun arviointi perustuvat Sosiaali- ja terveysministeriön asetukseen 401/2001). Vaakkoille voi toki tuoda oman juomaveden mukanaan.


Koirat Vaakkoilla

Siististi käyttäytyvä koira voi tulla pihaan hihnassa. Jos paikalla on muita koiria tai pieniä lapsia paikalla niin sitten tilannetta lukien. Nuotiopaikan ympäristö pidetään vapaana koirista, kämppään sisälle ei saa tuoda koiria. Tarpeet voi mennä tekemään pihan ulkopuolelle. Lintujen pesimäaika on myös syytä huomioida alkukesästä, lintuja ei saa häiritä.


Kämpän sijainti

Vaakkoin eräkämppä on Vihdintien 120 tuntumassa Espoon ja Vihdin rajalla (Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti). Katso ajo-ohje täältä. Vihdintien varrella oleva pysäköintialue sorakuoppa on latulaisten käytössä. Pysäköintialueen infotaulun vierestä lähtee sinisin nauhoin merkattu polku eräkämpälle.

PDF-tiedostoVaakkoin kävijäohjeet 2019.pdf (87 kB)
Tutustu tästä päivitettyihin Vaakkoin kävijäohjeisiin!
PDF-tiedostoVAAKKOIN KEHITTÄMINEN - YHTEENVETO.pdf (53 kB)
Yhteenveto keskustelutilaisuudesta, jossa pohdittiin Vaakkoin toimintaa ja sen kehittämistä 2.4.2019

Valtakunnallinen saunapäivä & saunapuutalkoot lauantaina 27.7.

Vaakkoin sauna lämpenee tietenkin myös valtakunnallisena saunapäivänä, lauantaina 27.7. Saunaan pääsee tällöin vuorotunnein seuraavasti:

Naiset klo 12, 14, 16, 18 ja 20
Miehet klo 13, 15, 17, 19 ja 21

Saunan voi lämmittää jo aamupäivällä jos kävijöitä on. Ennen löylyttelyä voit halutessasi osallistua saunapuutalkoisiin aamulla klo 9 alkaen. Talkoisiin osallistuville tarjoamme makkarat ja kahvit, ilmoittaudu etukäteen allaolevalla lomakkeella. Lisätietoa talkoista saat kämpän isänniltä.

Ilmoittaudu saunapuutalkoisiin 27.7.

Vaakkoin ulkoilualueella pääsee nauttimaan luonnonrauhasta.

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota useat lammet ja kalliot rikkovat. Sieltä löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan.Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000. Telttailu ja tulenteko alueella eivät ole sallittuja.

Kämmenlammen laavu
Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä

Ulkoilureitit
Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle.

Luontouinti
Luontouinti on osa jokaisen mökkeilijän päivittäistä liikuntaa. Pulahdus viileään veteen rentouttaa ja poistaa stressiä. Mieli lepää hetken rauhallisen rannan äärellä. Uinti lisää hapenottokykyä ja kestävyyttä ja se on nivelille turvallinen liikuntamuoto. Vaakkoin kämpällä on mahdollisuus mennä uimaan laiturilta, ja Vaakkoin ulkoilualueella on monta lampea, joihin on mukava pulahtaa.

 

Virkistyskalastus
Virkistyskalastus on sallittua kaikilla alueen järvillä ja lammilla (2015).

Viehekalastusta varten 18 - 64 vuotiaiden tulee suorittaa valtion kalastuksenhoitomaksu (2015: 24€) ja läänikohtainen viehekalastusmaksu (2015: 31€). Luvat tulee olla kalareissuilla mukana. Kalastuksen valvonta on alueella aktiivista.

Kaitalammella tarvitset valtion kalastuksenhoitomaksun lisäksi kalastuskunnan luvan kaikkeen kalastamiseen (uistin, mato-onki, pilkki). Luvan voit ostaa Lahnuksen Shelliltä (2015: 1pv/15€, 1vko/25€, loppuvuosi/40€).