Vaakkoin eräkämppä

Vietä mukava päivä tai viikonloppu Vaakkoilla!

 

Vaakkoin eräkämpälle on vaihdettu lukot. Uuden avaimen saat toimistolta ja Maunulan ulkoilumajalta aukioloaikoina. Kesäpäivystys on toukokuun alusta keskiviikkoisin klo 18-21 ja viikonloppuisin lauantaista klo 10 sunnuntaihin klo 18.

Saunominen Vaakkoilla päättyy iltaisin viimeistään klo 22.00, jolloin saunan on oltava
tyhjä saunojista.
 

Vaakkoin tilinumero on muuttunut, uusi tili:
Danske Bank FI58 8000 1600 3785 67
Sauna- ja yöpymismaksut kerätään edelleen käteisellä lippaaseen!

Helsingin Ladun jäsenten paikka

Kaikki Helsingin Ladun jäsenet ovat tervetulleita grillaamaan, saunomaan tai majoittumaan kämpälle. Kämpän lähimaastossa on myös hyvät marjamaat ja kesäisin Helsingin Ladun kesäsuunnistusrata.

Helsingin Ladun jäsenien on mahdollista saada jäsenkorttia näyttämällä kämpän avain panttia vastaan Maunulan ulkoilumajalta majan aukioloaikoina tai toimistolta Helsinginkatu 8 A 7 tai soittamalla kämpän isännälle hyvissä ajoin ennen avaimen varauspäivää. Avain tulee palauttaa lainapaikkaan välittömästi käytön jälkeen.
Maunulan maja on auki normaalisti syyskuun alusta lähtien ja toiminnanjohtaja on toimistolla
normaalisti, joten avaimia voi taas hakea helposti.

KATSO TÄSTÄ VAAKKOIN POIKKEUSAJAT:
Vaakkoilla on perjantaina 24.11. 10 hengen porukka saunomassa, joten
silloin voi olla ruuhkaa.


Maja on varattu tontturetken järjestelyihin lauantaina 25.11. puolestapäivästä
sunnuntaihin 26.11. klo 14.00, jolloin kämppä ei ole jäsenistön käytössä (paitsi
tontturetkeläisten:)

Vaakkoilla on yksityistilaisuus pe 1.12. klo 16 - la 2.12.2017 klo 12, jolloin kämppä ja sauna eivät ole jäsenistön käytössä!

Vaakkoilla on yksityistilaisuus la 16.12. klo 12 - su 17.12.2017 klo 12, jolloin kämppä ja sauna eivät ole jäsenistön käytössä!


Huom! Vaakkoin kaivovesi on tutkittu 2017

Vaakkoin kaivovesi on tutkittu MetropoliLabin toimesta elokuussa 2017.

Lausunnon 17281-1 mukaan:

Näytevesi on tutkituilta ominaisuuksiltaan hyvää juoma- ja talousvettä.

(Kaivoveden tutkimukset ja laadun arviointi perustuvat Sosiaali- ja terveysministeriön asetukseen 401/2001)

Vaakkoille voi toki tuoda oman juomaveden mukanaan.

Kämpän sijainti
Vaakkoin eräkämppä on Vihdintien 120 tuntumassa Espoon ja Vihdin rajalla (Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti). Katso ajo-ohje täältä. Vihdintien varrella oleva pysäköintialue sorakuoppa on latulaisten käytössä. Pysäköintialueen infotaulun vierestä lähtee sinisin nauhoin merkattu polku eräkämpälle.

Grillipaikalla voi laittaa omia eväitä

Ohjeita kämpän käyttöön


1. Muista pitää aina jäsenkortti mukanasi, päivystäjät voivat kysyä sitä sinulta.

2. Vaakkoin avaimen saa panttia vastaan ja jäsenkorttia näyttämällä Maunulan ulkoilumajalta kahvion aukioloaikoina tai toimistolta Helsinginkatu 8 A 7 sovittuna aikana. Toimisto p. 0400-926 964. Avain tulee palauttaa lainapaikkaan välittömästi käytön jälkeen.

3. Kävijät lämmittävät itse saunan ja kantavat puut ja vedet saunaan ottaen huomioon seuraavat saunojat.

4. Kävijät huolehtivat myös kämpän, saunan ja ympäristön siisteydestä ja roskien pois viennistä. Isännät ja päivystäjät neuvovat ja opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla. Yhdessä huolehtien yhteisestä paikasta saamme nauttia eniten Vaakkoin ihanuudesta. Kämpällä alkaa hiljaisuus klo 23.00. Sauna-aika on klo 22.00 asti.

5. Ennen lähtöä muista kirjata käyntisi vieraskirjaan, suorittaa sauna- ja yöpymismaksut sekä kirjata ne jäsennumeroineen maksuvihkoon.

6. Helsingin Ladun jäsen voi tuoda kämpälle maksimissaan kaksi vierasta yhdellä kertaa. Vieraat maksavat käyttömaksut ei jäsen -hintojen mukaan.

7. Ruuhka-aikoina saunavuorot vuorotunnein miehet ja naiset.

 

Lisätietoja Vaakkoin kämpän isännät ja toimisto/Matti Niemelä
Mac Bussman puh. 0400 914 154
Reijo Liimatainen p. 040 8366452
Matti Niemelä puh.  0400 926 964

Haluaisitko vapaaehtoiseksi kesäpäivystäjäksi Vaakkoille? Lue lisää täältä.

 

Vaakkoin ulkoilualueella pääsee nauttimaan luonnonrauhasta.

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota useat lammet ja kalliot rikkovat. Sieltä löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan.Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000. Telttailu ja tulenteko alueella eivät ole sallittuja.

Kämmenlammen laavu
Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä

Ulkoilureitit
Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle.

Luontouinti
Luontouinti on osa jokaisen mökkeilijän päivittäistä liikuntaa. Pulahdus viileään veteen rentouttaa ja poistaa stressiä. Mieli lepää hetken rauhallisen rannan äärellä. Uinti lisää hapenottokykyä ja kestävyyttä ja se on nivelille turvallinen liikuntamuoto. Vaakkoin kämpällä on mahdollisuus mennä uimaan laiturilta, ja Vaakkoin ulkoilualueella on monta lampea, joihin on mukava pulahtaa.

Virkistyskalastus
Virkistyskalastus on sallittua kaikilla alueen järvillä ja lammilla (2015).

Viehekalastusta varten 18 - 64 vuotiaiden tulee suorittaa valtion kalastuksenhoitomaksu (2015: 24€) ja läänikohtainen viehekalastusmaksu (2015: 31€). Luvat tulee olla kalareissuilla mukana. Kalastuksen valvonta on alueella aktiivista. Luvat Metsähallituksen Eräluvat -verkkokaupasta

Kaitalammella tarvitset valtion kalastuksenhoitomaksun lisäksi kalastuskunnan luvan kaikkeen kalastamiseen (uistin, mato-onki, pilkki). Luvan voit ostaa Lahnuksen Shelliltä (2015: 1pv/15€, 1vko/25€, loppuvuosi/40€).