Vaakkoin eräkämppä

Kuvat Jari Lehtonen

HUOMIO! Ruohikkopalovaroitus on voimassa pääsiäisviikonloppuna Uudellamaalla. Vaakkoin kämpän pihassa olevaa avointa tulipaikkaa ei tule käyttää.

 

Vietä mukava päivä tai viikonloppu Vaakkoilla!


Kesäpäivystys on kesäkuun alusta elokuun loppuun keskiviikkoisin klo 18-21 ja viikonloppuisin lauantaista klo 10 sunnuntaihin klo 18.

Tutustu ohjeisiin kämpän käytöstä (ohjeita päivitetään ennen kesäkautta 2019)

Päivystäjäksi voi ilmoittautua näiltä sivuilta osiosta Tule päivystäjäksi.

Saunominen Vaakkoilla päättyy iltaisin viimeistään klo 22.00, jolloin saunan on oltava
tyhjä saunojista.

Vaakkoin tilinumero: Danske Bank FI58 8000 1600 3785 67
Sauna- ja yöpymismaksut kerätään käteisellä lippaaseen!


Helsingin Ladun jäsenten paikka

Kaikki Helsingin Ladun jäsenet ovat tervetulleita grillaamaan, saunomaan tai majoittumaan kämpälle. Kämpän lähimaastossa on myös hyvät marjamaat ja kesäisin Helsingin Ladun kesäsuunnistusrata.

Helsingin Ladun jäsenien on mahdollista saada jäsenkorttia näyttämällä kämpän avain panttia vastaan Maunulan ulkoilumajalta majan aukioloaikoina tai toimistolta Helsinginkatu 8 A 7 tai soittamalla kämpän isännälle hyvissä ajoin ennen avaimen varauspäivää. Avain tulee palauttaa lainapaikkaan välittömästi käytön jälkeen.


KATSO TÄSTÄ VAAKKOIN POIKKEUSAJAT:

Vaakkoilla on yksityistilaisuuksia seuraavasti (kämppä ei tällöin jäsenten käytössä)

pe 10.5. klo 10.00-18.00

la 11.5. klo 12 - su 12.5. klo 12

pe 17.5. klo 13 - la 18.5. klo 10

la 18.5. klo 12 - su 19.5. klo 12

Vuokraamalla kerätään varoja kämpän ylläpitoon. Kesä-, heinä- ja elokussa kämppää ei vuokrata.


Vaakkoin kaivovesi on tutkittu 2017:

Vaakkoin kaivovesi on tutkittu MetropoliLabin toimesta elokuussa 2017. Lausunnon 17281-1 mukaan näytevesi on tutkituilta ominaisuuksiltaan hyvää juoma- ja talousvettä.

(Kaivoveden tutkimukset ja laadun arviointi perustuvat Sosiaali- ja terveysministeriön asetukseen 401/2001). Vaakkoille voi toki tuoda oman juomaveden mukanaan.


Kämpän sijainti

Vaakkoin eräkämppä on Vihdintien 120 tuntumassa Espoon ja Vihdin rajalla (Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti). Katso ajo-ohje täältä. Vihdintien varrella oleva pysäköintialue sorakuoppa on latulaisten käytössä. Pysäköintialueen infotaulun vierestä lähtee sinisin nauhoin merkattu polku eräkämpälle.

 


VAAKKOIN KEVÄTTALKOOT LA 27.4.2019


Pistetään porukalla Vaakkoi kesäkuntoon! Talkoot alkavat klo 10, mutta tervetuloa myöhemminkin.
Kaikenlaista hommaa on tarjolla haravoinnista mattojen puisteluun, saunan pesusta puusouviin. Osallistujille tarjotaan keittolounas ja kahvit.

Jos tarvitset kyytiä Mustasillan pysäkiltä, sieltä noudetaan bussilta, joka tulee n. 9.50 pysäkille.

Lisätietoja Vaakkoin toiminnasta saa isänniltä:
Reijo Liimatainen p.  040-836 6452
Marja-Liisa Niiranen p. 050-583 3846

Päivystäjien perehdytys la 25.5.
Oletko jo ilmoittautunut kesäpäivystäjäksi tai oletko kiinnostunut päivystäjänä toimimisesta tulevaisuudessa. Vaakkoin isännät esittelevät kämpän ja saunan tilat, käydään läpi turvallisuusasioita ja päivystäjän toimenkuva. Perehdytys alkaa klo 11.00 kämpällä. Mustasillan pysäkiltä noudetaan bussilta, joka tulee n. klo 10.50 pysäkille.

Laavulauantai 8.6.
Etkö ole vielä käynyt Vaakkoilla? Tule tutustumaan eräkämppään lauantaina 8.6. Kello 11.00 lähtee ohjattu retki Kämmenlammen laavulle, retki n. 4-5 km. Ota mukaan juotavaa, eväät ja säänkestävä varustus. Teemme tulet laavulle, joten siellä on tilaisuus vaikka makkaranpaistoon.


Vaakkoin toimintaa kehitetään

Kutsuimme kaikki kiinnostuneet keskustelemaan Vaakkoin toiminnasta tiistaina 2.4.2019. Voit lukea muistion keskustelusta alta. Jatkamme toiminnan kehittämistä esiin nousseiden teemojen pohjalta ja pyrimme viestimään asioiden etenemisestä jäsenille.

PDF-tiedostoVAAKKOIN KEHITTÄMINEN - YHTEENVETO.pdf (53 kB)
Yhteenveto keskustelutilaisuudesta, jossa pohdittiin Vaakkoin toimintaa ja sen kehittämistä 2.4.2019

Ohjeita kämpän käyttöön

 1. Muista pitää jäsenkortti mukanasi, päivystäjät saattavat kysyä sitä sinulta.
   
 2. Vaakkoin avaimen saa 20 € käteispanttia vastaan ja jäsenkorttia näyttämällä Maunulan ulkoilumajalta kahvion aukioloaikoina tai toimistolta Helsinginkatu 8 A 7 sovittuna aikana. Toimisto p. 0400 926 964. Avain tulee palauttaa noutopaikkaan, välittömästi käytön jälkeen. Avainkoodi tulee käyttöön jälleen kesäkaudella.
   
 3. Kävijät lämmittävät itse saunan ja kantavat puut ja vedet saunaan ottaen huomioon seuraavat saunojat. Ruuhka-aikoina saunavuorot sovitaan vuorotunnein, miehet ja naiset. Kämpällä alkaa hiljaisuus klo 23.00, saunomisaika päättyy klo 22.00.
   
 4. Vaakkoin eräkämpällä on majoitustilaa 12 hengelle. Petipaikoilla on patjat, tyynyt ja peitteet. Yöpyjien on käytettävä omia lakanoita ja tyynyliinoja tai makuupussia. Hiljaisuus tuvassa alkaa klo 23.00 ja kovin aamuvirkkujen toivotaan kolistelevan hiljaa.
   
 5. Kämpällä ei ole sähköä ja loppukesästä alkaen yöt ovat todella pimeitä. Ota mukaan otsalamppu tai taskulamppu, kynttilät ja tulitikut sekä varapatterit. Käytä kynttilöiden alla palamatonta alustaa, joka ei kuumene. Älä jätä tulta koskaan ilman valvontaa. Palosammuttimet ja sammutuspeitot sijaitsevat tuvassa, keittiön eteisessä ja saunan pukuhuoneessa.
   
 6. Kämpällä ei ole sähköä tai juoksevaa vettä. Ruokaa voit valmistaa joko nuotiolla tai keittiön kaasuliedellä. Kaivovesi sopii talouskäyttöön.
   
 7. Kävijät huolehtivat itse kämpän, saunan ja ympäristön siisteydestä ja roskien pois viennistä. Isännät ja päivystäjät neuvovat ja opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla. Yhdessä huolehtien yhteisestä paikasta saamme nauttia eniten Vaakkoin ihanuudesta.
   
 8. Kävijät huolehtivat myös kämpän, saunan ja ympäristön siisteydestä ja vievät pois omat roskansa, Vaakkoilla ei ole jätehuoltoa! Isännät ja päivystäjät neuvovat ja opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla. Yhdessä huolehtien yhteisestä paikasta saamme nauttia eniten Vaakkoin ihanuudesta.
   
 9. Ennen lähtöä muista kirjata käyntisi vieraskirjaan, suorittaa sauna- ja yöpymismaksut sekä kirjata ne jäsennumeroineen maksuvihkoon.
   
 10. Helsingin Ladun jäsen voi tuoda kämpälle maksimissaan kaksi vierasta yhdellä kertaa. Vieraat maksavat käyttömaksut ei jäsen -hintojen mukaan.
   
 11. Ethän jätä kämpälle omia tavaroitasi! Keittiöön, kaappeihin ja tupaan tuntuu kertyvän ylimääräistä tavaraa ja kaikkien viihtyvyys kärsii. Jos on puutteita, ilmoita niistä isännille tai toimistolle. Löytötavaroita säilytetään vain jonkin aikaa, voit kysyä niitä isänniltä.
   
 12. Kesäkauden ulkopuolella vuokraamme kämppää rahoittaaksemme remontteja, joten muista tarkistaa nettisivuilta, ettei kämpällä ole yksityistilaisuutta.

 

Lisätietoja Vaakkoin kämpän isännät ja toimisto / Matti Niemelä
Marja-Liisa Niiranen p. 050 583 3846
Reijo Liimatainen p. 040 8366452
Matti Niemelä puh.  0400 926 964

Haluaisitko vapaaehtoiseksi kesäpäivystäjäksi Vaakkoille? Lue lisää täältä.

Vaakkoin ulkoilualueella pääsee nauttimaan luonnonrauhasta.

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota useat lammet ja kalliot rikkovat. Sieltä löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan.Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000. Telttailu ja tulenteko alueella eivät ole sallittuja.

Kämmenlammen laavu
Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä

Ulkoilureitit
Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle.

Luontouinti
Luontouinti on osa jokaisen mökkeilijän päivittäistä liikuntaa. Pulahdus viileään veteen rentouttaa ja poistaa stressiä. Mieli lepää hetken rauhallisen rannan äärellä. Uinti lisää hapenottokykyä ja kestävyyttä ja se on nivelille turvallinen liikuntamuoto. Vaakkoin kämpällä on mahdollisuus mennä uimaan laiturilta, ja Vaakkoin ulkoilualueella on monta lampea, joihin on mukava pulahtaa.

 

Virkistyskalastus
Virkistyskalastus on sallittua kaikilla alueen järvillä ja lammilla (2015).

Viehekalastusta varten 18 - 64 vuotiaiden tulee suorittaa valtion kalastuksenhoitomaksu (2015: 24€) ja läänikohtainen viehekalastusmaksu (2015: 31€). Luvat tulee olla kalareissuilla mukana. Kalastuksen valvonta on alueella aktiivista.

Kaitalammella tarvitset valtion kalastuksenhoitomaksun lisäksi kalastuskunnan luvan kaikkeen kalastamiseen (uistin, mato-onki, pilkki). Luvan voit ostaa Lahnuksen Shelliltä (2015: 1pv/15€, 1vko/25€, loppuvuosi/40€).