Syyskokouksen kuulumisia

26.11.2020


 

Helsingin Ladun ja Polun syyskokous pidettiin eilen keskiviikkona 25.11. Tässä lyhyesti kokouksen kuulumiset.

Mennyt vuosi pakotti oppimaan uutta

Kokouksen aluksi puheenjohtaja kertasi vuoden kokemuksia. Vuosi on ollut kaikille haastava, olemme joutuneet reagoimaan muuttuviin tilanteisiin nopeasti ja oppimaan uutta. Vakiintuneisiin käytäntöihin on tullut muutoksia, jotka ovat vaatineet kärsivällisyyttä ja pakottaneet kokeilemaan uusia toimintatapoja. Pääosin kuitenkin olemme onnistuneet sopeutumaan tilanteeseen hyvin ja toimintaa on pystytty kevään peruutusten jälkeen jatkamaan lähes suunnitellusti. Kiitos siitä sitoutuneille vapaaehtoisillemme, toiminnanjohtajalle ja hallitukselle!

Vuoden vapaaehtoiseksi valittiin Vaakkoin isäntä Reijo Liimatainen, joka on sitoutuneesti huolehtinut Vaakkoin kämpästä vuoden aikana. Kiitos Reijolle ja onnea!

Vuoden aikana myös yhdistyksen säännöt uudistuivat ja virallinen nimi muuttui. Uusi nimi edellytti myös logon päivitystä. Uusi logo julkistettiin syyskokouksessa, logon on suunnitellut graafisen alan opiskelija Anttoni Ihalainen. Kiitos Anttonille!

Ensi vuonna kehitetään viestintää ja hallintoa

Kokouksessa esiteltiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Toiminta jatkuu entiseen malliin, monenlaisia retkiä ja toimintaa on suunnitteilla. Toivomme tietenkin että koronan vuoksi tapahtumia ei jouduttaisi perumaan, onneksi ulkotapahtumat ovat pääosin turvallisia järjestää näinäkin aikoina. Ensi vuonna panostamme erityisesti viestinnän ja hallinnon kehittämiseen, jotta pystymme palvelemaan jäseniä ja vapaaehtoisia entistä paremmin. Suunnitteilla on muun muassa nettisivu-uudistus. Vapaaehtoistoiminnassa panostamme erityisesti uusien vapaaehtoisten perehdyttämiseen.

Hallitukseen uudeksi jäseneksi Harri Jantunen

Hallituksen puheenjohtajana kausilla 2021-2022 jatkaa Virva Niissalo. Hallitukseen saatiin uudeksi jäseneksi polkujuoksujaoksen vetäjä Harri Jantunen, joka valittiin pois jääneen Kati Hartikaisen tilalle. Tervetuloa Harri! Erovuorossa olleista Kari Järvinen, Tapani Tulkki ja Reijo Liimatainen valittiin edelleen jatkamaan hallituksessa. Muut hallituksen jäsenet ovat Renita Niemi, Hugh Fitzpatrick, Jaakko Erkkola ja Marja-Liisa Niiranen.

Etäosallistumisesta uusi käytäntö

Kokous järjestettiin kokoontumisrajoitusten vuoksi ensimmäistä kertaa hybridikokouksena, johon oli mahdollista osallistua sekä kokouspaikalla että etäyhteyden välityksellä. Tekninen toteutus sujui hyvin, joten tästä tulee varmasti käytäntö jatkossakin. Kokouksen puheenjohtajana toimi Ilkka Saarela, joka veti kokouksen reippaasti ja asiantuntevasti läpi. Kiitos Ilkalle ja muille kokouksen järjestelyyn ja itse kokoukseen osallistuneille!

 

Virva Niissalo

puheenjohtaja, Helsingin Latu ja Polku