Patikkaretki Vantaan vanha kirkkotie

Aika: 13.9.2020

13.9. Vantaan vanha kirkkotie

Lähtö klo 12 Helsingin pitäjän kirkonkylästä, Pyhän Laurin kirkon edestä. Bussin 571 (Tikkurila - Myyrmäki - Varisto) pysäkki on aivan vieressä, Tuusulanväylää kulkevilta busseilta on kävelymatkaa 500 metriä. Kirkon pihapiirissä oleva kahvitupa Laurentius avautuu jo klo 11, jos haluat nauttia lähtökahvit ennen retkeä.

Reitti: Tolkinkylän pelto - Kirkkokallio - Tuupakan keto - Vantaankosken ranta - Hämeenkylän kirkko ja kartano - Linnaisten kartano. Reitti seuraa historiallista Kuninkaantietä, suurin osa siitä on asfalttipäällysteistä kevyen liikenteen väylää. Puolivälissä matkaa, Vantaankoskella, pysähdymme grillikahvilassa. Omat eväät ovat silti tarpeen!

Koko matkan pituus on noin 17 km, mutta retken voi hyvin päättää 10 km:n jälkeen Vantaankosken juna-asemalle tai myöhemmin Hämeenkylässä, josta kulkee bussi 345 Elielinaukiolle. Linnaisiin asti matkaa jatkavat saavat vielä kävellä Espoon puolelle, josta pääsee bussilla ja junalla takaisin Helsinkiin.

Retken ohjaa Marja. Tämä on yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retki, johon Helsingin Ladun jäsenet ovat tervetulleita. Vaatii ilmoittautumisen https://www.varaaheti.fi/friskishelsinki/fi
Mukaan mahtuu 25 osallistujaa. Friskiksen retkiä tulee syksyllä vielä 11.10., 8.11. ja 13.12.