Koirakävelyt

Ulkoillaan koiran kanssa

Koirien kanssa ulkoileminen on kivaa - tule mukaan uuteen toimintaan!

Koiran kanssa kaupunkilenkillä

Koiran kanssa kävely erilaisissa kaupungin tarjoamissa ympäristöissä tarjoaa paljon seikkailun mahdollisuuksia. Kaupungissa koiran kanssa liikkuminen se merkitsee lukemattomia kontakteja ventovieraiden ihmisten ja koirien kanssa. Koira avaa siltoja ihmisten väliin.

Lenkkeihin tulee uusia ulottuvuuksia, kun niitä suunnittelee koiran näkökulmasta. Kuumalla ilmalla varjoisat puistot ja luonnonvesialueet houkuttavat uimiseen, kylmällä ilmalla mahdollisuus lämmitellä ehkä piipahdus kahvilla karvaisen kaverin kanssa vievät voiton. Kaupunkiin tutustuu koiran kanssa jalkapatikassa ihan eri tavalla ja eri näkökulmasta.

Kaupunkioloissa koiran kanssa seikkailemaan

Koiran kanssa pääsee arkilenkeilläkin seikkailemaan mukavasti erilaisiin paikkoihin helposti ja nopeasti. Jos koira pitää julkisilla liikennevälineillä matkustamisesta, valinnanvapaus vain kasvaa. Omalla autolla pääsee sitten mihin vain. Mihin lemmikkisi veisi sinut, jos saisi valita? Joskus kannattaa antaa koiran viedä ja katsoa, mihin lenkki vie.

Vaikka koirat pitävätkin rutiineista ja tutuista paikoista, on joskus hyvä herätellä koiran uteliaisuutta ja vahvistaa sen itsetuntemusta seikkailemalla uusissa maisemissa. Koiralenkeille voi ihminenkin kaivata joskus seuraa ja mikä olisikaan mukavampaa kuin hetki samanhenkisten seurassa.

 

Laitatko kalenteriin koirakävelyt?

Kevään 2021 puolella alkavat helpot koirakävelyt Helsingin Ladussa. Menemme paikkoihin, jonne pääsee julkisilla liikennevälineillä. Mukaan saa tulla säännöllisesti tai silloin kun sinulle sopii. Tarkoitus on tehdä helppoja parin tunnin lenkkejä Helsingin eri kaupunginosissa, puistoissa, metsissä, rannoilla ja ehkä vähän kaupungillakin. Tietenkin koiran ehdoilla.

Kävelyt toteutetaan pienryhmissä. Mukaan saa tulla, jos koirasi osaa peruskäskyt, on terve ja tulee muiden koirien kanssa toimeen. Tarkemmat ohjeet ja tiedot tulevat Helsingin Ladun ja Polun sivuille tämän vuoden puolella.

Vetäjä 

Olen ulkoilusta pitävä koiraihminen. Olen myös koulutettu koirakouluttaja ja teen sitä työtä vielä silloin tällöin. Vuosia järjestin myös isoa koiratapahtumaa, Löytökoiralauantaita, joka kokosi vuosittain sadoittain koiria ja heidän omistajiaan koirateemojen ympärille.

Minä ulkoilen harvoin ilman koiraa, sillä ei ole mielekästä omistaa koiraa, jos sen kanssa ei tee asioita yhdessä. Haluan koirakävelyillä yhdistää helpon ulkoilun, koirien omistajat ja kaikille rakkaan teeman - koirat. 

 

Toiveita

Onko sinulla toiveita koirakävelyiden toteutuksen suhteen? Missä ja miten haluaisit koirakävelyitä toteutettavan? Kerro toiveesi ja näkemyksesi toiminnasta 15.12.2020 mennessä alla olevalla lomakkeella, kiitos.

Koira ja ulkoilu ovat lyömätön yhdistelmä. Tervetuloa mukaan nelivetoiseen ulkoilutoimintaan!

 

Nina & Cori