Polkujuoksu

Polkujuoksu on luontoliikuntaa, jossa nimensä mukaisesti juostaan poluilla. Usein juokseminen tapahtuu lähimetsissä tai vaellus- ja retkeilyreiteillä. Polkujuoksussa vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat.

Polkujuoksu on monipuolinen laji, sillä siinä tarvitaan niin kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota kuin tasapainoakin. Vaihteleva maasto vahvistaa myös kehon eri lihaksia monipuolisesti. Poluilla juokseminen vaatii myös seikkailumieltä – vähintään kengät kastuvat jossain vaiheessa.

Tule mukaan juoksemaan aktiiviseen porukkaamme! Alkukausi on mennyt  omatoimisesti lenkkeillessä. Ohjatut lenkit alkavat kesäkuun alussa, kalenterin löydät alta, lisätietoja nettisivuilla sekä facebookissa Polkujuoksu pääkaupunkiseutu -ryhmässä.

Lisätietoja lenkeistä ja polkujuoksutoiminnasta antaa polkujuoksujaoksen vetäjä Harri Jantunen, harri.jantunen(at)gmail.com. 

Löydät lisäksi altamalta ladattavia gpx-jälkiä omatoimisiin polkujuoksureitteihin Paloheinästä, Pirkkolasta, Maunulasta, Sipoonkorvesta ja Mustavuoresta.

Katso myös Facebook Polkujuoksu Pääkaupunkiseutu ryhmästä tarkennettuja tietoja jatkopäätöksistä tapahtumien järjestämisestä. 

 

POLKUJUOKSUKALENTERI KESÄ-ELOKUU 2020

PDF-tiedostoPK-seutu PJ-kalenteri 2020 kesä-elokuu.pdf (41 kB)
Kesän yhteislenkkikalenteri on julkaisutu! Ennakkoilmoittautuminen lenkeistä tulee tälle sivustolle n. viikko ennen lenkkiä ja joudumme rajaamaan osallistujia, jotta kaikkien osallistujien turvallisuus pystytään takaamaan. Pääkaupunkiseudun (Helsinki, Vantaa, Espoo) yhteinen lenkkikalenteri. Julkaisu 3 kk kerrallaan.
Tervetuloa tutustumaan polkujuoksuun

Tutustu polkujuoksuun Paloheinässä la 15.8. klo 12.00

 

Suomen Ladun, Helsingin Ladun sekä Hoka One Onen yhteistyössä järjestämissä tapahtumissa pääset kokeilemaan polkujuoksua koulutettujen ohjaajien opastuksella.

Tapahtumassa on mahdollisuus lainata ja testata Hoka One One-polkujuoksukenkiä lenkin ajaksi.

Tutustu polkujuoksuun-tapahtumiin ovat tervetulleita uusien polkujuoksijoiden ohella myös kokeneemmat harrastajat. Tarjolla tulee olemaan erimittaisia ja vauhtisia ryhmiä, joten löydät varmasti itsellesi sopivan porukan. Tapahtuma on maksuton.

Lähtö ja paluu Suomen Ladun toimipisteeltä Paloheinästä Pakilantie 124, https://g.page/suomenlatupaloheina?share sinne pääset sekä julkisilla että omalla autolla.

Lenkkiryhmiä on tarjolla seuraavasti;

1) 3-4 km, 9:00 min / km
2) 7-8 km, 9:00 min / km
3) 9-10 km, 8:30 min / km

Ilmoittaudu alla olevilla lomakkeilla valitsemastasi ryhmästä riippuen. Osallistujat otetaan lmoittautumisjärjestyksessä. Lomake sulkeutuu kun lenkki on täynnä. Mikäli et pääse osallistumaan muista perua osallistumisesi ilmoittamalla ohjaalle harri.jantunen@gmail.com

Polkujuoksutapahtuma la 15.8. ryhmä 1: 3-4 km, 9:00 min / km

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Polkujuoksutapahtuma la 15.8. ryhmä 2: 7-8 km, 9:00 min / km

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Polkujuoksutapahtuma la 15.8. ryhmä 3: 9-10 km, 8:30 min / km

Tapahtuma on täynnä. Voit tiedustella ohjaajalta peruutuspaikkaa, Kiitos


Lähde polkujuoksuohjaajaksi!

Suomen Latu kouluttaa uusia polkujuoksuohjaajia päivän kestävällä kurssilla.

Ohjaajakurssilla opit:

  • ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa
  • ohjaamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa
  • suunnittelemaan eri tasoisia reittejä
  • tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia
  • pääset mukaan samanhenkiseen ryhmään, josta saat myös ideoita polkujuoksutoiminnan käynnistämiseen omalla paikkakunnallasi. Saat kurssilta polkujuoksuvarusteet!

Ohjaajakoulutus on tarkoitettu polkujuoksua jo pidempään harrastaneille, jotka haluavat ohjata polkujuoksuryhmiä.

Tiedot seuraavista ohjaajakursseista ja aikataulut sekä ilmoittautuminen Suomen Ladun nettisivuilla.

Helsingin Latu maksaa koulutuksen polkujuoksulenkkejä vetämään
sitoutuville ja tarjoaa mukavaa ja asiantuntevaa seuraa lenkkien vetämiseen.

Kysy kursseista Helsingin Ladun toimistolta p. 0400-926 964 / Matti Niemelä tai toimisto(at)helsinginlatu.fi tai Helsingin Ladun polkujuoksutoiminnasta Harri Jantuselta harri.jantunen@gmail.com.