Polkujuoksu

Polkujuoksu on luontoliikuntaa, jossa nimensä mukaisesti juostaan poluilla. Usein juokseminen tapahtuu lähimetsissä tai vaellus- ja retkeilyreiteillä. Polkujuoksussa vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat.

Polkujuoksu on monipuolinen laji, sillä siinä tarvitaan niin kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota kuin tasapainoakin. Vaihteleva maasto vahvistaa myös kehon eri lihaksia monipuolisesti. Poluilla juokseminen vaatii myös seikkailumieltä – vähintään kengät kastuvat jossain vaiheessa.

Tule mukaan juoksemaan aktiiviseen porukkaamme! Alkukausi on mennyt  omatoimisesti lenkkeillessä. Ohjatut lenkit alkavat kesäkuun alussa, kalenterin löydät alta, lisätietoja nettisivuilla sekä facebookissa Polkujuoksu pääkaupunkiseutu -ryhmässä.

Lisätietoja lenkeistä ja polkujuoksutoiminnasta antaa polkujuoksujaoksen vetäjä Harri Jantunen, harri.jantunen(at)gmail.com. 

Löydät lisäksi altamalta ladattavia gpx-jälkiä omatoimisiin polkujuoksureitteihin Paloheinästä, Pirkkolasta, Maunulasta, Sipoonkorvesta ja Mustavuoresta.

Katso myös Facebook Polkujuoksu Pääkaupunkiseutu ryhmästä tarkennettuja tietoja jatkopäätöksistä tapahtumien järjestämisestä. 

 

Ohjatut Polkujuoksulenkit keväällä ja kesällä 2021

 

Polkujuoksut ovat olleet koronatilanteen takia tauolla. Onneksemme olemme kuitenkin saaneet kunnon talven pääkaupunkiseudulle, ja hiihto on taas ollut mahdollista. Polkujuoksun harrastajille hiihto on erinomainen sijaislaji ja suosittelen vahvasti tutustumaan Suomen Ladun Paloheinän toimipisteen tarjontaan, jos omia hiihtovarusteita ei ole hankittuna.

Helsingin Ladun polkujuoksujaos jatkaa erittäin toimivaksi todettua yhteistyötä Espoon ja Vantaan Latuyhdistysten polkujuoksujaoksien kanssa. Olemme aloittaneet kauden 2021 lenkkikalenterin luomisen ja pääsemme julkaisemaan sen välittömästi, kun nykyisiä korona rajoituksia kevennetään. Lenkkikalenteri tullaan julkaisemaan tällä sivulla ja Facebookissa ryhmässä Polkujuoksu Pääkaupunkiseutu.


Lähde polkujuoksuohjaajaksi!

Suomen Latu kouluttaa uusia polkujuoksuohjaajia päivän kestävällä kurssilla.

Ohjaajakurssilla opit:

  • ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa
  • ohjaamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa
  • suunnittelemaan eri tasoisia reittejä
  • tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia
  • pääset mukaan samanhenkiseen ryhmään, josta saat myös ideoita polkujuoksutoiminnan käynnistämiseen omalla paikkakunnallasi. Saat kurssilta polkujuoksuvarusteet!

Ohjaajakoulutus on tarkoitettu polkujuoksua jo pidempään harrastaneille, jotka haluavat ohjata polkujuoksuryhmiä.

Tiedot seuraavista ohjaajakursseista ja aikataulut sekä ilmoittautuminen Suomen Ladun nettisivuilla.

Helsingin Latu maksaa koulutuksen polkujuoksulenkkejä vetämään
sitoutuville ja tarjoaa mukavaa ja asiantuntevaa seuraa lenkkien vetämiseen.

Kysy kursseista Helsingin Ladun toimistolta p. 0400-926 964 / Matti Niemelä tai toimisto(at)helsinginlatu.fi tai Helsingin Ladun polkujuoksutoiminnasta Harri Jantuselta harri.jantunen@gmail.com.