Reppuretket

Kesän retkitoiminnan suuntaviivat 

Koronaviruksen takia on voimassa osallistumisrajoitteita ja suosituksia, jotka vaikuttavat kesäajan retkien järjestämiseen. Epävarman tilanteen vuoksi joudumme valitettavasti peruuttamaan kesän bussiretket ja vaellukset. Kannustamme jäseniämme ensisijaisesti lähiretkeilyyn, ja jaamme vinkkejä omatoimisiin retkiin pääkaupunkiseudulla. 

Joitakin ohjattuja lähiretkiä järjestetään rajatuilla osallistujamäärillä, katso lisätiedot tältä sivulta. Muistathan ilmoittautua retkille etukäteen.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja informoimme uutta tietoa saadessamme.
Peruutettujen maksullisten retkien ja tapahtumien maksut palautetaan.
Maksuista voi olla yhteydessä toimistolle p. 0400-926 964

Lähetämme vielä erillisen meilin ilmoittautuneille.

 

Ilmoittautuminen Helsingin Ladun retkille tapahtuu Eventilla-tapahtumanhallintajärjestelmällä, jota kautta maksetaan myös osallistumismaksut. Mikäli järjestelmän käytössä on ongelmia, otathan yhteyttä toimisto (at) helsinginlatu.fi.

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun toimistolta.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Lisätietoja retkistä saat retkien ohjaajilta. Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta.
Jos et ehdi ilmoittautua, pääasia että tulet ulkoilemaan! Bussiretkille tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Perheille suunnattuja retkiä löydät myös osiosta Lapset ja perheet. 

Katso myös 60+ retket, jotka toteutetaan arkipäivisin päiväaikaan.

KESÄN RETKET
 12.8. Lyhyt retki Kallahdessa
Kävelemme rauhallista tahtia Kallahdenniemen luontopolun niemen kärkeen ja takaisin. Kallahdenniemi on Helsingin komein harjumaisema. Matkaa retkelle tulee noin 2-3 kilometriä ja taukoineen siinä menee noin 2-3 tuntia. Ota mukaan omat eväät ja säänmukaiset vaatteet, pidämme evästaukoa Kuningatar-niemen rantakallioilla.

Julkisilla tulevat - tapaaminen Vuosaaren metroasemalla Valkopaadentien puolella (Columbuksen puolella) klo 17.15. Siirrymme bussiin 816, joka lähtee laiturista 16 klo 17.33. Jäämme pois kulttuurikeskus Sofian pihalla. Kävelemme Kallahdennniemen uimarannan P-paikan vieressä olevalle kahvila-kioskille ja omalla autolla saapuvat tulevat siihen. Siis omalla autolla tulevat, ajakaa Kallvikinniementietä ohi kulttuurikeskus Sofian, tien päässä olevan P-paikan päähän. Kävelkää portista kohti rantaa, retki lähtee kioskin edestä klo 18.00.
Julkisilla kulkeville matkaa tulee yhteensä 5 km, koska kävelemme takaisin tullessa Leikosaarentien pysäkille. 

Ilmoittaudu linkistä https://ssl.eventilla.com/kallahdenretki 


22.8. Reppuretki Velskola-Haltia-Velskola
Lähtö lauantaina 22.8. klo 10.30 Velskolan leirikeskukselta, Vääräjärventie 2, Espoo (lähin bussipysäkki 345N Mustasillan pysäkki, noin 2 km). Koko reitin pituus on noin 15 kilometriä, reitillä on korkeuseroja ja poluilla juuria ja kiviä.
Kuljemme pieniä polkuja pitkin, osittain umpimetsässäkin. Reitti: Velskola – Pöksynhaara – Orajärvi – Haltia – Karjakaivo - Urjan tulipaikka – Kattilajärvi -Vääräjärvi - Velskola. Matkan varrella tutkimme Nuuksion jännittäviä luolia. Aikaa koko retkellä kulunee noin 7- 8 tuntia. Haltiassa pidämme vajaan tunnin tauon, jona aikana voi syödä/tutustua Haltiaan näyttelyihin. Ota mukaan riittävästi evästä ja juomaa ja säänkestävä vaatetus, etenkin hyvät retkijalkineet. Lisätiedot Matilta p. 0400-926 964. Retken voi toki tehdä vain Haltiaan asti, n. 8 km, ja sieltä bussilla kotiin. 
Ilmoittautuminen linkistä https://ssl.eventilla.com/reppuretkivelskola_haltia  


 

SYKSYN RETKET

La 3.10. Reppuretki Tremanskärr

Kierrämme Tremanskärrin noin 4 kilometriä pitkän luontopolun Espoon Kalajärvellä. Tremanskärr on harvinaisen hieno luonnonvarainen keidassuo, joka varmasti vielä hehkuu syksyn väreissä.   Kuljemme pitkospuita pitkin suolla ja jatkamme evästaukoa pitämään Kurkijärven metsälammelle. Lähdemme maastoon kello 11:00. Lähtö on Vihdintien itäpuolella lähellä bussin 345 pysäkkiä Kalajärvi (E7207). Kävele tai aja siitä n. 100 metriä Vihtiin päin, niin näet Vihdintien pohjois/itäpuolella P-paikan, joka on lähtöpaikka. Osoite on Vihdintie 63. Luontopolusta löytyy hyvä esite:

Tremanskärrin luontopolku -esitteen - Espoon kaupunki

Ilmoittaudu tästä:  https://ssl.eventilla.com/tremanskarrin-retkiLisätiedot p. 0400-926 964
 


Su 4.10. Reppuretki Herttoniemi- Myllypuro- Kivikko
Kokoonnumme klo 11.00 Herttoniemen metroaseman R-kioskilla. Reitin pituus on n. 12 km.

Kuljemme pääasiassa ulkoiluteitä, välillä poikkeamme metsäpoluille. Matkan varrella voi jättäytyä pois ryhmästä n. 5 ja n. 7 km kohdalla käyttämään julkisen liikenteen palveluja.

Retki päättyy Kontulaan n. klo 16. Ota eväät mukaan.

Ilmoittaudu tästä:https://ssl.eventilla.com/herttoniemen-retki 


Su 25.10. Reppuretki Petikko
Kokoontuminen Petikon ulkoilualueen parkkipaikalla, Tallimäentie 15, 01720 Vantaa (Löytyy Google maps: Petikon luontovirkistysalue) sunnuntaina 25.10. klo 10.00. Reitti Petikko-Serena-Petikko. Matkaa tulee noin 17 km ja aikaa retkellä menee noin 6 tuntia. Serenassa ehtii käymään kahvilassa ja paluumatkalla reitillä on laavu, jossa teemme tulet. Kuljetaan pääosin ulkoilutietä pitkin. Lisätietoja saa oppaalta, Osmo Ruokolainen p. 044-3453162.

Ilmoittaudu:  https://ssl.eventilla.com/petikon-retki