Reppuretket

Retkitoiminnan suuntaviivat korona-aikana

Koronaviruksen takia on voimassa osallistumisrajoitteita ja suosituksia, jotka vaikuttavat retkien järjestämiseen.  Muistathan ilmoittautua retkille etukäteen, jotta saamme tarpeeksi oppaita paikalle.

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun ja Polun toimistolta. Myös lapset ovat tervetulleita retkille, toki kannattaa huomioida kuinka pitkä retki on kyseessä ja jaksaako lapsi kulkea mukana.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja Polku ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta. Katso myös 60+ retket, jotka toteutetaan arkipäivisin päiväaikaan.


 

KESÄN RETKET 2021
 

Reppuretki Porkkalanniemi la 17.7.

Tervetuloa kokopäiväretkelle Porkkalanniemeen. Kuljettava matka on noin 10 kilometriä, aikaa retkeen kuluu rauhallisella tahdilla 5 - 6 tuntia. Kuljemme läpi melkein kaikkien Porkkalanniemen ulkoilualueiden, koko ajan aivan merenrantojen tuntumassa. Ihmeteltävää riittää myös rantojen monituhatvuotisen historian jäljissä, joista aika monien jäljille retken paikallisopas Kari Rantanen on ajan saatossa päässyt. Maasto on hyvin vaihtelevaa, vaativaakin. Reitillä on paljon korkeuseroja ja osallistujilta edellytettään hyvää peruskuntoa Kokoontuminen Porkkalanniemen ulkoilualueen Vetokannaksen parkkipaikalla, noin Tullandintie 38, Kirkkonummi, lauantaina 17.7. klo 10.00. Lisätietoja retkestä saa toimistolta p. 0400-926 964. Retkelle otetaan 30 osallistujaa.
Retkelle on tullut varmaan helteen takia peruutuksia, joten tervetuloa, ilmoittautua voi myös paikan päällä!

Reppuretki Störsvik-Kopparnäs bussikuljetus la 14.8.

Tämä päiväretki suuntautuu vierekkäin sijaitseville Inkoon Kopparnäsin ja Siuntion Störsvikin ulkoilualueille. Kävelyn lähtö- ja paluupaikka on noin osoitteessa Leiritie 246. Kävelemään lähdetään noin kello 10.00 ja retki päättyy noin klo 15. Retkelle järjestetään bussikuljetus, lähtö on Mikonkadun tilausajopysäkiltä klo 9.00 Retkellä kierretään yhteensä noin 10 kilometrin mittainen reitti, jonka varrelle osuu paljon upeita, kallioisia merenrantoja, sekä myös hiekkaranta, joka on kuin hieno laguuni jostain eteläisemmiltä seuduilta! Nähdään korkeita näköalakallioita, vehmaita vanhoja viljelysmaita, ja vielä järvenrantaakin ihan merenrannan lähellä. Päästään katsomaan pronssikautisia hautoja ja kuullaan noihin paikkoihin liittyviä aika jännittäviäkin palasia Suomen teollisuushistoriasta. Reitti kulkee pääosin poluilla, mutta hiukan myös niiden ulkopuolella kalliomaastoissa, joten osallistujilta odotetaan hyvää peruskuntoa. Varusteiksi mukavat ja tukevat jalkineet, säähän sopivat retkeilyvarusteet, sekä eväitä reppuun koko päivää ja vähintään kahta muonataukoa varten. Retken vetää kirkkonummelainen eräopas Kari Rantanen, lisätietoja retkestä saa toimistolta. Ilmoittautuminen nettisivuilta linkistä osiossa Reppuretket, retkimaksu joka sisältää opastuksen ja bussikuljetuksen on 25 euroa ja se maksetaan ilmoittautuessa. Retki ehti tulla täyteen.

Terveydeksi! kävely Vanhakaupunki ke 18.8.

Tule nauttimaan luonnosta Terveydeksi -kävelyyn keskiviikkona 18.8. Vanhankaupunginlahdella. Tapaaminen Pornaistenniemen parkkipaikalla (Jokisuuntie, Helsinki) Valittavana pari eri pituista reittiä, noin 3 km ja 5 km, kuntotason mukaan. Reitit kulkevat kauniin vanhankaupunginlahden ympäristössä. Ilmoittautuminen kävelyryhmiin klo 16.30, alkujumppa klo 17, lähtö klo 17.15, paluu noin 18.30. Järjestää Sydänyhdistykset, Helsingin Latu ja Polku ja Pääkaupunkiseudun diabetesyhdistys.
 

Kulttuurikävely matkustajan Helsinki 1890 to 26.8.

Kokoontuminen Rautatientorilla Aleksis Kiven patsaalla klo 17.00. Lähde mukaan tutustumaan Helsinkiin sellaisena kuin se oli ennen kuin se oli rakennettu nykyiseen muotoonsa. Kuljemme kaupunkimme ytimessä muutaman kilometrin lenkin, kävely päättyy Espalle. Ohjaajana Kari Selén. Ilmoittaudu helsinginlatu.fi sivustolla osiossa Reppuretket. Retkelle otetaan 20 osallistujaa. Lisätiedot Matti Niemelä p. 0400-926 964

Ilmoittaudu mukaan: https://ssl.eventilla.com/kulttuurikavelyhelsinki

Bussiretki Kukuljärvi-Strömfors la 4.9.

Lähdemme Helsingistä aamulla kohti Ruotsinpyhtäätä ja perillä kuljemme ensin noin kolmen kilometrin retken Kukuljärven vaellusreittiä, käymme Huuhkajanvuoren näköalapaikalla. Kävelyretken jälkeen käymme omakustanteisesti syömässä ja sen jälkeen tutustumme Strömforsin ruukkiin ja ruukkialueeseen paikallisoppaan johdolla.
Strömforsin ruukki on yksi maamme parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista, ja sen juuret ulottuvat 1600-luvulle. Alueen kirkko, johtajan kartano ja erilaiset historialliset tuotantorakennukset, merkittävimpinä kaksi vasarapajaa, tarjoavat vierailijoille unohtumattoman aikamatkan. Ruukkialueen vaiheikas historia elää yhä tänään viehättävän puutalomiljöön, museoiden ja alueella työskentelevien käsityöläisten kautta.
Retken aikataulu:
Klo 10.00 lähtö Mikonkadun tilausajopysäkiltä lauantaina, tule paikalle 9.45!
Klo 11.30 saapuminen Kukuljärven luontopolun P-paikalle ja kävelyretki 
Klo 13.30 noin, omakustanteinen ruokailu, paikkaa tutkaillaan vielä
Klo 14.30 opastettu kierros Strömforsin ruukkialueella, paikallisopas.
Kierroksen jälkeen on aikaa omatoimisesti vielä tutustua miljööseen ja pikku putiikkeihin,
takaisin Mikonkadulla ollaan noin klo 18-19.

Ilmoittaudu oheisesta linkistä ja maksa retkimaksu 40,- euroa samalla. Retkimaksu sisältää kuljetukset ja opastukset. Retken oppaana on Paula Hyytiäinen. Lisätietoja saa toimistolta, p. 0400-926 964. Ilmoittautumislinkki: https://ssl.eventilla.com/stromfors
Mukaan otetaan 25 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Luontohyvinvointiretki Seurasaari ti 7.9.

Vahvista mielen hyvinvointia lähiluonnossa!

Tällä retkellä kuljetaan leppoisasti Seurasaaren kauniita rantapolkuja pitkin ja tehdään luovia harjoituksia luonnossa.

Tutustut Metsämieli-hyvinvointimenetelmään ja voimaannuttavaan elämänkaarityöskentelyyn. Harjoituksista saat uudenlaisia näkökulmia ja ymmärrystä omaan elämään. Nautitaan yhdessä luonnosta ja vahvistetaan omaa hyvinvointia turvallisesti pienessä ryhmässä. Mitään aiempaa kokemusta menetelmistä ei tarvita.

Retki alkaa Seurasaaren sillan pohjoispäästä tiistaina 7.9. klo 17.30 ja kestää n. 2 tuntia. Kävelyvauhti on rauhallinen, pukeudu lämpimästi ja ota mukaan vesipullo. Ohjaajana Teija Fontell p. 040-8322551. Retki on täynnä.