Reppuretket

Retkitoiminnan suuntaviivat korona-aikana

Koronaviruksen takia on voimassa osallistumisrajoitteita ja suosituksia, jotka vaikuttavat retkien järjestämiseen.  Muistathan ilmoittautua retkille etukäteen, jotta saamme tarpeeksi oppaita paikalle.

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun ja Polun toimistolta. Myös lapset ovat tervetulleita retkille, toki kannattaa huomioida kuinka pitkä retki on kyseessä ja jaksaako lapsi kulkea mukana.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja Polku ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta. Katso myös 60+ retket, jotka toteutetaan arkipäivisin päiväaikaan.


 

SYKSYN RETKET 2021

Reppuretki Pirttimäestä la 25.9. - retki on täynnä!

Pirttimäki polkuja pitkin. Lähtö retkelle tapahtuu Pirttimäen ulkoilumajalta, Kunnarlantie 110, 02740 Espoo, lauantaina 25.9. klo 10.30. Pirttimäkeen pääsee Espoon keskuksesta bussilla 246K.
Retken pituus on noin 9 kilometriä ja kesto noin 5 tuntia. Evästaukoa pidämme Sultingträsk lammen rannalla. Kuljemme  pieniä polkuja ja umpimetsää pitkin, maasto on paikoin haasteellista ja reitillä on paljon korkeuseroja. Mukaan evästä ja riittävästi juotavaa. Maasto on märkää, muista vedenpitävät jalkineet.
 

Reppuretki Tremanskärrin luontopolku Espoo la 2.10.

Kierrämme Tremanskärrin luontopolun Espoon Kalajärvellä. Polun pituus on noin 4 kilometriä ja aikaa siihen menee pari-kolme tuntia. Tremanskärr on harvinaisen hieno luonnonvarainen keidassuo pääkaupunkiseudulla. Kuljemme osittain pitkospuitakin pitkin toivottavasti syksyn väreissä hehkuvalle suolle ja pidämme taukoa Kurkijärven metsälammella. Lähdemme maastoon kello 11:00. Lähtöpaikka on Vihdintien itäpuolella lähellä bussin 345 pysäkkiä Kalajärvi (E7207). Kävele n. 100 metriä Vihtiin päin, niin näet Vihdintien pohjois/itäpuolella P-paikan, joka on lähtöpaikka. Ilmoittaudu: https://ssl.eventilla.com/tremanskarr

 

Reppuretki Nuuksion Hyppykallio su 3.10. - retki on täynnä!

Lähtö retkelle Hästhagabackenin pysäköintipaikalta, Nuuksiontie 30, lauantaina 3.10. klo 11.00. Kuljemme polkuja pitkin ihailemaan Hynkebergetin kalliota ja Hyppykalliota.
Matka on noin 8-10 kilometriä osittain hankalassa maastossa ja retken kesto noin 4-5 tuntia. Tarkemmat tiedot retkestä tulevat, kun reitti on saatu suunniteltua. 
 

Reppuretki Petikko lauantaina 23.10. Huom! Päivä muuttunut

Lähtö klo 10.30 Petikon ulkoilualueen parkkipaikalta (Vantaalla Martinlaakson ja Kehä III:sen pohjoispuolella, Tallimäentiellä). Reitti: Petikko-Serena-Petikko. Matkan pituus on noin 16 kilometriä ja aikaa menee 5-6 tuntia, joten retki vaatii hyvän peruskunnon. Pysähdymme Senenassa kahville ja matkan varrella on laavu taukoiluun. Ilmoittaudu linkistä tai puhelimitse retken vetäjälle Osmo Ruokolaiselle p. 044-345 3162. 
https://ssl.eventilla.com/petikonretkilauantai


Rospuuttoretki Nuuksioon la 6.11.

Retken lähtöpaikka on Nuuksionmajan parkkipaikka (Brobacka) Nuuksionkuja 2, 0280 Espoo. Lähtopaikalle pääsee Espoon keskuksesta linjalla 245 A. Lähdemme patikoimaan lauantaina 6.11. klo 11.00. Kuljemme noin 8 kilometrin retken pääosin pieniä polkuja pitkin Laihalammen kautta Pikku-Sorlammelle ja hiidenkirnuille. Sitten Lintulammen ja Malmilammen kautta Sorlammen nuotiopaikalle evästauolle ja siitä takaisin lähtöpaikkaan. Retken kesto on säästä riippuen noin 4 tuntia. Ota mukaan ehdottomasti säänkestävä vaatetus ja jalkineet, evästä ja juotavaa. Ilmoittaudu: https://ssl.eventilla.com/rospuuttoretki