Reppuretket

Kesän retkitoiminnan suuntaviivat 

Koronaviruksen takia on voimassa osallistumisrajoitteita ja suosituksia, jotka vaikuttavat kesäajan retkien järjestämiseen. Epävarman tilanteen vuoksi joudumme valitettavasti peruuttamaan kesän bussiretket ja vaellukset. Kannustamme jäseniämme ensisijaisesti lähiretkeilyyn, ja jaamme vinkkejä omatoimisiin retkiin pääkaupunkiseudulla. 

Joitakin ohjattuja lähiretkiä järjestetään rajatuilla osallistujamäärillä, katso lisätiedot tältä sivulta. Muistathan ilmoittautua retkille etukäteen, jotta saamme tarpeeksi oppaita paikalle.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja informoimme uutta tietoa saadessamme.
Peruutettujen maksullisten retkien ja tapahtumien maksut palautetaan.
Maksuista voi olla yhteydessä toimistolle p. 0400-926 964

Lähetämme vielä erillisen meilin ilmoittautuneille.

 

Ilmoittautuminen Helsingin Ladun retkille tapahtuu Eventilla-tapahtumanhallintajärjestelmällä, jota kautta maksetaan myös mahdolliset osallistumismaksut. Mikäli järjestelmän käytössä on ongelmia, otathan yhteyttä toimisto (at) helsinginlatu.fi.

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun toimistolta.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Lisätietoja retkistä saat retkien ohjaajilta. Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta.
Jos et ehdi ilmoittautua, pääasia että tulet ulkoilemaan! Bussiretkille tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Perheille suunnattuja retkiä löydät myös osiosta Lapset ja perheet. 

Katso myös 60+ retket, jotka toteutetaan arkipäivisin päiväaikaan.

Tremanskärrin pitkospuita

SYKSYN RETKET

 

La 3.10. Reppuretki Tremanskärr

Kierrämme Tremanskärrin noin 4 kilometriä pitkän luontopolun Espoon Kalajärvellä. Tremanskärr on harvinaisen hieno luonnonvarainen keidassuo, joka varmasti vielä hehkuu syksyn väreissä.   Kuljemme pitkospuita pitkin suolla ja jatkamme evästaukoa pitämään Kurkijärven metsälammelle. Lähdemme maastoon kello 11:00. Lähtö on Vihdintien itäpuolella lähellä bussin 345 pysäkkiä Kalajärvi (E7207). Kävele tai aja siitä n. 100 metriä Vihtiin päin, niin näet Vihdintien koillispuolella P-paikan, joka on lähtöpaikka. Osoite on Vihdintie 63. Luontopolusta löytyy hyvä esite:

Tremanskärrin luontopolku -esitteen - Espoon kaupunki

Ilmoittaudu tästä:  https://ssl.eventilla.com/tremanskarrin-retkiLisätiedot p. 0400-926 964
 


Su 4.10. Reppuretki Herttoniemi- Myllypuro- Kivikko
Kokoonnumme klo 11.00 Herttoniemen metroaseman R-kioskilla. Reitin pituus on n. 12 km.

Kuljemme pääasiassa ulkoiluteitä, välillä poikkeamme metsäpoluille. Matkan varrella voi jättäytyä pois ryhmästä n. 5 ja n. 7 km kohdalla käyttämään julkisen liikenteen palveluja.

Retki päättyy Kontulaan n. klo 16. Ota eväät mukaan.

Ilmoittaudu tästä:https://ssl.eventilla.com/herttoniemen-retki Su 25.10. Reppuretki Petikko
Kokoontuminen Petikon ulkoilualueen parkkipaikalla, Tallimäentie 15, 01720 Vantaa (Löytyy Google maps: Petikon luontovirkistysalue) sunnuntaina 25.10. klo 10.00. Reitti Petikko-Serena-Petikko. Matkaa tulee noin 17 km ja aikaa retkellä menee noin 6 tuntia. Serenassa ehtii käymään kahvilassa ja paluumatkalla reitillä on laavu, jossa teemme tulet. Kuljetaan pääosin ulkoilutietä pitkin. Lisätietoja saa oppaalta, Osmo Ruokolainen p. 044-3453162.

Ilmoittaudu:  https://ssl.eventilla.com/petikon-retki


la 21.11. Pimeäretki Meikojärvellä

Pimeän uhka? Tämä retki vie sinut syksyisen metsän pimeään syliin! Joka saattaa tuntua vähän pelottavaltakin joidenkin mielestä, mutta avaa sitten aisteille aivan upean ja erilaisen maailman luonnon sisässä.

Retkellä tutustutaan luonnossa kulkemiseen ja olemiseen hämärällä sekä pimeällä. Muttei välttämättä hämärässä eikä pimeässä, vaan sopivasti käyttäen näppäriä nykyaikaisia valaisimia, otsalamppuja ja taskulamppuja. Kokeillaan ihan oikeaa pimeässäkin olemista siellä villin, öisen luonnon sisässä! Turvallisesti ryhmässä kuitenkin. Huipennuksena koetaan vielä nuotiopiirin ikiaikainen lumo – puhumattakaan makkaranpaiston tuoreemmasta riemusta.

Retken ajankohta on lauantai 21.11. Kokoontumispaikka on Meikon ulkoilualueen pysäköintialue Kirkkonummella, osoitteessa Korsolammentie 44. Siellä tavataan kello 16.30 ja alkubriiffien jälkeen lähdetään marssimaan pimeän luonnon sisään 17.00.  Luontoon lähdetään säällä kuin säällä, varustautuen sopivasti kelin mukaan. Takaisin autoilla pyritään olemaan noin kello 20.

Retkellä kävellään yhteensä 4-5 kilometriä sekä metsäteillä, poluilla, että aivan poluttomassa maastossa. Retkellä edetään hyvin rauhallisesti, mutta se vaatii tottumusta ja hyvää tasapainoa myös villissä maastossa kulkemiseen. Ilmoittaudu helsinginlatu.fi-sivustolla/lLajit ja toimintamuodot/reppuretket Retken vetäjänä toimii eräopas Kari Rantanen, jolta saa halutessaan lisää tietoa vaikka sopivista otsavaloista. – Kari p. 0400-299399 kari@lähierä.fi

Ilmoittaudu linkistä:https://ssl.eventilla.com/pimearetkikirkkonummi

Kysy toimistolta kyytiä retkelle Kirkkonummen asemalta 16.00 ja takaisin retken jälkeen,
toimisto@helsinginlatu.fi