Reppuretket

Retkitoiminnan suuntaviivat korona-aikana

Koronaviruksen takia on voimassa osallistumisrajoitteita ja suosituksia, jotka vaikuttavat retkien järjestämiseen.  Muistathan ilmoittautua retkille etukäteen, jotta saamme tarpeeksi oppaita paikalle.

kuva Hanna Matero

Päiväretket eli reppuretket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua pääkaupunkiseudun retkeilykohteisiin ja viettää aikaa leppoisissa merkeissä luonnon helmassa. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla kiva lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan eväistä ja retkikohteesta.

Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia, kaikille avoimia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Jos olet epävarma, sopiiko jokin retki sinulle, kysy tarkempia tietoja retken vetäjältä tai Helsingin Ladun ja Polun toimistolta. Myös lapset ovat tervetulleita retkille, toki kannattaa huomioida kuinka pitkä retki on kyseessä ja jaksaako lapsi kulkea mukana.

Reppuretket järjestää Helsingin Latu ja Polku ja ne ovat avoimia kaikille. Listasta löytyy myös yhteistyökumppanimme Friskis&Svettiksen retkiä, ne ovat avoimia Helsingin Ladun ja Friskis&Svettiksen jäsenille.

Retkien lähtöpaikoille menevien bussien osalta lisätietoja löytyy reittioppaasta. Myös kimppakyytejä voi tiedustella lisätietolomakkeella.

Ilmoittaudu reppuretkille ennakkoon tämän sivun kautta. Katso myös 60+ retket, jotka toteutetaan arkipäivisin päiväaikaan.


 

KESÄN RETKET 2021

 

Olarin terveysluontopolun retki 2.6. joudutaan valitettavasti perumaan oppaan sairastumisen vuoksi. Pahoittelut! Pyrimme järjestämään retken myöhemmin kesällä. 

 

Iltaretki Glimsinjoelle Espoossa ke 9.6.

Tervetuloa patikoimaan Glimsinjokivarteen! Glimsinjoen luontopolku kulkee jokivartta Treskändan puistosta Espoon kaupunginmuseon talomuseo Glimsille, Glimsintie 1, 02740 Espoo. Glimsinjoki on virtavesikohteena valtakunnallisesti arvokas ja lukeutuu Espoon arvokkaimpien luontokohteiden joukkoon. Kävelemme noin 2 kilometriä pitkän luontopolun jokivarren monimuotoista luontoa ihmetellen, Glimsin talomuseolle saavumme noin klo 19. Olemme tilanneet Espoon kaupunginmuseolta Glimsin museoesittelyn, sen toteutuminen varmistuu myöhemmin. Opastuksen onnistuessa retkimaksu on 10 euroa, muutoin tietysti ilmainen. Retken voi päättää Glimsiin, mutta kävelemme sitten samaa reittiä takaisin lähtöpaikkaan. Retkelle otetaan 25 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kokoontuminen Träskendan kartanon päärakennuksella, Träskendan puistotie 6, 02940 Espoo, keskiviikkona 9.6. klo 17.30. Ilmoittudu linkistä, varaudu mahdolliseen retkimaksuun myöhemmin. https://ssl.eventilla.com/glimsinretki

Malminkartanon, Mustavuoren ja Vuosaaren huiputus la 12.6. (Uudenmaan latualueen retki)

Järjestämme retken yhteistyössä Pikomalan retkeilijöiden kanssa. Pikomalan porukat ohjaavat ensin retken klo 10.00 alkaen Malminkartanon huipulle. Kokoontuminen on Malminkartanonhuipun parkkipaikalla Naapuripellontiellä. Kävellä kiemurtelemme ylös Malminkartanonhuipulle, jossa pidämme evästauon ja Heli kertoo tarinaa mäestä. Toinen retki lähtee klo 12.00 Niinisaarentien (alikulun) parkkipaikalta Mustavuoresta. Kävelemme ensin polkuja pitkin Mustavuoren huipulle ja sieltä Vuosaarenhuipulle ihailemaan merta. Tämän retken pituus on noin 6 kilometriä ja aikaa kuluu noin kolme tuntia. Voit siis osallistua kahteen retkeen samana päivänä, tai vain toiseen, kuinka haluat. Ilmoittautuminen Mustavuoren-Vuosaaren retkelle nettisivuilla osiossa Reppuretket, Malminkartanoon voi tulla ilmoittautumatta.
Ilmoittaudu retkelle: https://ssl.eventilla.com/vuosaarenretki

Reppuretki Pähkinäpolku Kirkkonummella su 20.6.

Eerikinkartanon maille muutama vuosi sitten tehty vajaan 5 kilometrin luontopolku puikkelehtii Haapajärven, Kurkistojärven ja Kalljärven välisessä metsässä ja kulttuurimaisemassa. Polku on pääosin helppokulkuinen, mutta muutamassa jyrkässä kohdassa vaativa. Aikaa retkellä kuluu pari-kolme tuntia. Kokoontuminen on Eerikinkartanon parkkipaikalla, Eerikinkartanontie 164, 02880 Kirkkonummi. Lähtöpaikkaan on Veikkolan keskustasta, jonne pääsee Elielinaukiolta bussilla 280, noin 2,5 kilometriä. Oppaana Ilkka Saarela p. 050-526 0985
Ilmoittaudu linkistä: https://ssl.eventilla.com/pahkinapolku
Huom! Retken lähtöaika on klo 12.00.

Päiväretki Loviisaan ja Svartholman linnoitussaarelle la 10.7.

Retki Loviisaan ja Svartholman linnoitussaarelle toteutetaan bussikuljetuksella, edellyttäen että tilanne mahdollistaa retken toteuttamisen. Lähdemme Mikonkadun tilausajopysäkiltä klo 8.00 kohti Loviisaa. Tilaamamme venekuljetus vie meidät kolmessa ryhmässä Svartholmaan kapean salmen yli.

Loviisanlahden suulla sijaitseva Svartholman merilinnoitus on Suomenlinnan sisarlinnoitus ja kuuluu samaan puolustusketjuun. Rakennustyöt saarella aloitettiin vuonna 1748 eversti Augustin Ehrensvärdin suunnitelmien pohjalta. Ruotsalainen linnoituskausi Svartholmassa päättyi vuonna 1808, kun Svartholma antautui venäläisille lähes ilman vastarintaa. Krimin sodan aikana vuonna 1855 englantilainen laivasto-osasto räjäytti saaren varustukset käyttökelvottomiksi ja linnoitus jäi rappeutumaan. 1960-luvulta alkaen linnoitusta on restauroitu museoviraston johdolla.

Tutustumme linnoitukseen Kari Selénin opastuksella. Palaamme Loviisan maalinnoitusten kautta Loviisan satamaan, jonka jälkeen on muutama tunti vapaata aikaa omakustanteiselle lounaalle ja Loviisaan tutustumiseen. Takaisin Mikonkadulla ollaan noin klo 17.

Retken hinta on 45 euroa sisältäen bussi- ja venekuljetuksen ja opastuksen. Retkimaksu maksetaan ilmoittautuessa. Retkelle otetaan kuljetusjärjestelyistä johtuen vain 25 osallistujaa. 
Retki ehti tulla täyteen.

 

Reppuretki Porkkalanniemi la 17.7.

Tervetuloa kokopäiväretkelle Porkkalanniemeen. Kuljettava matka on noin 10 kilometriä, aikaa retkeen kuluu rauhallisella tahdilla 5 - 6 tuntia. Kuljemme läpi melkein kaikkien Porkkalanniemen ulkoilualueiden, koko ajan aivan merenrantojen tuntumassa. Ihmeteltävää riittää myös rantojen monituhatvuotisen historian jäljissä, joista aika monien jäljille retken paikallisopas Kari Rantanen on ajan saatossa päässyt. Maasto on hyvin vaihtelevaa, vaativaakin. Reitillä on paljon korkeuseroja ja osallistujilta edellytettään hyvää peruskuntoa Kokoontuminen Porkkalanniemen ulkoilualueen Vetokannaksen parkkipaikalla, noin Tullandintie 38, Kirkkonummi, lauantaina 17.7. klo 10.00. Lisätietoja retkestä saa toimistolta p. 0400-926 964. Retkelle otetaan 30 osallistujaa.
Ilmoittaudu linkistä: ttps://ssl.eventilla.com/porkkalanretki

Reppuretki Störsvik-Kopparnäs bussikuljetus la 14.8.

Tämä päiväretki suuntautuu vierekkäin sijaitseville Inkoon Kopparnäsin ja Siuntion Störsvikin ulkoilualueille. Kävelyn lähtö- ja paluupaikka on noin osoitteessa Leiritie 246. Kävelemään lähdetään noin kello 10.00 ja retki päättyy noin klo 15. Retkelle järjestetään bussikuljetus, lähtö on Mikonkadun tilausajopysäkiltä klo 9.00 Retkellä kierretään yhteensä noin 10 kilometrin mittainen reitti, jonka varrelle osuu paljon upeita, kallioisia merenrantoja, sekä myös hiekkaranta, joka on kuin hieno laguuni jostain eteläisemmiltä seuduilta! Nähdään korkeita näköalakallioita, vehmaita vanhoja viljelysmaita, ja vielä järvenrantaakin ihan merenrannan lähellä. Päästään katsomaan pronssikautisia hautoja ja kuullaan noihin paikkoihin liittyviä aika jännittäviäkin palasia Suomen teollisuushistoriasta. Reitti kulkee pääosin poluilla, mutta hiukan myös niiden ulkopuolella kalliomaastoissa, joten osallistujilta odotetaan hyvää peruskuntoa. Varusteiksi mukavat ja tukevat jalkineet, säähän sopivat retkeilyvarusteet, sekä eväitä reppuun koko päivää ja vähintään kahta muonataukoa varten. Retken vetää kirkkonummelainen eräopas Kari Rantanen, lisätietoja retkestä saa toimistolta. Ilmoittautuminen nettisivuilta linkistä osiossa Reppuretket, retkimaksu joka sisältää opastuksen ja bussikuljetuksen on 25 euroa ja se maksetaan ilmoittautuessa. Retki ehti tulla täyteen.

Terveydeksi! kävely Vanhakaupunki ke 18.8.

Tule nauttimaan luonnosta Terveydeksi -kävelyyn keskiviikkona 18.8. Vanhankaupunginlahdella. Tapaaminen Pornaistenniemen parkkipaikalla (Jokisuuntie, Helsinki) Valittavana pari eri pituista reittiä, noin 3 km ja 5 km, kuntotason mukaan. Reitit kulkevat kauniin vanhankaupunginlahden ympäristössä. Ilmoittautuminen kävelyryhmiin klo 16.30, alkujumppa klo 17, lähtö klo 17.15, paluu noin 18.30. Järjestää Sydänyhdistykset, Helsingin Latu ja Polku ja Pääkaupunkiseudun diabetesyhdistys.
 

Kulttuurikävely matkustajan Helsinki 1890 to 26.8.

Kokoontuminen Rautatientorilla Aleksis Kiven patsaalla klo 17.00. Lähde mukaan tutustumaan Helsinkiin sellaisena kuin se oli ennen kuin se oli rakennettu nykyiseen muotoonsa. Kuljemme kaupunkimme ytimessä muutaman kilometrin lenkin, kävely päättyy Espalle. Ohjaajana Kari Selén. Ilmoittaudu helsinginlatu.fi sivustolla osiossa Reppuretket. Retkelle otetaan 20 osallistujaa. Lisätiedot Matti Niemelä p. 0400-926 964

Ilmoittaudu mukaan: https://ssl.eventilla.com/kulttuurikavelyhelsinki

Bussiretki Kukuljärvi-Strömfors la 4.9.

Lähdemme Helsingistä aamulla kohti Ruotsinpyhtäätä ja perillä kuljemme ensin noin neljän kilometrin retken Kukuljärven vaellusreittiä, käymme Huuhkajanvuoren näköalapaikalla. Kävelyretken jälkeen tutustumme Strömforsin ruukkiin ja ruukkialueeseen paikallisoppaan johdolla. Lisätietoja saa toimistolta, p. 0400-926 964. Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin, kun retki on saatu suunniteltua.

Luontohyvinvointiretki Seurasaari ti 7.9.

Vahvista mielen hyvinvointia lähiluonnossa!

Tällä retkellä kuljetaan leppoisasti Seurasaaren kauniita rantapolkuja pitkin ja tehdään luovia harjoituksia luonnossa.

Tutustut Metsämieli-hyvinvointimenetelmään ja voimaannuttavaan elämänkaarityöskentelyyn. Harjoituksista saat uudenlaisia näkökulmia ja ymmärrystä omaan elämään. Nautitaan yhdessä luonnosta ja vahvistetaan omaa hyvinvointia turvallisesti pienessä ryhmässä. Mitään aiempaa kokemusta menetelmistä ei tarvita.

Retki alkaa Seurasaaren sillan pohjoispäästä tiistaina 7.9. klo 17.30 ja kestää n. 2 tuntia. Kävelyvauhti on rauhallinen, pukeudu lämpimästi ja ota mukaan vesipullo. Ohjaajana Teija Fontell p. 040-8322551. Ilmoittaudu: https://ssl.eventilla.com/seurasaari