Yön yli retket / vaellukset

RETKEILYÄ YMPÄRI VUODEN

Suomen luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ympärivuotiseen retkeilyyn. Eri vuodenajat tuovat retkille omat kiehtovat erityispiirteensä. Kesän ja syksyn vaellukset vaihtuvat talven tullen hiihtoretkiin, kevättä kohti mennessä puolestaan hohtavat hanget vetävät puoleensa kuin magneetti.

Teemme retkiä Etelä-Suomen kansallispuistoihin, Lappiin suuntautuvia vaelluksia ja päiväretkiviikkoja.

Helsingin Ladun ja Polun retkillä on voimassa Suomen Ladun OP tapaturmavakuutus, mutta suosittelemme osallistujille omaa matka/tapaturmavakuutusta. Lue lisää Suomen Ladun vakuutuksesta.

Viikonloppuvaellus Nuuksiossa la 24.7.-su 25.7.

Olemme varanneet Kolmoislampien varaustelttapaikan eteläisessä Nuuksiossa yön yli vaelluksen leiripaikaksi. Kokoontuminen on Siikarannassa Hotelli Nuuksion parkkipaikalla lauantaina 24.7. klo 12. Tarkoitus olisi patikoida rauhallista vauhtia kansallispuistossa noin 8-10 kilometrin reitti tulipaikalle. Sunnuntaina ei pidettäisi kiirettä, nauttisimme leirielämästä ja vasta joskus iltapäivällä patikoisimme takaisin Siikarantaan, jonne saapuisimme neljän maissa. Vaellus sopii hyvin retkeilykurssin juuri käyneille tai muuten aloitteleville retkeilijöille vaelluskokemuksen hankkimiseksi ja vertaisoppimiseen retkeilystä.

Retkimaksu 10 euroa, ilmoittautuminen aukeaa lehden ilmestymisen jälkeen torstaina 3.6. klo 9.00 

https://ssl.eventilla.com/nuuksion-vaellus

Retkeilykurssi Kilpisjärvellä 24.7. – 31.7.2021

 

Opi retkeilemään oikeassa Lapin elementissä Kilpisjärvellä! Kurssin aikana näet ja koet Lapin tunnelman aidoimmillaan. Kurssilla opitaan erilaisia retkeilytaitoja, valmistetaan retkiruokia, suunnistetaan, retkiturvallisuus ja retkiensiapu, kerrataan jokamiehen oikeudet. Kurssi soveltuu niin aloittelijoille kuin jo jonkin verran retkeilykokemusta omaaville. Kurssiin osallistuvilta edellytetään hyvää kestävyyskuntoa. Päiväretket ovat 10-15 km, 6-8 tuntia, korkeusero päivän aikana enimmillään 300-400 m (ei joka päivä), kuljemme paljon poluttomassa maastossa.  Vauhti ei ole kova. Kurssille osallistuville lähetetään tarkemmat ohjeet ennen kurssia. Osallistujille järjestetään alkukesästä illan kestävä tapaaminen, jossa käydään läpi kurssilla tarvittavia varusteita. 

Kurssimaksu on 340 euroa. Maksuun sisältyy viisi yötä Kilpisjärven retkeilykeskuksessa neljän hengen tuvassa, kaksi yötä Kuohkimajärven varaustuvassa, laivamatka Kilpisjärven yli, kaksi aamiaista Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa, päätösillallinen viimeisenä iltana, karttakopiot, tapaturmavakuutus kurssin aikana.  

Kurssin ohjelma, tarkentuu ennen kurssia ja elää säiden mukaan: 

La 24. 7 – saapuminen, majoittuminen Kilpisjärven retkeilykeskukseen, illalla ”Tervetuloa retkeilykurssille”
Su 25.7. –  retken suunnittelu, vaelluksen varusteet,  iltapäivällä ”Malla”-laivalla Kilpisjärven yli ja kävely Kuohkimajärven varaustuvalle (3 km), telttaretkeilyn perusteet, yöpyminen teltassa ja tuvassa.
Ma 26.7. – kolmen valtakunnan rajapyykki, tutustuminen Norjan tunturitupaan ja tupakäytäntöön, suunnistus tunturissa, retkiturvallisuus, jokamiehen oikeudet,  käynti lähihuipulla Norjan puolella, kirveen ja puukon käyttö, tulenteko, yöpyminen teltassa ja tuvassa.
Ti 27.7. – kävely Kitsiputouksen kautta Kilpisjärvelle (12 km), retkiensiapu ja evakuointi vaelluksella, yöpyminen 4 hengen tuvassa Kilpisjärvellä
Ke 28.7. – kokopäivän retki Tromsaan pikkubussilla, vapaaehtoinen (hinta 70 e, ei sisälly kurssimaksuun). Matkalla hienot tunturi- ja vuonomaisemat. Tromssa on pohjois-Norjan suurin kaupunki (70 000 asukasta), yliopistokaupunki, Pohjolan Pariisi.
To 29.7.  - retki Saanan huipulle ja Saanajärven tuvalle, tunturikasvit, suunnistus ja kartanluku tunturissa.
Pe 30.7. – retki Jehkastunturille, kertausta viikolla opitusta, päätösillallinen
La 31.8. – kotiinlähtö 

Kurssille otetaan 10 henkilöä. Kurssin ohjaajana toimii Kalle Eerola, puh. 040 824 2857, kalle.eerola14@gmail.com

Retkikurssi on valitettavasti varasijoja myöten täynnä jo.
 


 

Viikonloppuretki Turun saaristoon pe 20.8.- su 22.8.2021

Viikonlopun aikana tutustumme Turun saariston pieneen rengasreittiin. Perjantaina tutkimme Paraisten historiaa ja saavumme illaksi Nauvoon.

Lauantaina risteilemme Seilin saarelle ja sieltä edelleen Rymättylään savusaunomaan ja nauttimaan saaristolaispöydän antimista.

Sunnuntaina jatkamme Naantalin vanhaan kaupunkiin ja illaksi Helsinkiin.

Alustava matkaohjelma pääpiirteittän: Lähtö Helsingistä perjantaina 20.8. klo 8.30, klo 11.00 lounas Paraisten viinitilalla ja tutustuminen Paraisten vanhaan Malmiin ja keskiaikaiseen kirkkoon. Tutustuminen Nauvon kirkkoon ja klo 18.00 illallinen majapaikassa Nauvossa, Hotel Strandbo. Lauantai 21.8. klo 8.00 aamiainen, klo 9.00 lautta Nauvosta Seiliin, jossa on 1,5 tunnin opastus saarella. Seilistä matka jatkuu Rymättylän kautta Röölään Herran kukkaroon, jossa nautitaan saaristolaislounas klo 14.00. Ohjelma jatkuu klo 16.00 saunomisella maailman suurimmassa maasavusaunassa. Illalla matka jatkuu Merimaskuun, jossa majoitumme Taattisten tilalla. Sunnuntaina nautitaan vielä aamupala majapaikassa, jonka jälkeen suuntaamme Naantalin vanhaan kaupunkiin ja illaksi takaisin Helsinkiin.

Retken hinta on 380€ sisältäen kuljetukset tilausbussilla matkan ajan, kaksi yöpymistä (2 hh),
huom! Taattisten tilalla voi olla muutakin kuin 2 hengen huoneita, tilamajoitus, kaksi aamiaista, kaksi lounasta, illallisen perjantaina, lauttamaksut. Oppaana Juha Karsikas 040 548 1250, juha.karsikas@icloud.com.

Ilmoittaudu täällä: https://ssl.eventilla.com/turunretkielokuu

Peruutusehdot

Helsingin Ladun maksullisiin retkiin ja tapahtumiin:

Peruutus kuluitta viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa.

Myöhemmin kuin 28 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen tapahtuman alkua, peritään
50% tapahtuman hinnasta. Jos tilalle saadaan uusi osallistuja, maksu palautetaan vähennettynä toimistokululla 20 €.

Myöhemmin kuin 48 tuntia ennen lähtöä tai jos osallistuja ei saavu ajoissa lähtöpaikalle myöhästyen tapahtumasta tai peruuttamattomasta poissaolosta on järjestäjällä oikeus pidättää koko tapahtuman hinta.

Sairastapauksissa maksut palautetaan vähennettynä toimistokuluilla 20 €, sairauden varmistava lääkärintodistus on toimitettava Helsingin Ladun toiminnanjohtajalle

Niille retkille, joissa on erillinen varausmaksu, varausmaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Loppuerän suhteen noudatetaan ylläolevia peruutusehtoja.

Helsingin Latu pidättää oikeudet muutoksiin.

(päivitetty 2.3.2020)

DNT Betalningsfulmakt.jpg (575 kB)
Harri Ahosen luennolla 25.2 jaettu Norjan tunturitupien luottokorttimaksun täyttöohje

Helsingin Latu suosittelee kimppakyytejä käytettäessä kilometrikorvaukseksi 0,25 euroa / kilometri / auto.

Alla olevalla laskurilla, voit laskea korvauksen määrän.