Yön yli retket / vaellukset

RETKEILYÄ YMPÄRI VUODEN

Suomen luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ympärivuotiseen retkeilyyn. Eri vuodenajat tuovat retkille omat kiehtovat erityispiirteensä. Kesän ja syksyn vaellukset vaihtuvat talven tullen hiihtoretkiin, kevättä kohti mennessä puolestaan hohtavat hanget vetävät puoleensa kuin magneetti.

Teemme retkiä Etelä-Suomen kansallispuistoihin, Lappiin suuntautuvia vaelluksia ja päiväretkiviikkoja.

Helsingin Ladun ja Polun retkillä on voimassa Suomen Ladun OP tapaturmavakuutus, mutta suosittelemme osallistujille omaa matka/tapaturmavakuutusta. Lue lisää Suomen Ladun vakuutuksesta.

 


Viikonloppuvaellus Nuuksiossa la 18. - su 19.9.2021

 

Lähdemme retkeilemään Vaakkoin ulkoilualueen (sorakuopan) pysäköintipaikalta lauantaina 18.9. kello 13.00. Siitä jatkamme Mustavuoren ja Iso Majaslammen kautta Pöksynhaaran telttapaikalle. Mustavuorella pidämme evästauon. Reitin pituus on noin 4-5 km. Matkavauhti on rauhallinen ja pidämme taukoja tarpeen mukaan. Pöksynhaarassa pystytämme leirin ja menemme lähimaastoon katsomaan löytyisikö sieniä. Etsimme myös Valkealammen luolan.  

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen tutustumme lisää lähiympäristöön ja palaamme Sarkkisen kautta Vaakkoille. Reitin pituus on noin 3-4 km. Retken päätteeksi noin klo 15-17 on Vaakkoin eräkämpällä mahdollisuus saunaan ja grillaamiseen.  

Mukaan oma teltta tai muu majoite, yöpymisvarusteet, eväät, vettä ja retkikeitin. Retki soveltuu normaalikuntoisille retkeilijöille, myös aloitteleville. Retkelle otetaan 10 osallistujaa. Perustamme osallistujien kesken Whatsapp-ryhmän josta osallistujat voivat kysellä lisätietoja jne. Pyrimme järjestämään kimppakyytejä mahdollisuuksien mukaan! 

Tämä retki joudutaan valitettavasti siirtämään myöhempään ajankohtaan.

 

Kansallispuistoretki Pyhä-Häkkiin ja Leivonmäelle 9.-10.10.2021

 

Lähtö retkelle lauantaina 9.10. klo 9.00 Mikonkadun tilausajopysäkiltä. Lauantaina suuntaamme Pyhä-Häkin kansallispuistoon, jonne saavumme noin klo 14.00. Kävelemme Kotajärven ja Mastomäen polkuja 8 kilometrin reitin. Etelä-Suomen hienoimmassa vanhassa metsässä humisevat 400 vuotta vanhat ikihongat. Kilpikaarnaisten mäntyjen palokorot muistuttavat menneiden vuosisatojen metsäpaloista, ja Mastomäen ikimetsät pysäyttävät kiireisenkin kulkijan hämmästelemään ihmisen pienuutta.

Retki kestää evästaukoineen noin 4 tuntia.
Yöpyminen Jyväskylässä Sokos Hotel Alexandrassa, jonne saavumme noin klo 19.30. Hotellissa on käytössä saunat.
Sunnuntaina aamiainen alkaa klo 7.30 ja lähdemme klo 9.00 kohti Leivonmäen kansallispuistoa, jonne saavumme klo 10.00. Kuljemme ensin Harjunkierroksen reitin ja käymme evästelemässä Joutsniemen laavulla matkan varrella, 6 km. Siirrymme bussilla vielä hiukan etelämmäksi ja kävelemme Kirveslammen kierroksen, 2 km.
Takaisin Helsinkiin saavumme noin klo 18.

Retkimaksu 1 hengen huonessa maksaa 180 euroa ja 2 hengen huonessa 150 euroa.

Retki tuli valitettavasti täyteen (16.9)

Viikonloppuretki Lopen Samoojien majalle 13 -14.11

Vietämme ulkoiluviikonloppua Lopen samoojien Kalamajalla.
Ohjelmassa on opastettuja retkiä, saunomista ja iltanuotiolla istuskelua.
Paikka on luonnonkaunis harjumaisemineen.

Pyrimme lähtemään Helsingistä klo 9 maissa
ja järjestämään kimppakyytejä.
Takaisin lähdemme sunnuntaina klo 16, eli tulee kaksi hyvää retkipäivää...

Kun olet ilmoittautunut, laita viesti toimisto@helsinginlatu.fi
ja kerro voitko tarjota kyytiä vai tarvitsetko vai tuletko omin avuin paikalle.
Retkimaksu on 40,- euroa.
Majalla on sängyt, ota makuupussi, pyyhe, omat eväät ja säänmukaiset retkeilyvaatteet mukaan!

Ilmoittaudu linkistä:https://ssl.eventilla.com/lopenretki

Kalamajan osoite on Hirvenharjuntie 145, 12700 Loppi

 

 


 

Viikonloppuretki Turun saaristoon pe 20.8.- su 22.8.2021

Viikonlopun aikana tutustumme Turun saariston pieneen rengasreittiin. Perjantaina tutkimme Paraisten historiaa ja saavumme illaksi Nauvoon.

Lauantaina risteilemme Seilin saarelle ja sieltä edelleen Rymättylään savusaunomaan ja nauttimaan saaristolaispöydän antimista.

Sunnuntaina jatkamme Naantalin vanhaan kaupunkiin ja illaksi Helsinkiin.

Alustava matkaohjelma pääpiirteittän: Lähtö Helsingistä perjantaina 20.8. klo 8.30, klo 11.00 lounas Paraisten viinitilalla ja tutustuminen Paraisten vanhaan Malmiin ja keskiaikaiseen kirkkoon. Tutustuminen Nauvon kirkkoon ja klo 18.00 illallinen majapaikassa Nauvossa, Hotel Strandbo. Lauantai 21.8. klo 8.00 aamiainen, klo 9.00 lautta Nauvosta Seiliin, jossa on 1,5 tunnin opastus saarella. Seilistä matka jatkuu Rymättylän kautta Röölään Herran kukkaroon, jossa nautitaan saaristolaislounas klo 14.00. Ohjelma jatkuu klo 16.00 saunomisella maailman suurimmassa maasavusaunassa. Illalla matka jatkuu Merimaskuun, jossa majoitumme Taattisten tilalla. Sunnuntaina nautitaan vielä aamupala majapaikassa, jonka jälkeen suuntaamme Naantalin vanhaan kaupunkiin ja illaksi takaisin Helsinkiin.

Retken hinta on 380€ sisältäen kuljetukset tilausbussilla matkan ajan, kaksi yöpymistä (2 hh),
huom! Taattisten tilalla voi olla muutakin kuin 2 hengen huoneita, tilamajoitus, kaksi aamiaista, kaksi lounasta, illallisen perjantaina, lauttamaksut. Oppaana Juha Karsikas 040 548 1250, juha.karsikas@icloud.com.

Ilmoittaudu täällä: https://ssl.eventilla.com/turunretkielokuu

Peruutusehdot

Helsingin Ladun maksullisiin retkiin ja tapahtumiin:

Peruutus kuluitta viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa.

Myöhemmin kuin 28 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen tapahtuman alkua, peritään
50% tapahtuman hinnasta. Jos tilalle saadaan uusi osallistuja, maksu palautetaan vähennettynä toimistokululla 20 €.

Myöhemmin kuin 48 tuntia ennen lähtöä tai jos osallistuja ei saavu ajoissa lähtöpaikalle myöhästyen tapahtumasta tai peruuttamattomasta poissaolosta on järjestäjällä oikeus pidättää koko tapahtuman hinta.

Sairastapauksissa maksut palautetaan vähennettynä toimistokuluilla 20 €, sairauden varmistava lääkärintodistus on toimitettava Helsingin Ladun toiminnanjohtajalle

Niille retkille, joissa on erillinen varausmaksu, varausmaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Loppuerän suhteen noudatetaan ylläolevia peruutusehtoja.

Helsingin Latu pidättää oikeudet muutoksiin.

(päivitetty 2.3.2020)

DNT Betalningsfulmakt.jpg (575 kB)
Harri Ahosen luennolla 25.2 jaettu Norjan tunturitupien luottokorttimaksun täyttöohje

Helsingin Latu suosittelee kimppakyytejä käytettäessä kilometrikorvaukseksi 0,25 euroa / kilometri / auto.

Alla olevalla laskurilla, voit laskea korvauksen määrän.