Yön yli retket / vaellukset

HUOM. Koronaviruksen vuoksi kesän vaellukset ja yön yli retket on peruttu lukuunottamatta Nuuksion vaellusta, joka on täynnä. Pahoittelemme! Retkimaksut palautetaan ilmoittautuneille.

Suomen luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ympärivuotiseen retkeilyyn. Eri vuodenajat tuovat retkille omat kiehtovat erityispiirteensä. Kesän ja syksyn vaellukset vaihtuvat talven tullen hiihtoretkiin, kevättä kohti mennessä puolestaan hohtavat hanget vetävät puoleensa kuin magneetti.

Teemme retkiä Etelä-Suomen kansallispuistoihin, Lappiin suuntautuvia vaelluksia ja päiväretkiviikkoja.

Helsingin Ladun retkillä on voimassa Suomen Ladun OP tapaturmavakuutus, mutta suosittelemme osallistujille omaa matka/tapaturmavakuutusta. Lue lisää Suomen Ladun vakuutuksesta.

la 26.9.- su 27.9. Kansallispuistoretki Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin

Lähdemme lauantaina klo 9.00 tilausbussilla Mikonkadun tilausajopysäkiltä retkelle Tampereen taakse Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin. Seitsemisen kansallispuistossa voi valita käveleekö noin 6 km reitin vai 11 km reitin. Molemmat reitit kulkevat Multimetsän aarnimetsän halki, pääsemme näkemään vanhaa metsää.

Yöpyminen Tampereella hotelli Ilveksessä, jossa olemme illalla noin klo 19.

Sunnuntaina lähdemme aamupalan jälkeen klo 9.00 kohti Haukanhiedan P-paikkaa, josta kuljemme Helvetinkolun kautta Kankimäen P-paikalle. Matkaa sunnuntaina tulee noin 8 km.
Alueen erikoisuuksia ovat vuosimiljoonia sitten syntyneet rotkolaaksot, jyrkkärantaiset järvet ja salomaiset metsät. Paluu Mikonkadulle sunnuntaina klo 20.00

Olemme varanneet majoitukseen 11 kpl 2 hengen huonetta ja 15 kpl 1 hh. Retken hinta
on 160,- / 200,- euroa sisältäen bussikuljetukset, hotellimajoituksen ja opastuksen.


Mukaan mahtuu 35 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä
Ilmoittautuminen avautuu 24.7. klo 12.00 https://ssl.eventilla.com/kansallispuistoretki2020 
Retkimaksu maksetaan ilmoitautumisen yhteydessä. Lisätiedot toimistolta p. 0400-926 964

Tiirismaan Latu järjestää perinteisen ruskaviikon Lapissa, Helsingin Ladun jäsenet ovat tervetulleita! Katso tiedot ja ole yhteydessä Terhiin, jos kiinnostaa

 RUSKAMATKA VIIKOLLA 37/2020

 

Tunturien rinteille levittäytyy syksyllä riemukas väriloisto, ja juuri siihen aikaan mekin suuntaamme pohjoiseen. Tänä vuonna pääset valitsemaan useasta eri tunturialueesta itseäsi eniten miellyttävän vaellusmaaston. Bussikyyti vie tarvittaessa Karigasniemelle asti. Utsjoen eteläisimmässä kolkassa sijaitsevat Muotkatunturit paljakoineen ja jokilaaksoineen. Astetta karumpi Paistunturien alue löytyy tien pohjoispuolelta, samoin luonnonpuistossa kulkeva Kevon vaellusreitti. Menomatkalla voit hypätä kyydistä jo aiemmin ja suunnata Saariselän alueelle tai Kiilopäälle.

Jos mökkimajoitus ja päiväretket miellyttävät enemmän, Kaktsavarrin Erämajoilta Kaamasmukasta on varattu kolme kpl 4 hengen perusmökkiä, joiden hinta on la-pe ajalta 500 €/mökki sisältäen liinavaatteet. Mökkivaraus on voimassa 1.8. asti. Hannu Backman ON LUPAUTUNUT VETÄMÄÄN OHJATUT PÄIVÄRETKET!

Saariselän alueen ja Kiilopään majoitusvaraukset tulee hoitaa itse. Varmista, että voit perua matkan 1.8. asti maksutta!

Lähtö perj. 4.9.-20 Hollolan uimahallin P-paikalta        19:00

                              Lahden matkakeskuksesta           19:30

                              Jyväskylän matkakeskuksesta      21:50

Paluu la 12.9.-20

Ajamme Jämsän kautta, myös matkan varrelta pääsee kyytiin.

11-12.9.-20 välisen yön olemme Tievatuvalla Kakslauttasessa, jossa Lapin täysihoito maksaa 40 €/hlö. Majoitus 4-5 hlön huoneissa.

Yöpymismaksu kerätään menomatkalla bussissa.

Kuljetuksen hinta on max 170 € lähtijöiden määrästä riippuen. Lähtö varmistuu 1.8. mennessä koronatilanteen määräämin ehdoin. Bussia ei oteta täyteen! Maksut vasta matkan varmistuttua.

Ilmoittauduthan hyvissä ajoin, viimeistään 1.8. mennessä. Maksuohjeet saat myöhemmin.

Muutamalle maastopyörällekin löytyy bussista tilaa.

Paikat täytetään varausjärjestyksessä, ja peruuttamattomasta varauksesta veloitamme 30 €.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: terhi.k.koivisto(at)gmail.com, tai 0400-939 690

PERUTTU Päiväretkiviikko Saariselällä 4.- 11.7.2020

Viikon aikana tutustumme Saariselän ympäristöön: Kaunispää, Lutto, Iisakkipää, Laanila, Rumakuru ... Koska aurinko ei laske vuorokauden aikana, teemme retkiä myös yöllä.

Patikkaretkien lisäksi tutustumme myös Kiilopään savusaunaan ja Inarissa käymme saamelaismuseo Siidassa sekä Inarinjärven risteilyllä.

Esimerkkejä retkistä: Iisakkipään luontopolku 7 km, Prospektorin polku 9 kkm, retki Kiilopäälle savusaunaan 10 km. Osallistujat voivat vaikuttaa retkiin toiveillaan.

Patikkaretkien pituudet vaihtelevat 5-12 kilometriä. Retken hinta on 260 € sisältäen majoituksen melko tasokkaissa 8 hengen mökeissä, retkiopastukset ja paikalliskuljetukset. Oppaana Juha Karsikas p. 040-548 1250. 

Päiväretkiviikko peruutetaan ja retkimaksu palautetaan.


 

Peruutusehdot

Helsingin Ladun maksullisiin retkiin ja tapahtumiin:

Peruutus kuluitta viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa.

Myöhemmin kuin 28 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen tapahtuman alkua, peritään
50% tapahtuman hinnasta. Jos tilalle saadaan uusi osallistuja, maksu palautetaan vähennettynä toimistokululla 20 €.

Myöhemmin kuin 48 tuntia ennen lähtöä tai jos osallistuja ei saavu ajoissa lähtöpaikalle myöhästyen tapahtumasta tai peruuttamattomasta poissaolosta on järjestäjällä oikeus pidättää koko tapahtuman hinta.

Sairastapauksissa maksut palautetaan vähennettynä toimistokuluilla 20 €, sairauden varmistava lääkärintodistus on toimitettava Helsingin Ladun toiminnanjohtajalle

Niille retkille, joissa on erillinen varausmaksu, varausmaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Loppuerän suhteen noudatetaan ylläolevia peruutusehtoja.

Helsingin Latu pidättää oikeudet muutoksiin.

(päivitetty 2.3.2020)

DNT Betalningsfulmakt.jpg (575 kB)
Harri Ahosen luennolla 25.2 jaettu Norjan tunturitupien luottokorttimaksun täyttöohje

Helsingin Latu suosittelee kimppakyytejä käytettäessä kilometrikorvaukseksi 0,25 euroa / kilometri / auto.

Alla olevalla laskurilla, voit laskea korvauksen määrän.