Yön yli retket / vaellukset

RETKEILYÄ YMPÄRI VUODEN

Suomen luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ympärivuotiseen retkeilyyn. Eri vuodenajat tuovat retkille omat kiehtovat erityispiirteensä. Kesän ja syksyn vaellukset vaihtuvat talven tullen hiihtoretkiin, kevättä kohti mennessä puolestaan hohtavat hanget vetävät puoleensa kuin magneetti.

Teemme retkiä Etelä-Suomen kansallispuistoihin, Lappiin suuntautuvia vaelluksia ja päiväretkiviikkoja.

Helsingin Ladun retkillä on voimassa Suomen Ladun OP tapaturmavakuutus, mutta suosittelemme osallistujille omaa matka/tapaturmavakuutusta. Lue lisää Suomen Ladun vakuutuksesta.

Pidempien retkien ilmoittautuminen korona-aikana

Koronaviruksen takia voimaan voi tulla uusia osallistumisrajoitteita , jotka vaikuttavat retkien järjestämiseen. Tää nyt on tätä.

Retkiä voidaan joutua peruuttamaan, joten venytämme ilmoittautumista ja retkien maksuja niin, että yön yli retkien ilmoittautuminen avataan 15.4.2021 klo 9.00 ja retkimaksut tulevat maksettavaksi viimeistään kuukautta ennen tapahtumaa. Varausmaksu 50 euroa. Ilmoittautuneille lähetetään maksuohjeet erikseen.

Höyrylaivaretki Saimaalle pe 1.7 – su 3.7.2021 

Laivaretki toteutetaan höyrylaiva Anterolla, jonka kotisatama on Puumalan kunnassa Tammovedellä, n. 35 km Ristiinasta Puumalan suuntaan. s/s Antero on noin 100 vuotta vanha höyryhinaaja, joka on pieteetillä kunnostettu menneiden vuosikymmenien aikana. Laivan käyttövoimana on höyry, jota saadaan 6000 litran höyrykattilasta, kunhan tulipesään heitetään sopivaan tahtiin metrisiä halkoja. Laivan kylkeen kiinnitettynä mukana kulkee lotja ns. eväskontti, jossa on majoitustilaa, sauna ja septivessa. 

Retkelle lähdetään Helsingistä perjantaina iltapäivällä kimppakyydein ja laivalla ollaan illansuussa. Perjantai-ilta vietetään laiturissa saunoen ja seurustellen ja höyryä nostellen. Lauantaina aamiaisen jälkeen seilaamme ihailemaan Astuvansalmen kalliomaalauksia ja nautimme Saimaan kauniista maisemista höyrylaivan kyydissä. Matkalla poikkeamme Himalansaaressa ja tutustumme saaren kirkkoon. Retkeen osallistujilla on mahdollisuus ohjata laivaa ja tutustua konehuoneessa höyrykoneen käyttöön ja toimintaan. Majoitus on 4-6 hengen majoitustiloissa, majoitustilat varaustupatasoa. Matkan aikana osallistumme yhteisiin askareisiin - ruuan valmistus ja kattaus, tiskaus, saunan lämmitys, tarvittaessa polttoainetäydennys (halostus).

Retkiohjelma:
-      pe 1.7 lähtö Helsingistä työajan jälkeen, perillä majoittuminen, iltapala, saunomista ja seurustelua
-      la 2.7 aamiaisen jälkeen lähdemme seilaamaan kohti Astuvansalmea. Matkan aikana poikkeamme Himalansaaren vanhassa puukirkossa. Yöpyminen Astuvansalmella tai luonnonsatamassa, saunomista ja seurustelua.
-      su 3.7 aamiainen laivalla, minkä jälkeen seilaamme laivan kotisatamaan. Ennen kotiin lähtöä kahvi ja suolainen välipala. Helsingissä ollaan alkuillasta.

Ruokailut:
-      pe 1.7 iltapala grillistä (makkara, broileri, leipä)
-      la 2.7 aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, illallinen
-      su 3.7 aamiainen, lähtökahvit (voileivät)
-      ateriat ovat tavallisia arkiruokia, ei erikoisruokavaliota

Retken hinta 240 €, sisältää majoitukset ja ruokailut. Saunajuomat ja muut henkilökohtaiset eväät jokainen hankkii itse. Retki järjestetään kimppakyydein, varaudu maksamaan kyydin tarjoajalle 20 €. Matkalle otetaan 15 yhdistyksen jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat matka- ja retkiohjeet. Retken oppaana on Kalle Eerola, tiedustelut puh 040 824 2857.

Ilmoittautumislinkki avautuu tähän 15.4. klo 9.00, varausmaksu 50,- euroa samalla.
https://ssl.eventilla.com/hoyrylaivaretki
 

 

Retkeilykurssi Kilpisjärvellä 24.7. – 31.7.2021

 

Opi retkeilemään oikeassa Lapin elementissä Kilpisjärvellä! Kurssin aikana näet ja koet Lapin tunnelman aidoimmillaan. Kurssilla opitaan erilaisia retkeilytaitoja, valmistetaan retkiruokia, suunnistetaan, retkiturvallisuus ja retkiensiapu, kerrataan jokamiehen oikeudet. Kurssi soveltuu niin aloittelijoille kuin jo jonkin verran retkeilykokemusta omaaville. Kurssiin osallistuvilta edellytetään hyvää kestävyyskuntoa. Päiväretket ovat 10-15 km, 6-8 tuntia, korkeusero päivän aikana enimmillään 300-400 m (ei joka päivä), kuljemme paljon poluttomassa maastossa.  Vauhti ei ole kova. Kurssille osallistuville lähetetään tarkemmat ohjeet ennen kurssia. Osallistujille järjestetään alkukesästä illan kestävä tapaaminen, jossa käydään läpi kurssilla tarvittavia varusteita. 

Kurssimaksu on 340 euroa. Maksuun sisältyy viisi yötä Kilpisjärven retkeilykeskuksessa neljän hengen tuvassa, kaksi yötä Kuohkimajärven varaustuvassa, laivamatka Kilpisjärven yli, kaksi aamiaista Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa, päätösillallinen viimeisenä iltana, karttakopiot, tapaturmavakuutus kurssin aikana.  

Kurssin ohjelma, tarkentuu ennen kurssia ja elää säiden mukaan: 

La 24. 7 – saapuminen, majoittuminen Kilpisjärven retkeilykeskukseen, illalla ”Tervetuloa retkeilykurssille”
Su 25.7. –  retken suunnittelu, vaelluksen varusteet,  iltapäivällä ”Malla”-laivalla Kilpisjärven yli ja kävely Kuohkimajärven varaustuvalle (3 km), telttaretkeilyn perusteet, yöpyminen teltassa ja tuvassa.
Ma 26.7. – kolmen valtakunnan rajapyykki, tutustuminen Norjan tunturitupaan ja tupakäytäntöön, suunnistus tunturissa, retkiturvallisuus, jokamiehen oikeudet,  käynti lähihuipulla Norjan puolella, kirveen ja puukon käyttö, tulenteko, yöpyminen teltassa ja tuvassa.
Ti 27.7. – kävely Kitsiputouksen kautta Kilpisjärvelle (12 km), retkiensiapu ja evakuointi vaelluksella, yöpyminen 4 hengen tuvassa Kilpisjärvellä
Ke 28.7. – kokopäivän retki Tromsaan pikkubussilla, vapaaehtoinen (hinta 70 e, ei sisälly kurssimaksuun). Matkalla hienot tunturi- ja vuonomaisemat. Tromssa on pohjois-Norjan suurin kaupunki (70 000 asukasta), yliopistokaupunki, Pohjolan Pariisi.
To 29.7.  - retki Saanan huipulle ja Saanajärven tuvalle, tunturikasvit, suunnistus ja kartanluku tunturissa.
Pe 30.7. – retki Jehkastunturille, kertausta viikolla opitusta, päätösillallinen
La 31.8. – kotiinlähtö 

Kurssille otetaan 10 henkilöä. Kurssin ohjaajana toimii Kalle Eerola, puh. 040 824 2857, kalle.eerola14@gmail.com

Retkikurssi on valitettavasti varasijoja myöten täynnä jo.
 

 

Kuuden päivän vaellus Kilpisjärveltä la 31.7. – la 7.8.2021

Vaellus suuntautuu Kilpisjärvellä Ruotsin ja Norjan alueelle kolmen valtakunnan rajapyykin tuntumassa. Kokoontuminen Kilpisjärvellä la 31.7.2021 Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa, yöpyminen neljän hengen mökissä. Lähtö vaellukselle  su 1.8. aamiaisen jälkeen klo 10 Malla-laivalla Kilpisjärven yli Koltalahteen. Vaellukselta paluu Retkeilykeskukseen laivalla pe 6.8. iltapäivällä. Päätösillallinen pe 6.8.  Reitti: Koltalahti-Goldahytta, käynti kolmen valtakunnan rajapyykillä (6 km, 3 h), Goldahytta-Gappohytta (12 km, 6-7 h), Gappohytta-Råstahytta (19 km, 9-10 h), Råstahytta-Pältsatuga (18 km, 8-9 h), Pältsa-Koltalahti (14 km, 6-7 h).

Gappolla tai Pältsalla yövymme 2 yötä ja huiputamme sään salliessa lähitunturin, Pältsa tai Juoksvatjunni, kumpikin yli 1400 m. Osallistujamäärä 8 henkilöä, osallistuminen edellyttää hyvää peruskuntoa ja kykyä kulkea epätasaisessa maastossa, korkeuserot päivän aikana 200 – 400 m. Joskus saatamme joutua kulkemaan vaativissa olosuhteissa  avotunturissa (sade, tuuli, lämpötila + 5 C). Edellytetään aikaisempaa vaelluskokemusta. 

Osallistumismaksu on 480 euroa. Maksuun sisältyy 2 yöpymistä Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa 4 hengen mökissä (toinen ennen vaelluksen alkua ja toinen vaelluksen päätyttyä, majoituksiin sisältyy aamiainen), sauna ja illallinen vaelluksen paluupäivänä, laivakuljetukset Malla-laivalla, majoitukset Norjan ja Ruotsin tuvilla vaelluksen aikana ja opastus. Osallistujille lähetetään tarkemmat ohjeet ennen vaellusta kesäkuussa. Vaelluksen oppaana on Kalle Eerola, tiedustelut puh. 040-824 2857.

Ilmoittautumislinkki avautuu tähän 15.4. klo 9.00 varusmaksu 50 euroa ilmoittautuessa, loppumaksu kuukautta ennen.
https://ssl.eventilla.com/vaelluskilpisjavri

 

Peruutusehdot

Helsingin Ladun maksullisiin retkiin ja tapahtumiin:

Peruutus kuluitta viimeistään 28 vrk ennen tapahtumaa.

Myöhemmin kuin 28 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen tapahtuman alkua, peritään
50% tapahtuman hinnasta. Jos tilalle saadaan uusi osallistuja, maksu palautetaan vähennettynä toimistokululla 20 €.

Myöhemmin kuin 48 tuntia ennen lähtöä tai jos osallistuja ei saavu ajoissa lähtöpaikalle myöhästyen tapahtumasta tai peruuttamattomasta poissaolosta on järjestäjällä oikeus pidättää koko tapahtuman hinta.

Sairastapauksissa maksut palautetaan vähennettynä toimistokuluilla 20 €, sairauden varmistava lääkärintodistus on toimitettava Helsingin Ladun toiminnanjohtajalle

Niille retkille, joissa on erillinen varausmaksu, varausmaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Loppuerän suhteen noudatetaan ylläolevia peruutusehtoja.

Helsingin Latu pidättää oikeudet muutoksiin.

(päivitetty 2.3.2020)

DNT Betalningsfulmakt.jpg (575 kB)
Harri Ahosen luennolla 25.2 jaettu Norjan tunturitupien luottokorttimaksun täyttöohje

Helsingin Latu suosittelee kimppakyytejä käytettäessä kilometrikorvaukseksi 0,25 euroa / kilometri / auto.

Alla olevalla laskurilla, voit laskea korvauksen määrän.