Tule vapaaehtoiseksi

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena? Juuri nyt etsimme:

  • Maastopyöräilyn alkeisohjaajia - koulutamme sinut tarvittaessa!
Helsingin Ladun vapaaehtoisena pääset tarjoamaan ulkoiluelämyksiä muillekin!

Helsingin Ladun voima on vapaaehtoistyössä. Seuramme vapaaehtoiset ovat mukana liikunnan ilosta ja halusta toimia hyvän asian puolesta. 

Etsimme jatkuvasti Helsingin Ladun aktiiviseen porukkaan lisää vapaaehtoistoimijoita, mm. lasten ja aikuisten ryhmien ja retkien ohjaajia, tapahtumien järjestelijöitä, majojen ja varusteiden huoltajia, viestinnän osaajia jne.

Tehtävien kesto vaihtelee, voit valita osallistumisesi omien aikataulujesi mukaan. Joitakin tehtäviä voi tehdä myös kotoa käsin. Vapaaehtoiseksi voi tulla yksin tai yhdessä ystävien tai perheen kanssa.

 Vapaaehtoisena saat:

- koulutuksen tehtävääsi
- yhteisön tuen ja uusia ystäviä
- talkoolaisten virkistyspäiviä
- työkokemusta ja mahdollisuuden verkottua eri toimijoiden kanssa
- kahvitarjoilut tehtävissä ollessasi
- hyvän mielen ja uusia kokemuksia

Haluatko olla mukana kehittämässä toimintaamme ja levittämässä liikunnan ja ulkoilun iloa? Tutustu tällä sivulla oleviin tehtäväkuvauksiin ja jätä yhteystietosi allaolevan lomakkeen kautta, niin olemme sinuun yhteydessä!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

*
*
*

Lähettämällä tietosi ilmoittaudut samalla Helsingin Ladun vapaaehtoisrekisteriin. Tutustu rekisteri- ja tietosuojaselosteeseen.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Vapaaehtoistoiminnan muotoja Helsingin Ladussa

 

Retket, kuntoliikunta, lastentoiminta ja 60+

 

Apuohjaajia ja vastuuohjaajia reppuretkille ja yön yli retkille

Helsingin Ladun tavoitteena on retkeilyharrastuksen ylläpitäminen ja uusien harrastajien ohjaaminen lajin pariin. Ohjattuja retkiä järjestetään kaikkina vuodenaikoina. Helsingin Latu ohjaa pääkaupunkiseutulaisia lähiretkeilyyn ja hyödyntämään oman asuinkuntansa ja lähialueiden retkeilykohteita. Retkiä tehdään kävellen, pyöräillen, hiihtäen ja lumikenkäillen. Vaakkoin eräkämppä Nuuksiossa ja Maunulan ulkoilumaja Helsingin keskuspuistossa toimivat retkien tukikohtina ympäri vuoden. Retkien ohjaajaksi pääsee, jos on itse harrastanut retkeilyä ja osaa suunnistaa. Koulutamme ohjaajia myös omilla ja Suomen Ladun kursseilla.

Eri ulkoilulajien ohjaajia

Helsingin Latu järjestää erilaisia liikunnanohjauksia mm. seuraavissa lajeissa: keppijumppa, lentopallo, sauvakävely, kyykkä ja muut pihapelit, talviuinti, lumikenkäily, hiihto, frisbeegolf, suunnistus ja geokätköily. Jos sinulla on kokemusta ryhmänohjaustehtävistä ja jostakin em. lajista, niin tehtävä voi sopia sinulle. Koulutamme myös eri lajien ohjaajia.

Apuohjaajia ja vastuuohjaajia perhetoimintaan

Järjestämme Maunulan ulkoilumajan lähimaastossa ja muualla Helsingissä perheretkiä ja -tapahtumia syksyisin, talvisin ja keväisin noin kerran kuussa. Retket toteutetaan yleensä Suomen Ladun Muumien ulkoilukoulun teemoilla. Muumien retkeilykoulussa opetellaan monenlaisia retkeilytaitoja muumihahmojen innostamana. Muumihiihtokoulussa opitaan hiihdon perusteita, ja toisinaan myös lumikenkäillään muumien seurassa. Ohjaajien omat lapset ovat tietenkin tervetulleita mukaan!

Koulutamme uusia henkilöitä Muumien retkeily- tai hiihtokoulun ohjaajakoulutuksissa. Mukaan lähteminen ei vaadi ohjaajakoulutusta. Hiihtokoulun ohjaajakoulutukseen osallistuvalla pitää olla kohtalainen hiihtotaito, ja ohjaajilla pitää olla omat hiihtovälineet.

Apuohjaajia ja vastuuohjaajia 60+ toimintaan

60+ -toiminnassa yhdistyvät liikunta, ulkoilu ja kulttuuri. 60+ -tapahtumat ovat kaikille avoimia, mutta ohjelma on suunniteltu 60+ ikäisten toiveiden mukaan. Apuohjaaja toimii vastuuohjaajan apulaisena. Vastuuohjaajaksi voi päästä henkilö, jolla on jonkin verran aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisten tehtävien järjestämisestä tai apuohjaajakokemusta.

 

Vaakkoin eräkämppä

 

Talkoolaisia kämpälle

Vaakkoin eräkämpällä on erilaisia talkootehtäviä vuodenajasta riippuen. Tarjolla on pieniä remonttihommia lisäämään sisätilojen viihtyisyyttä, saunapuiden pilkkomista sekä erilaisia siivoushommia ja muita tehtäviä haravoimisesta lumenluomiseen.

Kesäpäivystäjä Vaakkoin eräkämpällä

Vaakkoin eräkämpälle järjestetään kesäksi päivystys vapaaehtoisten talkoolaisten voimin. Päivystäjät helpottavat jäsenten käyntiä kämpällä. Päivystykset alkavat kesäkuun alussa ja ne jatkuvat elokuun lopulle asti. Keskiviikkoisin päivystys on klo 18.00 - 21.00. Viikonloppuisin päivystys on lauantai aamusta klo 10.00 alkaen sunnuntai iltaan klo 18.00 asti. Päivystäjä avaa ovet, auttaa saunan lämmityksessä keskiviikko- ja lauantai-iltoina sekä huolehtii saunan siivouksesta ja kämpän siisteydestä. Päivystäjänä pääsee viettämään ikimuistoisia hetkiä Vaakkoin maisemissa. Päivystäjäksi voi ilmoittautua yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Päivystäjille järjestetään koulutuspäivä, jossa esitellään tilat ja käydään läpi päivystäjien tehtävät.

 

Tapahtumat ja tempaukset

 

Tapahtuman järjestäjiä

Kiinnostaako projektityyppinen työskentely Helsingin Ladun tiimissä tapahtumien suunnittelussa, järjestelyissä, tapahtumapaikalla erilaisissa tehtävissä tai vaikkapa tiedottamisessa? Jos vastasit kyllä, niin tapahtuman järjestäjän tehtävät soveltuvat sinulle.

Liikenteenohjaajia ja järjestysmiehiä

Helsingin Ladun Muumipeikon talviriehaan helmikuussa osallistuu satoja henkilöitä. Siihen ja muihin satunnaisiin tapahtumiin tarvitaan järjestysmiehiä ja liikenteenohjaajia pysäköinnin sujuvoittamiseksi. 

Jäsenhankkijoita Helsingin Ladun ständille

Helsingin Ladulla on useissa tapahtumissa oma ständi, jossa esitellää Helsingin Ladun toimintaa ja tehdään jäsenhankintaa. Ständillä jaetaan tietoa yhdistyksen luonteelle ominaisella tavalla; ei tyrkyttämällä, vaan olemalla esillä, osallistaen ja ennen kaikkea keskustelemalla. Oletko iloinen ja puhelias persoona ja olet ollut jo jonkin aikaa Helsingin Ladun toiminnassa mukana? Silloin tämä tehtävä sopisi sinulle. Perehdytämme sinut tarvittaessa!

 

Viestinnän vapaaehtoistehtäviä

 

Helsingin Ladun jäsenlehden taittaja

Helsingin Latu -lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Kaipaamme nyt toimitustiimiin taittajaa ryhdistämään ja raikastamaan jäsenlehtemme ulkoasua.

Sosiaalisen median osaajia

Helsingin Latu on Facebookissa. Myös muihin sosiaalisiin medioihin liittyminen on mahdollista. Oletko sosiaalisen median osaaja? Haluatko kehittää omaa sosiaalisen median osaamistasi?

Helsingin Ladun tavoitteena sosiaalisessa mediassa on tapahtumista tiedottaminen ja vapaaehtoistoimintaan osallistumisen kynnyksen madaltaminen. Etsimme tiedottajia, keskustelujen käynnistäjiä ja moderaattoreita. Tule mukaan!

Valokuvaajia ja videokuvaajia

Tarvitsemme jatkuvasti valokuvia esitteisiin, lehtiin ja verkkosivuillemme ym. Jos valokuvaus tai videokuvaus kiinnostaa, niin tehtävä voi sopia sinulle.