Helsingin Latu ja Polku - yhdessä liikkuen luonnossa

Helsingin Latu ja Polku on Suomen suurin latuyhdistys ja yksi maamme suurimmista liikuntaseuroista. Yhdistys toimii luontoliikunnan ja retkeilyn edistämiseksi.

Jäsenmäärämme on jo yli 8000!

Lajitarjonta: retkeily, vaellus, lumikenkäily, hiihto, polkujuoksu, maastopyöräily, keppijumppa, lentopallo, luontouinti, talviuinti, geokätköily, pihapelit, pyöräily, kävely ja sauvakävely, melonta, suunnistus, yhteislaulu ja Vapepa-toiminta.

Omat tukikohdat: Maunulan ulkoilumaja ja kahvila Helsingin Keskuspuistossa ja
Vaakkoin eräkämppä Nuuksiossa ja talviuintipaikka Rastilassa monipuolisine toimintoineen.

Tutustu tarkemmin toimintaamme sivulla lajit ja toimintamuodot.

Tutustu rekisteri- ja tietosuojaselosteisiin.

Kutsu: Helsingin Latu ja Polku ry:n kevätkokous 24.3.2021

Tervetuloa osallistumaan Helsingin Latu ja Polku ry:n kevätkokoukseen!

Odotettavissa olevien kokoontumisrajoitusten takia kokous järjestetään hybridikokouksena ja suosittelemme osallistumista etäyhteydellä.

Aika: keskiviikko 24.3.2021

Paikka: Eiran aikuislukio Laivurinkatu 3, Luokka 304, Helsinki 00150

Suosittelemme koronarajoitusten takia etäosallistumista.

Ilmoittaudu kevätkokoukseen 24.3. klo 12.00 mennessä allaolevalla kaavakkeella
Etäyhteydellä ilmoittautuneille laitetaan linkki sähköpostilla klo 12.00 jälkeen.

Ilmoittautuminen kevätkokoukseen 24.3.2021

Helsingin Ladun ja Polun syyskokous keskiviikkona 25.11. klo 18

 

Helsingin Ladun ja Polun syyskokous pidettiin keskiviikkona 25.11. Tässä lyhyesti kokouksen kuulumiset.

Mennyt vuosi pakotti oppimaan uutta

Kokouksen aluksi puheenjohtaja kertasi vuoden kokemuksia. Vuosi on ollut kaikille haastava, olemme joutuneet reagoimaan muuttuviin tilanteisiin nopeasti ja oppimaan uutta. Vakiintuneisiin käytäntöihin on tullut muutoksia, jotka ovat vaatineet kärsivällisyyttä ja pakottaneet kokeilemaan uusia toimintatapoja. Pääosin kuitenkin olemme onnistuneet sopeutumaan tilanteeseen hyvin ja toimintaa on pystytty kevään peruutusten jälkeen jatkamaan lähes suunnitellusti. Kiitos siitä sitoutuneille vapaaehtoisillemme, toiminnanjohtajalle ja hallitukselle!

Vuoden vapaaehtoiseksi valittiin Vaakkoin isäntä Reijo Liimatainen, joka on sitoutuneesti huolehtinut Vaakkoin kämpästä vuoden aikana. Kiitos Reijolle ja onnea!

Vuoden aikana myös yhdistyksen säännöt uudistuivat ja virallinen nimi muuttui. Uusi nimi edellytti myös logon päivitystä. Uusi logo julkistettiin syyskokouksessa, logon on suunnitellut graafisen alan opiskelija Anttoni Ihalainen. Kiitos Anttonille!

Ensi vuonna kehitetään viestintää ja hallintoa

Kokouksessa esiteltiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Toiminta jatkuu entiseen malliin, monenlaisia retkiä ja toimintaa on suunnitteilla. Toivomme tietenkin että koronan vuoksi tapahtumia ei jouduttaisi perumaan, onneksi ulkotapahtumat ovat pääosin turvallisia järjestää näinäkin aikoina. Ensi vuonna panostamme erityisesti viestinnän ja hallinnon kehittämiseen, jotta pystymme palvelemaan jäseniä ja vapaaehtoisia entistä paremmin. Suunnitteilla on muun muassa nettisivu-uudistus. Vapaaehtoistoiminnassa panostamme erityisesti uusien vapaaehtoisten perehdyttämiseen.

Hallitukseen uudeksi jäseneksi Harri Jantunen

Hallituksen puheenjohtajana kausilla 2021-2022 jatkaa Virva Niissalo. Hallitukseen saatiin uudeksi jäseneksi polkujuoksujaoksen vetäjä Harri Jantunen, joka valittiin pois jääneen Kati Hartikaisen tilalle. Tervetuloa Harri! Erovuorossa olleista Kari Järvinen, Tapani Tulkki ja Reijo Liimatainen valittiin edelleen jatkamaan hallituksessa. Muut hallituksen jäsenet ovat Renita Niemi, Hugh Fitzpatrick, Jaakko Erkkola ja Marja-Liisa Niiranen.

Etäosallistumisesta uusi käytäntö

Kokous järjestettiin kokoontumisrajoitusten vuoksi ensimmäistä kertaa hybridikokouksena, johon oli mahdollista osallistua sekä kokouspaikalla että etäyhteyden välityksellä. Tekninen toteutus sujui hyvin, joten tästä tulee varmasti käytäntö jatkossakin. Kokouksen puheenjohtajana toimi Ilkka Saarela, joka veti kokouksen reippaasti ja asiantuntevasti läpi. Kiitos Ilkalle ja muille kokouksen järjestelyyn ja itse kokoukseen osallistuneille!

 

Virva Niissalo

puheenjohtaja, Helsingin Latu ja Polku

Syyskokouksessa 25.11. hyväksytyt talousarvio ja toimintasuunnitelma 2021

PDF-tiedostoTalousarvio esitys 2021 - Taul1.pdf (43 kB)
Talousarvio vuodelle 2021
PDF-tiedostoToimintasuunnitelma luonnos 2021 Helsingin Latu ja Polku ry.pdf (865 kB)
Toimintasuunnitelma vuodelle 2021

Helsingin Ladun 80-vuotisjuhlat on päätetty siirtää pidettäväksi vuonna 2021

Tällä pyrimme varmistamaan, että voimme ilman epävarmuutta pitää ikimuistoiset juhlat! Lisätietoja tulee tälle sivulle myöhemmin.


Yhdistyksen säännöt uudistuivat

Yhdistyksen uudet säännöt vahvistettiin kevätkokouksessa 26.2.2020 ja PRH on hyväksynyt ne kesän aikana.

Merkittävimmät muutokset uusissa säännöissä ovat yhdistyksen nimen vaihtuminen muotoon Helsingin Latu ja Polku ry sekä puheenjohtajan kausien rajoittaminen maksimissaan kuuteen kalenterivuoteen. 

Tutustu uusiin sääntöihin täällä

Suomen Ladun tapaturmavakuutus 2021 jäsenyhdistysten toimintaan

PDF-tiedostoSuomen Latu vakuutus-2021.pdf (71 kB)
Suomen Ladun tapaturmavakuutus kattaa Helsingin Ladun järjestämät retket ja tilaisuudet.