Vaakkoin eräkämppä

TIEDOKSI: Vaakkoin eräkämpän käyttö edellyttää Helsingin Ladun jäsenyyttä, mukaanlukien parkkipaikka. Vaakkoin pihan ruuhkaantumisen välttämiseksi suosittelemme auton jättämistä Vihdintien varren sorakuopalle, josta on sinisin nauhoin merkitty polku kämpälle. Kuikunläänintien varteen ei saa pysäköidä!


VAAKKOIN KÄMPPÄ ON RAJOITETUSTI KÄYTÖSSÄ SEURAAVINA AIKOINA:

  • Kämppä on varattu yksityistilaisuuteen tiistaina 24.11. klo 10-15. Tällöin kämppä ei ole jäsenten käytössä.

Vaakkoin eräkämpällä siirrytään varattaviin saunavuoroihin 11.11. alkaen.
 

Varattaviksi tulevat saunavuorot keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.00-21.00. Päivän ensimmäinen vuoro on varattu ensisijaisesti riskiryhmään kuuluville. Käytössä on edelleen kävijöille koodilukko.

Saunavuoro on 1,5 tuntia ja saunamaksu on 10 € / vuoro. Muut käyntimaksut hinnaston mukaan.

Maksathan käynti- ja saunamaksun mieluiten Mobilepaylla tai Helsingin Ladun tilille Nordea FI96 1262 3000 1057 05 (viestikenttään teksti "saunamaksu"), käteismaksuihin löytyy lipas. Maksuohjeet ja muut toimintaohjeet löydät myös Vaakkoin ilmoitustaululta.

Saunavuoron varaukset sähköpostilla toimisto@helsinginlatu.fi, myös varausten peruutukset. Ilmoita jäsennumerosi varauksen yhteydessä! 

Huom! Toimisto on kiinni 22.11. asti, mutta luemme toimiston sähköpostia ja varaukset tulevat siis perille.

Katso tästä varaustilanne ja vapaat vuorot tästä

Kämpän ja saunan+puuvajan avaimen saa koodilukosta, joka on punaisen puuvajan wc:n puoleisella ulkoseinällä. Koodin saat toimistolta toimisto@helsinginlatu.fi p. 0400 926 964,
jollei se ole tullut sinulle varausvahvistuksen yhteydessä.
Koodi vaihtuu viikoittain. Varaudu kertomaan jäsennumerosi ottaessasi yhteyttä.

Muista yleiset koronavirusohjeet vieraillessasi Vaakkoilla. Tule vain terveenä Vaakkoille,
muista pitää etäisyys muihin ja hyvä hygienia. Käsidesiä löytyy tuvalta ja saunalta ja laudeliinoja pukuhuoneesta.

Kokeilemme sähköistä vieraskirjaa, johon voi kirjata tietonsa vaikkapa puhelimella. Samalla voit kertoa terveiset tai ilmoittaa puutteista tai häiriöistä.

Huolehditaan Vaakkoista yhdessä - muistathan siivota jälkesi! Jos huomaat asiatonta toimintaa tai puutteita kämpällä, ota asia reilusti puheeksi tai ilmoita siitä sähköisen vieraskirjan kautta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan Vaakkoin isäntään Reijoon 040 8366 452 tai toimistolle. Mukavia syyspäiviä Vaakkoilla!

 


Kysyttävää? Isännät ja päivystäjät neuvovat ja opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla.

Vaakkoin isännät:
Reijo Liimatainen p. 040 8366 452
Marja-Liisa Niiranen p. 050 583 3846

Toimisto / Matti Niemelä p. 0400 926 964


Tarkista aina metsäpalovaroitustilanne, älä sytytä grillitulia Vaakkoilla metsäpalovaroituksen aikana!


Metsäpalovaroituksen aikana puuliiterit pyritään pitämään kiinni ja saunojille puuliiterin avain on saunan avaimen kanssa samassa avainperässä.


Vaakkoin kaivovesi on tutkittu toukokuussa 2019:

Vaakkoin kaivovesi on tutkittu MetropoliLabin toimesta 28.5.2019. Lausunnon 11989-1 mukaan näytevesi on tutkituilta ominaisuuksiltaan hyvää juoma- ja talousvettä.

(Kaivoveden tutkimukset ja laadun arviointi perustuvat Sosiaali- ja terveysministeriön asetukseen 401/2001). Vaakkoille voi toki tuoda oman juomaveden mukanaan.


Koirat Vaakkoilla

Siististi käyttäytyvä koira voi tulla pihaan hihnassa. Jos paikalla on muita koiria tai pieniä lapsia paikalla niin sitten tilannetta lukien. Nuotiopaikan ympäristö pidetään vapaana koirista, kämppään sisälle ei saa tuoda koiria. Tarpeet voi mennä tekemään pihan ulkopuolelle. Lintujen pesimäaika on myös syytä huomioida alkukesästä, lintuja ei saa häiritä. Koirien uittaminen kämpän ranta-alueella tai laiturilta on kielletty.


Kämpän sijainti

Vaakkoin eräkämppä on Vihdintien 120 tuntumassa Espoon ja Vihdin rajalla (Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti). Katso ajo-ohje täältä. Vihdintien varrella oleva pysäköintialue sorakuoppa on latulaisten käytössä. Pysäköintialueen infotaulun vierestä lähtee sinisin nauhoin merkattu polku eräkämpälle.

PDF-tiedostoVaakkoin kävijäohjeet 2019.pdf (87 kB)
Tutustu tästä päivitettyihin Vaakkoin kävijäohjeisiin!
Vaakkoin ulkoilualueella pääsee nauttimaan luonnonrauhasta.

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota useat lammet ja kalliot rikkovat. Sieltä löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan.Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000. Telttailu ja tulenteko alueella eivät ole sallittuja.

Kämmenlammen laavu
Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä

Ulkoilureitit
Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle.

Luontouinti
Luontouinti on osa jokaisen mökkeilijän päivittäistä liikuntaa. Pulahdus viileään veteen rentouttaa ja poistaa stressiä. Mieli lepää hetken rauhallisen rannan äärellä. Uinti lisää hapenottokykyä ja kestävyyttä ja se on nivelille turvallinen liikuntamuoto. Vaakkoin kämpällä on mahdollisuus mennä uimaan laiturilta, ja Vaakkoin ulkoilualueella on monta lampea, joihin on mukava pulahtaa.

 

Virkistyskalastus
Virkistyskalastus on sallittua Vaakkoin alueella. Hanki asianmukaiset kalastusluvat osoitteesta https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

 

 

PDF-tiedostoVAAKKOIN KEHITTÄMINEN - YHTEENVETO.pdf (53 kB)
Yhteenveto keskustelutilaisuudesta, jossa pohdittiin Vaakkoin toimintaa ja sen kehittämistä 2.4.2019