Vaakkoin eräkämppä

TIEDOKSI: Vaakkoin pihan ruuhkaantumisen välttämiseksi suosittelemme auton jättämistä Vihdintien varren sorakuopalle, josta on sinisin nauhoin merkitty polku kämpälle. Kuikunläänintien varteen ei saa pysäköidä. 


Tarkista aina metsäpalovaroitustilanne, älä sytytä grillitulia Vaakkoilla metsäpalovaroituksen aikana!


Metsäpalovaroituksen aikana puuliiterit pyritään pitämään kiinni ja saunojille puuliiterin avain on saunan avaimen kanssa samassa avainperässä.

VAAKKOIN KÄMPPÄ AVAUTUU KÄYTTÖÖN LAUANTAINA 1.8.2020

Sauna varataan edelleen erikseen keskiviikkona ja viikonloppuna elokuun loppuun asti, mutta nyt voi oleskella myös sisällä kämpässä turvavälit ja hygienia huomioiden.

Avaimen saa elokuun loppuun asti koodilukosta puuvajan wc:n puoleisesta ulkoseinästä.
Kysy koodi toimistolta toimisto@helsinginlatu.fi tai isänniltä.
Avain pitää palauttaa samaan paikkaan heti kun ovi on avattu ja viimeisen paikalla olijan pitää ehdottomasti laittaa ovet lukkoon!

Pyrimme saamaan paikalle päivystäjiä mahdollisuuksien mukaan.

SAUNAVUOROT YKSITYISESTI - VARAAMINEN
 

Yleisiä saunavuoroja ei järjestetä.

Saunaa voi varata yksityisesti omalle seurueelle, omalla vastuulla, viikonloppuisin la-su klo 12-21. Suuren kysynnän vuoksi saunan voi varata myös keskiviikkoisin klo 12-21, alkaen 22.7.

Huomaathan että laituri on kaikkien uimareiden käytössä saunavuoroista riippumatta. 

Yksi vuoro on 1,5 tuntia, vuoron hinta 10 euroa ja yhdelle vuorolle voi osallistua 6 henkeä. Saunaa vuokrataan vain jäsenille.
 

Noudata yleisiä hygieniasuosituksia saunoessasi. Katso ohjeet alempaa tällä sivulla.

Saunamaksun voi maksaa MobilePay 72203 tai tilille FI58 8000 1600 3785 67, käteismaksua ei nyt ole.

Saunavaraukset viikonlopulle viimeistään torstaina toimistolta, keskiviikon vuorolle maanantaina mieluiten sähköpostiin toimisto(at)helsinginlatu.fi. 
Saunavaraukset samalle henkilölle/ryhmälle vain kerran kuukaudessa, mutta jos perjantaina on vielä viikonlopun vuoroja, tai tiistaina vielä keskiviikon vuoroja vapaana, toisenkin vuoron voi varata.

Katso varaustilanne ja ole yhteydessä: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ifRT73NHRj6jIV48HdrUDQ2swzbdiNBz/edit#gid=373578319

Puita saat ainakin nyt alkukesästä parkkipaikan vieressä olevan rakennuksen päädystä, ovi on auki, myös saunan vierestä pressun alta saa ottaa puita.

Jätä seuraavalle saunojalle lämmintä vettä jos voit ja varaudu sytykkeet mukaan ottamalla siihen, että joudut ehkä sytyttämään tulen lämminvesipataan tai kiukaaseen.

Älä lotraa lämpimällä vedellä äläkä lämmitä saunaa sataan asteeseen, kiitos.
 

SAUNOJAN MUISTILISTA VAAKKOILLA KESÄ 2020

  • Tule saunomaan vain, jos tunnet itsesi terveeksi
  • Pese kätesi huolellisesti heti kun saavut saunalle, voit käyttää myös käsidesiä, jota löytyy korista pukuhuoneessa.
  • Vältä kasvojen koskettelua koskettuasi ovenkahvoihin ja kaiteisiin
  • Muista yskiä kainaloosi tai nenäliinaan ja pestä kätesi heti niistämisen jälkeen


SIISTEYS JA SIIVOUS

Siivous- ja desinfiointiaineet löytyvät saunalla olevasta korista

Käytä omaa kangaslaudeliinaa tai ota kertakäyttölaudeliina käyttöösi

Puhdista ovenkahvat saunomisesi jälkeen siivousliinalla, voit suihkuttaa siihen myös desinfiointiainetta.

Laita kertakäyttöiset laudeliinasi ja käyttämäsi siivousliinat korista löytyvään 2 litran Minigrip pussiin ja vie mukanasi kotiroskikseen

Vuorosi lopulla tuuleta saunaa ja pukuhuonetta muutama minuutti, jätä lähtiessäsi saunan ja pukuhuoneen ovi kiinni. Jos jälkeesi ei tule saunojia, jätä avain koodilukkoon.

Tiedustelut: toimisto 0400-926 964 (lomalla 3.8 - 16.8.), isäntä Reijo 040 836 6452

Vaakkoin kämppä on kesällä auki poikkeuksellisin järjestelyin. Seuraamme tilannetta ja viranomaisohjeita, ja näihin järjestelyihin tehdään muutoksia tarvittaessa. 

 

Päivitys: 1.8. alkaen avaamme myös kämpän sisätilat. Tule viikonloppupäivystäjäksi!

Yleisiä saunavuoroja ei järjestetä. Saunaa voi varata yksityisesti omalle seurueelle, omalla vastuulla, viikonloppuisin la-su klo 12-21, myös keskiviikkoisin 12-21 alkaen 22.7. Yksi vuoro on 1,5 tuntia, hinta 10 euroa ja yhdelle vuorolle voi osallistua 6 henkeä. Saunavuorokalenteri löytyy nettisivuiltamme, ja vuorot varataan toimistolta. 

Laituri on kaikkien käytettävissä saunavuoroista riippumatta. 

Kesän aikana kokeilemme sähköistä vieraskirjaa, johon voi kirjata tietonsa vaikkapa puhelimella. Samalla voit kertoa terveiset tai ilmoittaa puutteista tai häiriöistä.

Maksathan käyntimaksun 3 euroa / hlö Mobilepaylla tai Vaakkoi tilille: Danske Bank FI58 8000 1600 3785 67, käteismaksuja ei kerätä toistaiseksi. Maksuohjeet ja muut toimintaohjeet löydät myös Vaakkoin ilmoitustaululta.

Huolehditaan Vaakkoista yhdessä. Jos huomaat asiatonta toimintaa tai puutteita kämpällä, ota asia reilusti puheeksi tai ilmoita siitä sähköisen vieraskirjan kautta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan Vaakkoin isäntään Reijoon 040 8366 452 tai toimistolle. Mukavia kesäpäiviä Vaakkoilla!

Vaakkoin kesärastirata


Lähde harjoittelemaan omatoimista suunnistusta Vaakkoin erämaisiin maisemiin. Kesärastirata on 5 km pitkä, siinä on 13 rastia ja tällä kertaa se on keskivaativa. Oikaisemalla rastilta 4. rastille 11. saa radan lyhennettyä kolmen kilometrin pituiseksi.
Kartan voit tilata laittamalla meilin osoitteeseen toimisto@helsinginlatu.fi ja siihen osoitteesi, niin lähetämme kartan/kartat postissa tulemaan. Karttamaksu 7 euroa maksetaan Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 8303 tai Mobile Payn kautta koodilla 72203.

Nämä poikkeusajan ohjeet korvaavat pääosin alla olevat yleisohjeet. Saunan varaajat voivat hakea avaimen edelleen toimistolta tai Maunulan majalta niiden aukioloaikana, toimistolta saa tietoa myös koodilukosta.


 

UUTTA! Saunamaksu MobilePay-lyhytnumerolla
Tarvitset kännykkääsi MobilePay-sovelluksen. Maksa saunamaksu MobilePay-lyhytnumerolla syöttämällä summa ja lähettämällä rahat 5-merkkiseen numeroon Helsingin Latu Vaakkoi 72203. Löydät maksuohjeet myös kämpältä.


Kysyttävää? Isännät ja päivystäjät neuvovat ja opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla.

Vaakkoin isännät:
Marja-Liisa Niiranen p. 050 583 3846
Reijo Liimatainen p. 040 8366 452

Toimisto / Matti Niemelä p. 0400 926 964


 


Vaakkoin kaivovesi on tutkittu toukokuussa 2019:

Vaakkoin kaivovesi on tutkittu MetropoliLabin toimesta 28.5.2019. Lausunnon 11989-1 mukaan näytevesi on tutkituilta ominaisuuksiltaan hyvää juoma- ja talousvettä.

(Kaivoveden tutkimukset ja laadun arviointi perustuvat Sosiaali- ja terveysministeriön asetukseen 401/2001). Vaakkoille voi toki tuoda oman juomaveden mukanaan.


Koirat Vaakkoilla

Siististi käyttäytyvä koira voi tulla pihaan hihnassa. Jos paikalla on muita koiria tai pieniä lapsia paikalla niin sitten tilannetta lukien. Nuotiopaikan ympäristö pidetään vapaana koirista, kämppään sisälle ei saa tuoda koiria. Tarpeet voi mennä tekemään pihan ulkopuolelle. Lintujen pesimäaika on myös syytä huomioida alkukesästä, lintuja ei saa häiritä. Koirien uittaminen kämpän ranta-alueella tai laiturilta on kielletty.


Kämpän sijainti

Vaakkoin eräkämppä on Vihdintien 120 tuntumassa Espoon ja Vihdin rajalla (Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti). Katso ajo-ohje täältä. Vihdintien varrella oleva pysäköintialue sorakuoppa on latulaisten käytössä. Pysäköintialueen infotaulun vierestä lähtee sinisin nauhoin merkattu polku eräkämpälle.

PDF-tiedostoVaakkoin kävijäohjeet 2019.pdf (87 kB)
Tutustu tästä päivitettyihin Vaakkoin kävijäohjeisiin!
Vaakkoin ulkoilualueella pääsee nauttimaan luonnonrauhasta.

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota useat lammet ja kalliot rikkovat. Sieltä löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan.Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000. Telttailu ja tulenteko alueella eivät ole sallittuja.

Kämmenlammen laavu
Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä

Ulkoilureitit
Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle.

Luontouinti
Luontouinti on osa jokaisen mökkeilijän päivittäistä liikuntaa. Pulahdus viileään veteen rentouttaa ja poistaa stressiä. Mieli lepää hetken rauhallisen rannan äärellä. Uinti lisää hapenottokykyä ja kestävyyttä ja se on nivelille turvallinen liikuntamuoto. Vaakkoin kämpällä on mahdollisuus mennä uimaan laiturilta, ja Vaakkoin ulkoilualueella on monta lampea, joihin on mukava pulahtaa.

 

Virkistyskalastus
Virkistyskalastus on sallittua Vaakkoin alueella. Hanki asianmukaiset kalastusluvat osoitteesta https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

 

 

PDF-tiedostoVAAKKOIN KEHITTÄMINEN - YHTEENVETO.pdf (53 kB)
Yhteenveto keskustelutilaisuudesta, jossa pohdittiin Vaakkoin toimintaa ja sen kehittämistä 2.4.2019