Vaakkoin eräkämppä

TIEDOKSI: Vaakkoin eräkämpän käyttö edellyttää Helsingin Ladun jäsenyyttä, mukaanlukien parkkipaikka. Vaakkoin pihan ruuhkaantumisen välttämiseksi suosittelemme auton jättämistä Vihdintien varren sorakuopalle, josta on sinisin nauhoin merkitty polku kämpälle. Kuikunläänintien varteen ei saa pysäköidä!


Vaakkoin eräkämpän saunavuoroja on varattavissa
 

Helsingin Latu ja Polku ry on sitoutunut noudattamaan viranomaisohjeita ja -suosituksia koskien koronaviruksen leviämisen pysäyttämistä ja pidämme varsinaisen eräkämpän suljettuna
toistaiseksi ainakin maaliskuun loppuun asti.

Ulkoillaan muuten ja pysytään terveinä!

Lisätiedot toimisto@helsinginlatu.fi

Vaakkoin eräkämpällä on toistaiseksi käytössä varattavat saunavuorot,
itse kämppä ei ole käytössä.


Saunojat huom!
Ennenkuin saamme aikaiseksi puutalkoot huhtikuun lopulla, täytyy kämpällä
itse pilkkoa saunaklapit. Avainten mukana on vihreällä merkattu avain, joka käy pyöröpuiseen tummanruskeaan liiteriin. Siellä on pätkittyjä puita, jotka täytyy hakata pienemmiksi klapeiksi. Varaudu siihen ja tee klapeja sen verran, että seuraavallekin riittää. Jos seuraava ei ole tottunut kirveen käsittelijä, ei sitä kannata opetella Vaakkoilla.
Yhteispelillä homma varmaankin sujuu...
 

Varattaviksi tulevat saunavuorot keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.00-21.00. Päivän ensimmäinen vuoro on varattu ensisijaisesti riskiryhmään kuuluville. Käytössä on edelleen kävijöille koodilukko.

Saunavuoro on 1,5 tuntia ja saunamaksu on 10 € / vuoro. Muut käyntimaksut hinnaston mukaan.

Maksathan käynti- ja saunamaksun mieluiten Mobilepaylla numeroon 72203 tai Helsingin Ladun tilille Nordea FI96 1262 3000 1057 05 (viestikenttään teksti "saunamaksu").

Saunavuoron varaukset sähköpostilla toimisto (at) helsinginlatu.fi, myös varausten peruutukset. Ilmoita jäsennumerosi varauksen yhteydessä! 
 

Katso tästä VARAUSTILANNE varaustilanne ja vapaat vuorot 

Saunan+puuvajan avaimen saa koodilukosta, joka on punaisen puuvajan wc:n puoleisella ulkoseinällä. Koodin saat tarvittaessa toimistolta toimisto@helsinginlatu.fi p. 0400 926 964,
yleensä sen saa varausvahvistuksen yhteydessä.
Koodi vaihtuu viikoittain. Varaudu kertomaan jäsennumerosi ottaessasi yhteyttä.

Muista yleiset koronavirusohjeet vieraillessasi Vaakkoilla. Tule vain terveenä Vaakkoille,
muista pitää etäisyys muihin ja hyvä hygienia. Käsidesiä ja laudeliinoja löytyy saunan pukuhuoneesta.

Kokeilemme sähköistä vieraskirjaa, johon voi kirjata tietonsa vaikkapa puhelimella. Samalla voit kertoa terveiset tai ilmoittaa puutteista tai häiriöistä.

Huolehditaan Vaakkoista yhdessä - muistathan siivota jälkesi! Jos huomaat asiatonta toimintaa tai puutteita kämpällä, ota asia reilusti puheeksi tai ilmoita siitä sähköisen vieraskirjan kautta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan Vaakkoin isäntään Reijoon 040 8366 452 tai toimistolle. 


Kysyttävää? Isännät ja päivystäjät neuvovat ja opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla.

Vaakkoin isännät:
Reijo Liimatainen p. 040 8366 452
Marja-Liisa Niiranen p. 050 583 3846

Toimisto / Matti Niemelä p. 0400 926 964

Kesärastirata avataan pian Vaakkoin ulkoilualueella
 

Lähde testaamaan suunnistustaitojasi!

Vaakkoin kesärastirata avautuu heti kun kartat tulevat painosta viikolla 16

Rata on noin kuusi kilometriä pitkä ja lähimmät rastit ovat helpompia löytää, kauempana olevat haastavampia. Näin pääsevät suunnistusta aloittelevatkin kokeilemaan taitojaan.
Jos menet rastilta 4 rastille 14, niin linnuntietä matkaksi tulee 3 kilometriä.

Lähtö Vaakkoin eräkämpän pihasta oman aikataulun mukaan.
Suunnistustaito on retkeilijän perustaito, jota kannattaa kehittää aina ulkoillessaan.
Kartan mittakaava on 1: 10 000 eli sentti kartalla on sata metriä maastossa. 

Kartan voit tilata laittamalla meilin osoitteeseen toimisto@helsinginlatu.fi ja siihen osoitteesi, niin lähetämme kartan/kartat postissa tulemaan. Kartan voi myös hakea toimistolta.
Karttamaksu 7,- euroa maksetaan Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 8303
tai Mobile Payn kautta koodilla 72203.

PDF-tiedostoVaakkoin kävijäohjeet 2019.pdf (87 kB)
Tutustu tästä päivitettyihin Vaakkoin kävijäohjeisiin!
Vaakkoin ulkoilualueella pääsee nauttimaan luonnonrauhasta.

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota useat lammet ja kalliot rikkovat. Sieltä löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan.Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000. Telttailu ja tulenteko alueella eivät ole sallittuja.

Kämmenlammen laavu
Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä

Ulkoilureitit
Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle.

Luontouinti
Luontouinti on osa jokaisen mökkeilijän päivittäistä liikuntaa. Pulahdus viileään veteen rentouttaa ja poistaa stressiä. Mieli lepää hetken rauhallisen rannan äärellä. Uinti lisää hapenottokykyä ja kestävyyttä ja se on nivelille turvallinen liikuntamuoto. Vaakkoin kämpällä on mahdollisuus mennä uimaan laiturilta, ja Vaakkoin ulkoilualueella on monta lampea, joihin on mukava pulahtaa.

 

Virkistyskalastus
Virkistyskalastus on sallittua Vaakkoin alueella. Hanki asianmukaiset kalastusluvat osoitteesta https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

 

 

PDF-tiedostoVAAKKOIN KEHITTÄMINEN - YHTEENVETO.pdf (53 kB)
Yhteenveto keskustelutilaisuudesta, jossa pohdittiin Vaakkoin toimintaa ja sen kehittämistä 2.4.2019