Vaakkoin eräkämppä

Vaakkoin syystalkoot la 2.10 alkaen klo 10


Talkoolaisille tarjotaan mukavaa yhdessäoloa ja kivaa siivoamista: saunaa, kämppää, ikkunoiden pesua, ulkona haravoimista sekä keittolounas, pullakahvit ja saunominen.
Tule mukaan touhuamaan ja laitetaan kämppä syyskuntoon!
Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset noutoa Mustasillan pysäkiltä. 0400-926964

Ajankohtaista

Kun tulet Vaakkoille, suosittelemme jättämään auton Vihdintien varteen sorakuopan parkkikselle. Kämpän piha on pieni ja Kuikunläänintien varteen ei saa pysäköidä. Sorakuopalta tulee polku kämpälle. Kiitos!

 • Kämppä ja sauna on varattu talkoon järjestäjille perjantaista 1.10. klo 17 lauantaihin 2.10. klo 19, tule mukaan talkoisiin lauantaina alkaen klo 10!
 • Vaakkoin kämppä ja sauna on varattu yksityistilaisuuteen tiistaina 5.10. klo 17.00-22.00, jolloin ne eivät ole jäsenistön käytössä.
 • Yksityistilaisuus pe 8.10. klo 10 - la 9.10. klo 12., Luonnossa kotonaan-päiväkoti
 • Vaakkoi on varattu yksityistilaisuuteen su 10.10. klo 11-17, jolloin kämppä ja sauna eivät ole jäsenistön käytössä.
 • Vaakkoin sauna on varattu retkijaokselle la 16.10., jolloin sauna ei ole jäsenistön käytössä
 • Vaakkoin kämppä ja sauna on varattu polkujuoksujaokselle su 7.11. klo 16-20.
 • Vaakkoin on varattu koko päiväksi vapaaehtoisten virkistyspäivään la 20.11.

  _______________________________________________________________________

Kyselyjen johdosta tässä yhteenveto Vaakkoin käytöstä kesällä 2021:

Vaakkoi on jäsenten normaalikäytössä, mutta sisätiloissa oleskelevien määrä on toistaiseksi rajattu neljään henkeen kerralla. Saunaa voi lämmittää kaikkina päivinä klo 10 alkaen iltaan klo 22 asti. Paikalla olevat sopivat keskenään saunavuoroista. Saunominen täytyy lopettaa klo 22 kaikkina päivinä paitsi keskiviikkoisin klo 21.
Poikkeukset:
Torstaisin on erikseen varattavat tunnin saunavuorot klo 12-22. Keskiviikkoisin klo 15-21 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin on ohjeelliset saunavuorot miehet/naiset klo 15-22, miehet parillisin tunnein, naiset parittomin tunnein.
Yöpymisvuoron voi varata, silloin itse majoitustupa on rauhoitettu yöpyjille klo 21.00-10.00.
Keskiviikkoisin klo 18-21 ja lauantaista klo 10 sunnuntaihin klo 18 asti paikalla on päivystäjä,
jos tilanteeseen on saatu vapaaehtoinen. Päivystäjän samoin kuin Vaakkoin isäntien ohjeita tulee noudattaa, he edustavat yhdistystä paikan päällä.
Vaakkoilla on hiljaisuus klo 23, sen jälkeen paikalle ei kannata saapua.
Vaakkoin avainkoodin saa toimistolta vain ilmoittamalla jäsennumeronsa!

_________________________________________________________________________

Yöpyjät: Toistaiseksi yöpymisvuoro varataan toimistolta, vain yksi seurue kerrallaan.
Katso ohjeet ja varauskalenteri alempaa tältä sivulta. Yöpymisvaraus ei ole Vaakkoin vuokraus
omaan käyttöön, sisätilat on varattu yöpymisen varanneille klo 21.00-10.00, muutoin kämppä ja sauna ovat koko jäsenistön käytössä kuten ennenkin. Torstaisin on varatut tunnin saunavuorot.

Päivystys: pyrimme heinä-elokuussa järjestämään keskiviikkoillaksi klo 18-21 ja lauantaista klo 10 sunnuntaihin klo 18 päivystäjän Vaakkoille. Päivystäjä yöpyy viikonloppuisin ns. päivystäjän huonessa keittiön vieressä. Päivystäjän paikallaolon voi tarkistaa listasta, joka löytyy tällä sivulla osiossa "Tule päivystäjäksi".

Onko Vaakkoin eräkämppä sinulle rakas paikka? Haluaisitko kehittää Vaakkoin toimintaa entistä sujuvammaksi? Tule mukaan Vaakkoin huoltotiimiin!

Vaakkoin eräkämppä on avautunut varovaiselle normaalikäytölle


Toistaiseksi pidämme rajoitusta 4 henkeä kerrallaan sisätiloissa. Yöpyminen vain etukäteisvarauksella yhdelle seurueelle kerrallaan, tällöin kämpän sisätilat on varattu vain yöpyjille klo 21.00-10.00.
Tule kämpälle vain terveenä ja noudata voimassa olevaa koronaohjeistusta ja etäisyyksiä. Noudatathan myös Retkietikettiä ja otat toiset huomioon.

Avaimet

Kämpän avaimen saa koodilukosta, joka on punaisen puuvajan wc:n puoleisella ulkoseinällä. Koodin saat toimistolta toimisto@helsinginlatu.fi p. 0400 926 964, yleensä sen saa varausvahvistuksen yhteydessä. Koodi vaihtuu viikoittain. Varaudu kertomaan jäsennumerosi ottaessasi yhteyttä, avainkoodin saavat vain jäsenet.

Muista ehdottomasti palauttaa avain koodilukkoon heti ovien avaamisen jälkeen.

 

Saunavuorot

Saunan avaimen löydät keittiöön mennessäsi ovenkarmin vierestä oikealla puolella. Maksathan käynti- ja saunamaksun mieluiten Mobilepaylla numeroon 72203 tai Helsingin Ladun tilille Nordea FI96 1262 3000 1057 05 (viestikenttään teksti "käynti/saunamaksu")

Normaalit käynti- ja saunamaksut löydät hinnastosta.

Kävijät lämmittävät itse saunan ja kantavat puut ja vedet saunaan.
Saunavuoroja ei voi varata peräkkäisin viikoin.

Keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin noudatetaan seuraavia saunavuoroja klo 15 
  alkaen:
      klo 15-16 naiset
      klo 16-17 miehet
      klo 17-18 naiset
      klo 18-19 miehet
      klo 19-20 naiset
      klo 20-21 miehet
      klo 21-22 naiset (tämä vuoro vain la-su)
Saunomisaika päättyy klo 22.00
Huom! Näitä ohjeellisia aikoja noudatetaan silloin, kun kämppä on vilkkaassa käytössä. Jos kävijöitä on vähän, paikallaolijat sopivat vuoroista keskenään.
Ei siis voi automaattisesti olettaa, että kun menen vaikkapa klo 18.55, niin kohta alkaa naisten vuoro ja saunan on joku lämmittänyt. Vuorot ovat siis ohjeelliset ja julkaistu helpottamaan saunomisen ennustettavuutta.

Torstaisin on mahdollista varata tunnin saunomisaika klo 12-22 kuten keväälläkin, saunamaksu on tällöin 10 euroa/vuoro. Varaus tehdään sähköpostilla toimisto@helsinginlatu.fi ja varauksesta tulee kuittaus ja avainkoodi. Muista antaa jäsennumerosi varatessasi vuoroa!

Katso torstaiden varaustilanne täältä: https://drive.google.com/file/d/1TAzewTuvcVkenN0OVSf-KgaZKvMxAoSU/view?usp=sharing

Muina päivinä ja aikoina kuin torstaisin varausvuorolla, keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15 alkaen ohjeellisilla saunavuoroilla, paikalla olijat sopivat saunavuoroista toiset huomioiden.

 

Yöpyminen

Yöpyminen kämpällä toistaiseksi yhdelle seurueelle kerrallaan, johtuen koronatilanteesta:
Varaa aika omalle seurueellesi toimistolta toimisto@helsinginlatu.fi
Yöpymisen voi varata vain yhdeksi yöksi kerrallaan ja samalle seurueelle kerran kuukaudessa.
Kämpän sisätilat on varattu vain yöpymisen varanneille klo 21.00-10.00

Yöpymisten varauskalenteri: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nwLlgQDVIWwtVJQv4AD6DJKLVhye4iI6vdMaddcJaEw/edit?usp=sharing 

 

Yleisiä ohjeita 

Noudatathan kämpällä retkietikettiä ja otat huomioon muut kävijät.

 • Kämpällä ei ole kävijöiden käyttöön sähköä
 • kämpällä ei ole juoksevaa vettä, kaivo on saunalta noin 20 metriä eteenpäin rannassa. Kaivovesi on tutkittu 5/2020 ja se oli laadultaan hyvää talousvettä
 • ruokaa voit valmistaa nuotiolla (ei metsäpalovaroitusaikana!) ja keittiön kaasuliedellä.
 • Älä jätä kämpälle ruokia tai omia tavaroitasi. Kämpällä ei muutoinkaan ole jätehuoltoa, vie roskat pois mukanasi!
 • kämppää voi lämmittää kamiinalla
 • Helsingin Ladun ja Polun jäsen saa tuoda kämpälle enintään kaksi vierasta yhdellä kertaa.  Kämppää ei ole tarkoitettu isompien kaveriporukoiden kokoontumisiin.
 • Muista kirjata käyntisi vieraskirjaan ja maksaa käyntimaksu

Kokeilemme sähköistä vieraskirjaa, johon voi kirjata tietonsa vaikkapa puhelimella. Samalla voit kertoa terveiset tai ilmoittaa puutteista tai häiriöistä.

Koirat Vaakkoilla

Siististi käyttäytyvä koira voi tulla pihaan hihnassa. Jos paikalla on muita koiria tai pieniä lapsia paikalla niin sitten tilannetta lukien. Nuotiopaikan ympäristö pidetään vapaana koirista, kämppään sisälle ei saa tuoda koiria. Tarpeet voi mennä tekemään pihan ulkopuolelle. Lintujen pesimäaika on myös syytä huomioida alkukesästä, lintuja ei saa häiritä. Koirien uittaminen kämpän ranta-alueella tai laiturilta on kielletty.


Huolehditaan Vaakkoista yhdessä - muistathan siivota jälkesi!

Jos huomaat asiatonta toimintaa tai puutteita kämpällä, ota asia reilusti puheeksi tai ilmoita siitä sähköisen vieraskirjan kautta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan Vaakkoin isäntään Reijoon 040 8366 452 tai toimistolle. 


Kysyttävää? Isännät neuvovat ja opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla.

Vaakkoin isännät:
Reijo Liimatainen p. 040 8366 452
Marja-Liisa Niiranen p. 050 583 3846

Toimisto / Matti Niemelä p. 0400 926 964


 

Kesärastirata on avattu Vaakkoilla ja karttoja voi tilata
 

Lähde testaamaan suunnistustaitojasi!

Suunnistusrata on 6 kilometriä pitkä ja lähimmät rastit ovat helpompia löytää, kauempana olevat haastavampia. Näin pääsevät suunnistusta aloittelevatkin kokeilemaan taitojaan.
Jos menet rastilta 4 rastille 14, niin linnuntietä matkaksi tulee 3 kilometriä.

Lähtö Vaakkoin eräkämpän pihasta oman aikataulun mukaan.
Suunnistustaito on retkeilijän perustaito, jota kannattaa kehittää aina ulkoillessaan.
Kartan mittakaava on 1: 10 000 eli sentti kartalla on sata metriä maastossa. 

Kartan voit tilata laittamalla meilin osoitteeseen toimisto@helsinginlatu.fi ja siihen osoitteesi, niin lähetämme kartan/kartat postissa tulemaan. Kartan voi myös hakea toimistolta.
Karttamaksu 7,- euroa maksetaan mieluiten Mobile Payllä koodilla 72203 tai Helsingin Ladun ja Polun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 8303
 


Tarkista aina metsäpalovaroitustilanne, älä sytytä grillitulia Vaakkoilla metsäpalovaroituksen aikana!


Metsäpalovaroituksen aikana puuliiterit pyritään pitämään kiinni ja saunojille puuliiterin avain on saunan avaimen kanssa samassa avainperässä.


Vaakkoin kaivovesi on tutkittu toukokuussa 2020:

Vaakkoin kaivovesi on tutkittu MetropoliLabin toimesta, lausunnon mukaan näytevesi on tutkituilta ominaisuuksiltaan hyvää juoma- ja talousvettä.

(Kaivoveden tutkimukset ja laadun arviointi perustuvat Sosiaali- ja terveysministeriön asetukseen 401/2001). Vaakkoille voi toki tuoda oman juomaveden mukanaan.


Kämpän sijainti

Vaakkoin eräkämppä on Vihdintien 120 tuntumassa Espoon ja Vihdin rajalla (Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti). Katso ajo-ohje täältä. Vihdintien varrella oleva pysäköintialue sorakuoppa on latulaisten käytössä. Pysäköintialueen infotaulun vierestä lähtee sinisin nauhoin merkattu polku eräkämpälle.

Vaakkoin ulkoilualueella pääsee nauttimaan luonnonrauhasta.

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota useat lammet ja kalliot rikkovat. Sieltä löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan.Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000. Telttailu ja tulenteko alueella eivät ole sallittuja.

Kämmenlammen laavu
Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä

Ulkoilureitit
Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle.

Luontouinti
Luontouinti on osa jokaisen mökkeilijän päivittäistä liikuntaa. Pulahdus viileään veteen rentouttaa ja poistaa stressiä. Mieli lepää hetken rauhallisen rannan äärellä. Uinti lisää hapenottokykyä ja kestävyyttä ja se on nivelille turvallinen liikuntamuoto. Vaakkoin kämpällä on mahdollisuus mennä uimaan laiturilta, ja Vaakkoin ulkoilualueella on monta lampea, joihin on mukava pulahtaa.

 

Virkistyskalastus
Virkistyskalastus on sallittua Vaakkoin alueella. Hanki asianmukaiset kalastusluvat osoitteesta https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

 

 

PDF-tiedostoVAAKKOIN KEHITTÄMINEN - YHTEENVETO.pdf (53 kB)
Yhteenveto keskustelutilaisuudesta, jossa pohdittiin Vaakkoin toimintaa ja sen kehittämistä 2.4.2019