Vaakkoin eräkämppä

TIEDOKSI: Vaakkoin eräkämpän käyttö edellyttää Helsingin Ladun jäsenyyttä, mukaanlukien parkkipaikka. Vaakkoin pihan ruuhkaantumisen välttämiseksi suosittelemme auton jättämistä Vihdintien varren sorakuopalle, josta on sinisin nauhoin merkitty polku kämpälle. Kuikunläänintien varteen ei saa pysäköidä!


Tarkista aina metsäpalovaroitustilanne, älä sytytä grillitulia Vaakkoilla metsäpalovaroituksen aikana!


Metsäpalovaroituksen aikana puuliiterit pyritään pitämään kiinni ja saunojille puuliiterin avain on saunan avaimen kanssa samassa avainperässä.


VAAKKOIN KÄMPPÄ ON RAJOITETUSTI KÄYTÖSSÄ SEURAAVINA AIKOINA:

  • Kämppä ja sauna on varattu yksityistilaisuuteen perjantaina 9.10. klo 10 - lauantai 10.10. klo 12.00, jolloin ne eivät ole jäsenistön käytössä.
  • Vaakkoilla on yksityistilaisuus, polkujuoksujaos lauantaina 10.10. klo 15.00-19.00
    jolloin kämppä ja sauna eivät ole jäsenistön käytössä.
  • Retkijaos kokoontuu Vaakkoilla sunnuntaina 11.10. klo 15.00-18.00 jolloin kämppä ja sauna eivät ole jäsenistön käytössä 
  • Kämppä ja sauna ovat varattu yksityistilaisuuteen lauantaina 17.10. klo 12.00 - sunnuntai 18.10. klo 12.00, jolloin kämppä ja sauna eivät ole jäsenistön käytössä.
  • Kämppä ja sauna on varattu yksityistilaisuuteen tiistaina 20.10. klo 13.00-19.00 kk

Vaakkoin kämpällä palataan toistaiseksi aiempiin käytäntöihin syyskuun alusta.

Eli Helsingin Ladun jäsenet voivat vierailla ja saunoa kämpällä.

Seuraamme koronatilannetta ja muutoksista tiedotetaan tarvittaessa tällä sivulla.

Kesän aikana käytössä olleet varattavat saunavuorot loppuvat elokuun lopussa.

Toistaiseksi kämpän ja saunan avaimen saa koodilukosta, joka on punaisen puuvajan wc:n puoleisella ulkoseinällä. Koodin saat toimistolta toimisto@helsinginlatu.fi p. 0400-926 964.
Koodi vaihtuu viikoittain. Varaudu kertomaan jäsennumerosi ottaessasi yhteyttä!

Vaakkoin käyntimaksu sis. saunamaksun
3 € / henkilö jäsenet ja 6 € ei-jäsenet

Vaakkoin yöpymismaksu sis. saunominen
6 € / henkilö jäsenet ja 11 € ei-jäsenet

alle 15-vuotiaat aikuisen seurassa maksutta


Kokeilemme sähköistä vieraskirjaa, johon voi kirjata tietonsa vaikkapa puhelimella. Samalla voit kertoa terveiset tai ilmoittaa puutteista tai häiriöistä.

Maksathan käyntimaksun mieluiten Mobilepaylla tai Vaakkoi tilille: Danske Bank FI58 8000 1600 3785 67, käteismaksuihin löytyy lipas. Maksuohjeet ja muut toimintaohjeet löydät myös Vaakkoin ilmoitustaululta.

Huolehditaan Vaakkoista yhdessä. Jos huomaat asiatonta toimintaa tai puutteita kämpällä, ota asia reilusti puheeksi tai ilmoita siitä sähköisen vieraskirjan kautta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan Vaakkoin isäntään Reijoon 040 8366 452 tai toimistolle. Mukavia kesäpäiviä Vaakkoilla!

Vaakkoin kesärastirata


Lähde harjoittelemaan omatoimista suunnistusta Vaakkoin erämaisiin maisemiin. Kesärastirata on 5 km pitkä, siinä on 13 rastia ja tällä kertaa se on keskivaativa. Oikaisemalla rastilta 4. rastille 11. saa radan lyhennettyä kolmen kilometrin pituiseksi. Rastit ovat maastossa 31.10. asti.
Kartan voit tilata laittamalla meilin osoitteeseen toimisto@helsinginlatu.fi ja siihen osoitteesi, niin lähetämme kartan/kartat postissa tulemaan. Karttamaksu 7 euroa maksetaan Helsingin Ladun tilille FI96 1262 3000 1057 05, viite 8303 tai Mobile Payn kautta koodilla 72203.

 

UUTTA! Saunamaksu MobilePay-lyhytnumerolla
Tarvitset kännykkääsi MobilePay-sovelluksen. Maksa saunamaksu MobilePay-lyhytnumerolla syöttämällä summa ja lähettämällä rahat 5-merkkiseen numeroon Helsingin Latu Vaakkoi 72203. Löydät maksuohjeet myös kämpältä.


Kysyttävää? Isännät ja päivystäjät neuvovat ja opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla.

Vaakkoin isännät:
Reijo Liimatainen p. 040 8366 452
Marja-Liisa Niiranen p. 050 583 3846

Toimisto / Matti Niemelä p. 0400 926 964


 


Vaakkoin kaivovesi on tutkittu toukokuussa 2019:

Vaakkoin kaivovesi on tutkittu MetropoliLabin toimesta 28.5.2019. Lausunnon 11989-1 mukaan näytevesi on tutkituilta ominaisuuksiltaan hyvää juoma- ja talousvettä.

(Kaivoveden tutkimukset ja laadun arviointi perustuvat Sosiaali- ja terveysministeriön asetukseen 401/2001). Vaakkoille voi toki tuoda oman juomaveden mukanaan.


Koirat Vaakkoilla

Siististi käyttäytyvä koira voi tulla pihaan hihnassa. Jos paikalla on muita koiria tai pieniä lapsia paikalla niin sitten tilannetta lukien. Nuotiopaikan ympäristö pidetään vapaana koirista, kämppään sisälle ei saa tuoda koiria. Tarpeet voi mennä tekemään pihan ulkopuolelle. Lintujen pesimäaika on myös syytä huomioida alkukesästä, lintuja ei saa häiritä. Koirien uittaminen kämpän ranta-alueella tai laiturilta on kielletty.


Kämpän sijainti

Vaakkoin eräkämppä on Vihdintien 120 tuntumassa Espoon ja Vihdin rajalla (Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti). Katso ajo-ohje täältä. Vihdintien varrella oleva pysäköintialue sorakuoppa on latulaisten käytössä. Pysäköintialueen infotaulun vierestä lähtee sinisin nauhoin merkattu polku eräkämpälle.

PDF-tiedostoVaakkoin kävijäohjeet 2019.pdf (87 kB)
Tutustu tästä päivitettyihin Vaakkoin kävijäohjeisiin!
Vaakkoin ulkoilualueella pääsee nauttimaan luonnonrauhasta.

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota useat lammet ja kalliot rikkovat. Sieltä löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan.Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000. Telttailu ja tulenteko alueella eivät ole sallittuja.

Kämmenlammen laavu
Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä

Ulkoilureitit
Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle.

Luontouinti
Luontouinti on osa jokaisen mökkeilijän päivittäistä liikuntaa. Pulahdus viileään veteen rentouttaa ja poistaa stressiä. Mieli lepää hetken rauhallisen rannan äärellä. Uinti lisää hapenottokykyä ja kestävyyttä ja se on nivelille turvallinen liikuntamuoto. Vaakkoin kämpällä on mahdollisuus mennä uimaan laiturilta, ja Vaakkoin ulkoilualueella on monta lampea, joihin on mukava pulahtaa.

 

Virkistyskalastus
Virkistyskalastus on sallittua Vaakkoin alueella. Hanki asianmukaiset kalastusluvat osoitteesta https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

 

 

PDF-tiedostoVAAKKOIN KEHITTÄMINEN - YHTEENVETO.pdf (53 kB)
Yhteenveto keskustelutilaisuudesta, jossa pohdittiin Vaakkoin toimintaa ja sen kehittämistä 2.4.2019